Home Author
Author

julier

 • fuck it.jpg‘Fuck it’ roepen is een tool om je leven ingrijpend te veranderen. Het is een behoorlijke krachtterm. Ook ik roep het stiekem wel eens tegen mezelf. Als ik tob nadat ik iemand op z’n nummer heb gezet en me afvraag of die persoon me nog aardig vindt. Dan zeg ik: ‘Fuck it, het is toch gewoon zo, waar maak ik me druk om?’ 

  Levenshouding 

  In het boek Fuck it wordt het gelijknamige begrip als een attitude neergezet: een levenshouding, een soort van mantra om te relativeren. ‘Fuck it’ zeggen tegen jezelf helpt om te focussen op wat echt belangrijk is. Een perfect hulpmiddel om het leven in perspectief te zien. 

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • Geen categorie

  Niet alles is te koop

  Door julier
  Door julier

  Een paar dagen geleden zag ik de documentaire Google Baby, waarin rijke Westerlingen voor een paar duizend dollar Indiase vrouwen als draagmoeder inhuren. Het lijkt een win-win situatie, want de draagmoeder heeft genoeg geld om een eigen huis te bouwen én de hartewens van de Westerling – het krijgen van een ‘eigen’ kindje – wordt in vervulling gebracht. Wel vraag ik me af waar de grens ligt. Is echt alles te koop?

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • Geen categorie

  Boerenwijsheid

  Door julier
  Door julier

  land.jpgHet boek Boerenwijsheid van Anselm Grün is – naar eigen zeggen – een inspiratiebron voor een duurzame samenleving. Als foodie én overtuigd vegetariër verslind ik boeken over gezond eten en de wereldvoedselproble-matiek. En ik ben er sterk van overtuigd dat wij als consumenten met ‘de vork’ meebeslissen over de manier waarop ons voedsel geproduceerd wordt. Of dit duurzaam, biologisch en diervriendelijk is of niet.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • terugkeer.jpgDat ervaringen uit vorige levens invloed hebben op mijn huidige ik intrigeert me. Is het waar dat een ziel keer op keer reïncarneert? En dat onze ziel een levensplan voor ons in petto heeft? Volgens auteur Ainslie Macleod wel. Ik begin te lezen in zijn boek Een spirituele reddingsmissie en leer hierin hoe ik angsten uit vorige levens kan ontdekken én overwinnen. Zodat ik alles uit mijn leven kan halen wat erin zit. En wel nu.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • Geen categorie

  Boeddha op schoot

  Door julier
  Door julier

  kat op schoot.jpgZen én katten? Ik kijk naar mijn eigen kater Robijn. Helemaal in het hier en nu, snorrend, tevreden met een aai over zijn bol en het leven nemend zoals het komt. Echt een Boeddha op schoot. Vol enthousiasme begin ik te lezen. Benieuwd naar hoe ik meer rust en innerlijke vrede kan vinden in mijn dagelijkse bestaan en wat ik daarbij van Robijn kan leren.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail