Home Bewustzijn Geel staat voor geloven in jezelf

Geel staat voor geloven in jezelf

Door Anne-Lies

Met haar kan je alle kanten op, een superflexibel type. Afspreken om rechtsaf te slaan maar toch liever linksaf? Geen punt, ze gaat gewoon met je mee en moppert niet.

Carpe diem

Met zichzelf gaat ze ook alle kanten op! Heerlijk, ze geniet van de vrijheid die het haar geeft. In de ochtend plan A bedenken, blij worden en avonds, bij het doornemen van de dag, zien dat het toch plan B is geworden. Alles is mogelijk. Steeds weer is ze in staat met de wind mee te gaan en de dag te nemen zoals die komt. Carpe diem. Sleur in een baan kent ze niet. Ze zoekt gewoon weer iets nieuws. Vriendinnen in overvloed, omdat ze de leefregel heeft iedere dag nieuwe vrienden te maken. Een zonnig en luchtig mens.

Kleur bekennen

Maar toen kwam die zomerse dag vorige week. Ze zat eigenlijk al een paar dagen niet zo lekker in haar vel en op haar voorhoofd stond met grote letters CHAGRIJNIG. Ze kon niet uit de voeten op haar werk en thuis was niets goed. Haar tuin had ze in haar onrust veel tekort gesnoeid en telefonisch was ze niet bereikbaar. Opstaan ging moeizaam en uiteindelijk gewoon helemaal niet. Letterlijk geen kant meer op. Tijd voor een confrontatie? De voor haar zo waardevolle flexibele vrijheid ging haar eigenlijk meer tegen staan. Alle kanten op  voelde eerlijk gezegd meer als het tegenovergestelde, gevangen in haar vrijheid. Want welke kant wilde zij eigenlijk op en waar werd ze werkelijk blij van? Daar had ze nog nooit over nagedacht.  En als ze dan haar richting zou ont-dekken. Dan kon ze het niet, niet meer weten. En zou ze verantwoording moeten nemen voor haar wensen. Kleur bekennen! Dat is pas spannend en eigenlijk te eng.

De kleur geel

Sinds vorige week draagt ze geel, iedere dag een beetje meer. Omdat geel haar helpt bewust te zijn en staat voor focus, richting bepalen en geloven in jezelf. Een route uitstippelen en elke dag een stukje lopen. Ze begrijpt nu haar eerdere afschuw van geel omdat doelgericht zijn niet haar sterkste kant was. Ze had gewoonweg geen idee wat ze met haar leven wilde en het ontbrak haar aan het werkelijke zelfvertrouwen een keuze te maken.  Stel je voor dat het niet lukt, was onbewust haar grootste obstakel. Nu kiest ze bewust en weet ze dat ze mag falen, maar ook dat ze mag stralen! We wensen je een stralend weekend!

Leave a Comment