Home Author
Author

Jaline

 • Geen categorie

  Liefde voor meditatie

  Door Jaline
  Door Jaline

  meditatie.jpgMet het boek Liefde voor meditatie ben je aan het goede adres als je je verder wilt verdiepen in je meditatieproces en kennis wilt maken met andere vormen van meditatie, zoals het zeggen van mantra’s, chanten, inzichtmeditatie en nog vele andere vormen. In de grijze vlakken staan verschillende oefeningen. Hier in wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe een mantrameditatie gedaan wordt en hoe je deze meditatievorm zelf kan uit proberen. Op deze mannier kun je ervaren welke meditatievorm het beste bij je past. Ook is dit boek geschikt voor mensen die hun meditatiemomenten als niet meer prettig ervaren of in de sleur zijn geraakt. Elke meditatie is een oefening op zich. Niet één meditatie is hetzelfde, ze verlopen allemaal anders: de één rustig en kalm de ander met onwaarheden en pijnlijke emoties. De schrijfster, Sally Kempton, vind het belangrijkst dat je van elke meditatie geniet.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • fit body mind.jpgStil ZIJN

  Wanneer wil je je niet even terugtrekken? Gewoon even op jezelf zijn, geen mensen om je heen die iets van je vragen. Even alleen zijn!
  Het boek Een stil plekje bied je handvatten om in het HIER en NU te leven en geeft je voorbeelden hoe je op kleine momenten bij jezelf kan ZIJN.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • een ziel.jpg

   

  Oei, de regelafstand is erg klein het is even slikken.
  Maar goed, ik geef niet gauw op en ga verder met het boek.
  Al snel heb ik door dat als ik een bladzijde gelezen heb, dat ik niet meer weet waar de bladzijde ervoor over ging.
  Maar goed, ik geef niet gauw op en ga verder met het boek.
  Hetzij wel met horten en stoten, met twee bladzijden naar voren en weer één terug. Ik werd eigenlijk steeds teruggeworpen…

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • glimlach angst.jpgGlimlachen naar angst,
  hoe doe je dat?

  Angst is een slechte raadgever, je kunt er beter met een open, vriendelijke blik naar kijken om je angst de baas te worden. Word niet boos of agressief, dat lost niets op.
  Het is niet gemakkelijk om je angsten recht in de ogen te kijken, zonder oordeel. Het boek Glimlach naar angst is een soort gids waarin Chögyam Trungpa stap voor stap uitlegt hoe je angsten tegemoet kan treden. Deze uitleg kan je bij alle soorten van angsten, pijn en verlies toepassen: van kleine kabbelende beekjes tot woeste rivieren van angst.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail