Home Author
Author

Simone Nijboer

 • De Amerikaanse boeddhistische non Pema Chödrön is al tientallen jaren een belangrijke inspiratiebron voor mij. In het filmpje dat je hieronder kunt zien, spreekt zij over succes en falen, over voorspoed en tegenspoed. Over je stralend en stromend voelen, en over compleet in de modder zitten, vastgelopen, het niet meer wetend, wanhopig. Aan het eind van het filmpje zegt ze: ‘Succes ánd failure are the path… Vrij geïnterpreteerd naar onze situatie als ondernemer: de weg van de bezielde ondernemer gaat over succes én falen.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • penenpapierdoorPhilGyford.jpg

  Herken je het volgende scenario? Je krijgt een interessante gedachte of inval. Een creatieve opwelling. Een idee voor je eigen praktijk. Een aanbod dat je wel zou willen ontwikkelen. Een richting die je met je bedrijf op wilt. Een thema voor een weblogstukje. Wat dan ook. Je wordt enthousiast. Ja! Dit is wat je bedoelt! Dit is wat je eigenlijk te zeggen hebt!

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • beherenowdoorAuntiJuli.jpg

  Als je een eigen bedrijf aan het opbouwen bent, is het kiezen van een niche een stap die je niet over kunt slaan. Als je niet helder afbakent wie jij wilt ‘dienen’, en waarmee precies, dan ben je niet herkenbaar voor je potentiële klant. Als jij niet duidelijk kiest, is het voor je klant moeilijk om voor jou te kiezen.

  Grote twijfel

  Dit kiezen van een niche kan voor veel twijfel, zelfs vertwijfeling zorgen (weet ik uit eigen ervaring…). Voor je het weet kun je verstrikt raken in Grote Vragen. Zoals:
  Wat is nu precies de Zin van mijn leven?
  Wat is mijn Roeping?
  Wat is mijn Levensdoel?

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • singpopdoorktylerconk.jpgIk schreef het al eerder: een eigen coachings- of therapiepraktijk opzetten of voeren is een moedige daad.

  Transparantie

  Juist omdat je werk doet waarin het gaat over persoonlijke groei en ontwikkeling breng je jezelf voor de volle honderd procent mee. Je kunt jezelf niet buitenspel zetten, je angsten en onzekerheden onder het tafelkleed vegen, en de boven alles verheven deskundige uithangen. De prijs die je daar namelijk voor betaalt is dat je een masker op moet zetten, dat je een muurtje van onaantastbaarheid bouwt tussen jou en je klant. Je verliest aan transparantie en dat maakt je werk uiteindelijk minder krachtig.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • In de kunst telt maar één ding: dat je je eigen stem vindt.
                                                                                                                                       Tom Waits

  Ondernemerschap vergt moed

  singdoorimagineyouneverknow.jpgJe eigen praktijk of bedrijf hebben is een moedige daad (of liever nog: een steeds maar doorgaande rij moedige daden). En een van de moedige dingen waar een eigen bedrijf je toe uitnodigt is het vinden van je eigen stem. Je eigen geluid, je eigen tuning, je eigen vorm van expressie.
  Ik kan de mooie uitspraak van Tom Waits hierboven daarom helemaal onderschrijven en ik denk dat hij niet alleen geldt voor de kunst, maar ook voor het ondernemerschap. Althans, die vorm van ondernemerschap waarbij je bedrijf of je praktijk niet los te denken is van jezelf, van je eigen levensgeschiedenis en je bezieling.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • gras.jpgIk kwam laatst een prachtig filmpje tegen
  (je kunt het bekijken onder deze link)
  Het trof me, al die mooie mensen-gezichten. En het ging ook met een schok door me heen: wat gaat het leven snel. Vandaag word ik 43… Mijn kinderen zijn niet meer die kleine hulpeloze wezentjes die ze een oogwenk geleden waren. Ze leren lezen en schrijven, zwemmen negen meter onder water, proberen de tafel van acht onder de knie te krijgen en krijgen hun eerste geschiedenisles op school. De tijd vliegt.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail