Home Author
Author

MarjanV

 • Geen categorie

  The Meta Secret

  Door MarjanV
  Door MarjanV

  De verandering

  hermes.gifMel Gill’s leven veranderde op 19 september 1976. Die dag stierf hij voor 19 minuten, maar kwam terug. In die 19 minuten heeft hij een reis gemaakt naar een oord waar hij onvoorwaardelijke liefde en goedheid heeft ervaren. Hij heeft daar in wat dagen leek te duren veel geleerd en ervaren. In de jaren na deze ervaring komen steeds meer herinnering terug van zijn ontdekkingsreis en wilde hij dit delen met de rest van de wereld. In zijn boek The Meta Secret beschrijft hij de zeven wetten van Hermes Trismegistus (driewerf grote Hermes), boodschapper der Goden. Zijn bedoeling is om met dit boek ons bewustzijn op een hoger niveau te brengen.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • chopra.jpgIk heb al meerdere boeken van Deepak Chopra gelezen, van wie ik erg onder de indruk ben. Vandaar dat ik ook heel nieuwsgierig was naar zijn nieuwe boek Spirituele oplossingen, antwoorden op levensvragen. 
  Deepak Chopra heeft al meer dan zestig boeken geschreven, die in vele talen zijn vertaald. Hij krijgt daardoor heel veel vragen van zijn lezers over alle facetten van het leven. Hoe mooi is het dat hij die vragen nu in een boek beantwoordt en ons laat zien hoe je zelf je problemen kunt oplossen. Zo wordt niet alleen de vraagsteller geïnspireerd, maar mogen wij er allemaal van leren.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • Geen categorie

  De grote stilte

  Door MarjanV
  Door MarjanV

  De grote stilte

  Dit is het tweede boek dat ik lees van Miek Pot en dat is niet zonder reden. Na het eerste boek dat ik een tijd terug gelezen heb (Hillegards godin) was ik vastbesloten om zeker nog eens wat van deze schrijfster te gaan lezen. Nu kreeg ik dit mooie cadeautje (De grote stilte) in handen.
  In haar schrijfstijl voel je de rust die ze uitstraalt. Het maakt mij dan ook rustig als ik een boek van Miek Pot lees. Het is een duidelijke, goed leesbaar boek dat je eigenlijk zo uit hebt als je er even voor gaat zitten. Ik heb dit boek bewust in stukken gelezen om de teksten goed tot me door te laten dringen en niet in één keer alle informatie tegelijk te hoeven verwerken.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • Bibian.jpgBibian Mentel was zevenentwintig, profecioneel snowboarder en klaar voor de Olympische Spelen (Salt Lake City 2002), toen ze een agressieve vorm van botkanker kreeg. De enige oplossing bleek een amputatie van haar onderbeen. Maar wat betekende dit voor haar 
  topsport, waar haar hele leven om draaide? 
  Boven ieders verwachting had Bibian zo’n enorme doorzettingsvermogen, dat ze 4 maanden 
  na haar amputatie alweer op haar board stond. Maar niet alles ging zo voorspoedig.
  De kanker kwam 4 keer terug en is niet makkelijk te bestrijden. Bibian werd ongepland zwanger
  en haar relatie kwam ook nog eens ten einde.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • balans.jpgDe omschrijving van dit boek Zen en de kunst van kwaliteit van Marc Brookhuis sprak mij enorm aan. Ook ik vraag mij wel eens af, wat is kwaliteit, wanneer praten we over kwaliteit?
  Dit boek denkt anders naar kwaliteit te kijken, namelijk vanuit het zenboeddhisme.
  Ik verdiep mij veel in het zenboeddhisme en heb het boek ZEN van Marc Brookhuis ook in 
  mijn bezit. Dus met veel interesse begon ik aan dit nieuwe boek.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
Newer Posts