Home Geen categorie Genieten van Servirefeest aan zee

Genieten van Servirefeest aan zee

Door Ineke

Soms duurt het even voor je kunt zeggen waarvan je nou precies zo hebt genoten. Wordt het pas duidelijk als je alles al achter de rug hebt en aan het nagenieten bent. Als je eruit gehaald hebt wat erin zit en in staat bent te delen met anderen wat er nu zo ontzettend bijzonder was aan het Servire Festival aan Zee, op het strand van Bergen aan Zee. Pas nu weet ik het: Alles! Door de organisatie en vrijwilligers kreeg ik alle ruimte om alles te beleven wat er te beleven viel. En dat was nogal wat. Al toen ik het duin overstak, werd ik verrast door de rood wapperende windvanen en een stuk of negen tipi’s  op het strand met als achtergrond de zee met woeste witte koppen van de wind. Als vrijwillig recensent voor Inspirerend Leven werd ik meteen ingezet om  wat hand- en spandiensten te verrichten

All inclusive

Ik mocht de goodiebags uitdelen aan de gestage stroom bezoekers die over het duin het strand op schoof.  De toegangskaarten werden gescand en iedereen kreeg zijn polsbandje. Zo eentje die je zelf niet af kunt trekken en je het gevoel  geeft dat je bij de club hoort en all inclusive meedoet.  En all inclusive was het: ik ben gegroeid, heb genoten, ontdekt en beleefd, innerlijk en uiterlijk. Het was een bijzondere dag, precies zoals het programma mij beloofde. De goodiebag werd door de meeste mensen  met een oh-wat-leuk-kreet in ontvangst  genomen. Om meteen daarna even in de tas te rommelen en de buit te checken. De rode Serviretas was rijk gevuld met onder andere een Happinez-tijdschrift met het Geef-je-over-aan-niets-doen-notitieboekje, het  boek Spiegels van de ziel van Kahlil Gibran, heerlijke thee, een potje honing, een schrijfblok  voor bij de workshop ‘Zin, lust in je leven door schrijven’ (op die workshop kom ik later deze week nog terug). Vergat ik bijna nog de regenponcho te noemen maar dat is vast omdat ik hem ook niet nodig heb gehad. De weergoden, die op een spiritueel festival natuurlijk niet mogen ontbreken, waren ons de hele dag zeer gunstig gestemd. Zelfs de bij tijd en wijle zeer harde wind kwam goed van pas. Heerlijk om mijn hoofd leeg te laten waaien en mij dan in een zonnetje op een loungebank met koffieverkeerd weer op te laten warmen. Om zo van een afstandje alle bezoekers een beetje te observeren.

Ondersteboven

Ook door hen werd genoten, ik zag het aan alles. Meer vrouwen dan mannen, dat wel, van verschillende leeftijden en uit alle hoeken van het land. Moeders met dochters, zussen, vriendinnen, toch gezellig met hun man of gewoon lekker in hun eentje. Druk overleggend wat de volgende workshop zou worden, gewoon wat slenterend of nog een beetje verdwaasd van de yoga  die zo heerlijk ontspannend was. Hoe de op-je-kop-hang-yoga oftewel Aerial-yoga mij is bevallen laat ik je nog weten (ik was er ondersteboven van). Rond het middaguur serveerde Beachclub Offshore een geweldig lekkere lunch, waar  iedereen zich na alle geestelijke voeding, lichamelijk  aan te buiten kon gaan, om daarna goed in balans aan de middag workshops deel te nemen. Ik deed een workshop hier en daar, kleurde een mandala, zat nog even in de strandstoel om van het uitzicht over zee genieten.

Slotact

Voor ik het wist waren we al toe aan de slotact van deze feestelijke dag.  Een auteur van wie net haar boek Yoga Bitch uit is. Suzanne Morrison, uit Seattle die haar Amerikaanse boektour had onderbroken voor een bezoek aan Nederland en die ik voor de gelegenheid mocht interviewen (later meer op Inspirerend Leven). We konden even proeven van een stukje uit haar onewomanshow gecombineerd met voorgelezen passages uit haar boek. Ik kon er wel om lachen, het zal herkenning zijn geweest. Het heeft wel wat, een Amerikaanse die zichzelf en de wereld van spiritualiteit kan relativeren. Zo wil ik wel 90 worden. Servire heeft die respectabele leeftijd al, en ze heeft de smaak zo te pakken dat er volgend jaar misschien wel weer een feestje komt. Kan ik nu ook vóórgenieten!

1 comment

Avatar
Silvia Dragt Slagmolen 26 september 2011 - 12:01

Hoi Ineke, volgens mij hebben wij elkaar ontmoet op het Servire Festival in de wokshop van Geertje Couwenbergh, Lust in je leven door schrijven. Ik zou graag nog even met je praten over ons aankomend event What iF Energy Event.
Ik hoor graag van je

Groetjes,

Silvia Dragt

Reply

Leave a Comment