Home Author
Author

Robin Groeneveld

  • Door de toenemende hoeveelheid informatie, die ook nog eens steeds sneller op ons afkomt, te veel informatie.jpgstaan effectiviteit en vitaliteit van organisaties onder grote druk. Mens en organisatie worden in beslag genomen door de hectiek van de dag: e-mail, nieuwsbrieven, memo’s, internet, twitter, Linkedin et cetera. En dan hebben we het nog niet over de vele vormen van werkoverleg, telefoontjes, bijeenkomsten die agendatechnisch moeten worden afgehandeld. We hebben onszelf wijsgemaakt dat dit de dynamiek van de 24-uurseconomie moet zijn: druk, druk, druk, snel, snel, snel en meer, meer, meer.
    Ondertussen zijn we vergeten dat we alle (nieuwe) informatie moeten structureren én verwerken én betekenis geven. En: vaak gunnen we onszelf niet de tijd om contact te maken met collega’s, laat staan met onszelf.

    0 FacebookTwitterPinterestEmail
  • nautilus.jpgDoor alle wijsheidstradities heen is steeds geprobeerd de mensen een richting of leidraad aan te bieden om een zo goed en gelukkig mogelijk leven te kunnen leiden. Maar door de versplintering van inzichten, theorieën en achtergronden is vaak steeds een stukje van de waarheid belicht geweest. Dit heeft ook te maken met het feit dat eerder spiritualiteit en wetenschap als twee verschillende wegen werden neergezet. Ook speelde vaak macht een rol bij de organisatie van wetenschap en kerken, waardoor mensen vaak halve waarheden werden voorgeschoteld. Echter, de kosmos maakt geen onderscheid: alles in de kosmos is in beweging en de energie volgt de weg van de minste weerstand.

    0 FacebookTwitterPinterestEmail