Home Author
Author

sachagrootenboer

  • scheiding kind.jpgIk zocht naar een goed boek voor kinderen over scheiding van de ouders. Mijn wens een boek te vinden dat kinderen op een spoor zet om het leven verder positief in te stappen met oog voor hun eigen kunnen en respect voor wie ze zijn en hoe een ander is, werd vervuld. De meeste boeken vertellen alleen over de narigheden die kinderen meemaken alsof ze zelf niet bij machte zijn iets te veranderen aan de situatie.

    0 FacebookTwitterPinterestEmail
  • kachel.jpgWat is het toch fantastisch om steeds weer te ervaren dat kinderen leren door gewoon te doen, te kijken en te ervaren. Je kunt een peuter 100 x vertellen dat de kachel heet is, maar hij wil toch blijven voelen. Ons reactievermogen en zeker dat van een kind is nog zo basaal, dat al legt hij zijn hand op de kachel, zijn reactie bij hitte terugtrekken zal zijn. Het is wellicht een extreem voorbeeld en toch werkt het zo.

    1 FacebookTwitterPinterestEmail
  • lieveheersbeestje.jpgAls ik met kinderen in de natuur rondsluip (want we maken het spannend) dan valt mij altijd op dat ze zo graag zo veel willen zien en dat ze zo veel te vertellen hebben over wat ze waarnemen. "Kijk Sacha, een babypad", "Kijk het zijn er gigaveel juf!", "wouw, een mollengang" en "wat gaaf, hier kun je in klimmen" en heel vaak, "wat is dit", "kun je dit eten of is het giftig"?

    1 FacebookTwitterPinterestEmail