Home Author
Author

Olaf Rutten

 • Wolf Gubbio.PNG

  Vandaag is het Werelddierendag. De datum van dierendag gaat terug naar de sterfdag van Franciscus van Assisi.
  Franciscus (1181–1226) kwam uit een ondernemersfamilie van stoffen-handelaren. De nogal materiële levenswijze van zijn vader wees hij af, er moest meer zijn in het leven dat hem vervulling kon geven. Zo kwam hij tot het besluit om in eenvoud te gaan leven en zich te bekommeren om het lot van melaatsen, zwervers en andere armen, maar ook van planten en dieren. Volgens de legende hield hij ooit een preek voor de dieren en sprak hij met de gevaarlijke wolf van Gubbio. Zijn volgelingen stichtten de kloosterorde der Franciscanen.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • ontslagen.PNG

  Massa 

  De afgelopen dagen was volop in het nieuws dat sommige sectoren aan de vooravond staan van een ontslaggolf. Zo zijn er massa-ontslagen te verwachten in o.a. de Europese auto-industrie (o.a. Peugeot en Fiat), bij postbedrijven (o.a. PostNL) en bij de banken en verzekeraars (o.a. ING, Nationale Nederlanden). Er wordt met veel treurnis in de pers over geschreven en dat is begrijpelijk, maar in mijn ogen zit hier ook een andere kant aan.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • RutteMetRutteMark.PNG

  Verkiezingen 

  Over een week zijn er opnieuw Tweede Kamerverkiezingen. De afgelopen tien jaar hebben we al vijf keer een wisseling van de regering gehad, geen enkel bedrijf kan zich dit veroorloven. Stel je voor dat de leiding van een bedrijf in tien jaar tijd vijf keer verandert, het kan niet anders zijn dan dat zo’n bedrijf in zwaar weer komt. En zo gaat het ook met de BV Nederland: we hebben behoefte aan beleid dat in grote lijnen meer dan vijf jaar gedisciplineerd volgehouden wordt.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • Inspire a generation

  olympische_ringen.gifNa onze vakantie in de USA is het weer heerlijk om thuis te zijn. Als sportliefhebber en ondernemer word ik deze dagen geïnspireerd door de Olympische Spelen. Beetje verslavend zelfs, voor ik er erg in heb zit ik uren voor de televisie. Het is zo fascinerend om jonge mensen het uiterste uit zichzelf te zien halen. Waarom lukt het de één wel en de ander niet in de finale? En wat kunnen we er als ondernemer van leren?

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • apen.jpgEen avontuurlijk doorkijkje in de ontwikkelingen binnen Jadam United, een van de toonaangevende voetbalclubs uit de ZooLeague. Een competitie tussen voetballende dierenteams. Onder leiding van coach, de apenman Zilverrug, streeft Jadam United naar het kampioenschap. Zijn beleid en de resultaten van het team worden nauwlettend gevolgd door John de Mug.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • Search-Inside-Yourself-1.jpgGuggenheim

  Na twee weken in de prachtige natuur van de Rocky Mountains, nu voor een week in het overweldigende New-York. Zojuist uitgebreid het Guggenheim museum bezocht dat naast o.a. Picasso en Appel speciaal aandacht heeft voor de Nederlandse fotografe Rineke Dijkstra.
  Dijkstra zoekt in haar werk naar de wijze waarop mensen zich op hun authentieke wijze in de wereld presenteren. Dit laat ze o.a. zien door fotoreportages waarbij ze een persoon jaren volgt en door korte filmpjes waarin jongeren zich dansend uitdrukken. Steeds met een bepaalde spanning tussen de momenten dat mensen zich ervan bewust zijn dat ze gezien worden door Dijkstra en de momenten dat ze zich vrij voelen, dat ze zichzelf zijn.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • NeeNeesticker.JPG

  Als ondernemer willen we onze klanten zo goed mogelijk helpen, de klant is koning. We hebben er vaak alles voor over om onze klanten tevreden te houden. Dit kan ertoe leiden dat we overvraagd worden, omdat we geen grenzen stellen. Zelf heb ik jaren gedacht dat NEE zeggen niet goed was voor mijn klanten, nu weet ik beter. Ik heb ervaren dat op het juiste moment NEE zeggen klanten juist meer tevreden maakt – en daardoor ging ik meer verdienen. Hieronder geef ik zeven redenen waarom ik denk dat NEE zeggen dit positieve effect heeft.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
Newer Posts