Home Geen categorie Geef jezelf de ruimte!

Geef jezelf de ruimte!

Door Janneke V

shutterstock_270571877Na toch heel wat levenservaring blijf ik me nog steeds verwonderen over allerlei aspecten van het leven. Mijn interesse in de werking van de menselijke geest, de natuur en het universum en het verlangen naar schoonheid en puurheid, leiden mij regelmatig naar nieuwe ontdekkingen. Vanuit een verlangen naar ‘hoe het ook kan’, kies ik al jaren waar ik mijn energie op zet om te creëren. Vaak werkt dat, maar ook regelmatig ben ik tegen barrières aan gelopen. De werking van beschermingsmechanismes heb ik daardoor goed leren kennen. Bij kritiek en commentaar was afweer mijn standaard reactie. Waardoor ik me afsloot van mijn omgeving en contact of een goed gesprek onmogelijk werden. Vanuit een idee van ‘niet goed genoeg zijn’ ontstaan nare gevoelens en mijn neiging was om die bij de ander te leggen. De ander die (ook) iets moet doen, zodat ik me beter voel. De ander, die (ook) dingen moet veranderen, zodat onze wereld verduurzaamt. En ja, natuurlijk speelde ik zelf ook een rol. Maar steeds meer blijkt dat het uitsluitend gaat om de rol die je zelf neemt, maar dan vanuit zielkwaliteiten, niet vanuit de onzekerheden van het ego. Dat de meest waardevolle bijdrage die je kunt leveren, is om te handelen vanuit vanuit je visie en verlangen. Vanuit de liefde die je in je hebt en met vertrouwen. En hoe je dat doet, hoe je daarbij komt, is door te luisteren naar je hart en de signalen van je lichaam. Door je eigen gedachtenpatronen te observeren en te gaan herkennen wanneer je handelt vanuit een positieve en wanneer vanuit een negatieve drive. Door blij te kunnen zijn met negatieve of onzuivere gedachten en ervaringen, omdat ze je een leerervaring aanreiken. Hoe meer we gaan kiezen voor de positieve motivaties, hoe dichter we bij onszelf komen en wat we daadwerkelijk willen betekenen voor onze omgeving. Vanuit liefde en trouw aan onszelf, niet omdat het moet. En zo creëren we met elkaar de wereld als ons gezamenlijke huis. CoCasa heb ik opgericht om ruimte te bieden waarin je jezelf kunt zijn en waarin je kunt creëren vanuit wie je werkelijk bent. De ruimte kun je fysiek zien (een plek, nu CoCasa-hub L63) en geestelijk (een veilige setting waarin je je uit durft te spreken, hierin gefaciliteerd en uitgedaagd wordt, nu middels workshops en inspiratie-avonden). Je bent bij deze uitgenodigd om je eigen ruimte te nemen voor deze processen. Als ik jou of je team, vanuit CoCasa kan ondersteunen, van harte welkom! Voor meer informatie over de fysieke ruimte zie www.L63.nl en voor de workshops en inspiratie-avonden zie www.cocasa.com/workshops. De eerstvolgende inspiratie-avond is op 23 maart.

Leave a Comment