Home Author
Author

Ineke

 • Geen categorie

  Op je best

  Door Ineke
  Door Ineke

  Op mijn lijf geschreven. Eindelijk!

  Het boek Op je best van Linda Adams en Elinor Lenz is een aanrader voor ieder die lichter wil leven, duidelijker wil zijn over wie je bent en wat je wilt. Wil je ook nog weten hoe je dit vervolgens communiceert met anderen, dan geeft dit prachtige boek ook daar een duidelijk antwoord op.
  I love me.gifAls er iets is in een titel dat mij persoonlijk raakt, weet ik dat dat het boek is dat ik op dat moment nodig heb om verder te komen. Verder in mijn ontwikkeling, wel te verstaan. Naast lichamelijke ontwikkeling (lees: beweging – sporten en ook reizen) kies ik ook voor geestelijke beweging. Bewegen in het contact met mezelf en in relatie tot iedereen om mij heen. Bewegen zodat ik mij licht voel, op mijn best voel. Heel iets anders dan altijd maar je best moeten doen. Wat ik mij door anderen laat opleggen. Waarmee ik voldoe aan de behoeften van anderen en vergeet wat mijn eigen behoeften zijn. Dat voelt af en toe zwaar.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • Geen categorie

  Verder zonder ouders

  Door Ineke
  Door Ineke

  vrije val.jpgHoe persoonlijk het schrijven van een recensie kan zijn, blijkt als ik de eerste regels aan het tikken ben. Ik begin met de titel en zie de woorden ‘Verder leven zonder ouders’ verschijnen. Al snel realiseer ik mij dat dit niet de officiële titel is. Deze is immers ‘Leven zonder ouders’.

  Naar binnen en loslaten

  Dat ik het woord ‘verder’ toevoeg, zegt veel over mijn eigen ervaring. Het stond bij mij destijds voor overleven. In een gezin waar gevoelens niet gedeeld werden en worden kan dat ook bijna niet anders. Inmiddels is dat overleven weer leven geworden. Een proces van naar binnen gaan en loslaten. En zo ik kan nu een recensie schrijven over dit prachtige boek.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • Geen categorie

  De derde Jezus

  Door Ineke
  Door Ineke

  Jesus.gifJezus… een boek over Jezus. Ook nog over de derde. De eerste en de tweede roepen al zo veel vragen op dat, ik mij afvraag wat een derde nog te zeggen heeft.
  Wel een boek van Deepak Chopra. Hij is geboren in India en woont in Amerika. Verbindt Oost en West door zijn werk als ayurvedisch geneesheer en schrijver op het gebied van zingeving, spiritualiteit en wetenschap. Titels van hem zijn onder andere: Leven in liefde en Leven na de dood. Een inspirerend schrijver en spreker.

  Kom maar op met die derde Jezus

  Waar was ik gebleven… de derde Jezus! De Jezus die ik ken heb ik toen ik zes was aan de kant gezet. Ik voelde dat de interpretaties van de kerk niet de mijne waren. Een gemeenschap die een leider volgt en daardoor elke andere kijk op het leven (en de dood) buiten sluit, dat voelde als mijn waarheid uit handen geven. Ik ben mijn eigen waarheid en laat mij inspireren om spiritueel te blijven groeien. Kom maar op met die derde Jezus.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • jezelf.jpgUit balans

  Als je nogal streng bent opgevoed, zoals ik, dan loop je de kans ook zo streng te blijven voor jezelf en voor de mensen om je heen. Jammer, want je doorstaat in de meeste gevallen je eigen criteria niet eens, laat staan dat anderen daaraan kunnen voldoen. Het is dus nooit goed (genoeg).
  Het kan altijd beter en dus blijf je zoeken naar een nog betere versie van jezelf en/of die ander. Wat een verademing is het dan Patricia Spadaro tegen het lijf te lopen in de vorm van haar boek: Wees lief voor jezelf – Over de kunst van ontvangen. Deze freelancschrijfster, redacteur en uitgeefcoach schreef verschillende boeken over spiritualiteit en persoonlijke groei.
  Dit boek gaat over grenzen bepalen, grenzen aangeven, balans vinden en voor jezelf kiezen zonder anderen uit het oog te verliezen. Kortom, over geven en vooral ook over ontvangen.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • Genoeg is beter

  staat er op de hoeve in Oude Molen (Noord-Brabant), de boerderij van Annewillem Maris.
  varken slaapt.jpgHij is een van de 26 schrijvers in het boek Waarden van het land van Ton Duffhues.
  26 verhalen van gewone Nederlandse boeren en burgers over hun leven op het land en de beleving van dat land. Het werk, de dieren, sociale leven, god, voedsel en de familiegeschiedenis, vakanties weidevogelbeheer zijn onderwerpen aan de hand waarvan zij hun passie voor het (platte)land beschrijven.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • Je kind gebruikt zijn gedrag, spel, ontwikkeling of klachten als taal om duidelijk te maken wat er bijgestuurd mag worden in jouw leven, relatie of gezin.

  Luisterenfluisterkind.jpg

  Met bovenstaande zin beschrijft Janita Venema precies het gevoel dat ik heb vanaf het moment dat de eerste van onze drie kinderen geboren werd. Wat kun je veel van je kinderen leren als je er voor open durft te staan. Als je wilt leren luisteren naar datgene wat er gefluisterd wordt.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • 2012.pngGelukkig (weer een) Nieuwjaar! De beste wensen vliegen je om de oren, gemeend, opgelucht of gewoon omdat het zo hoort. Dit nieuwe jaar is al volop in gang en ik ervaar veel nieuws. De dagen worden langer en lichter, er zit groei in de lucht. Met deze tot nu toe warme winter is de natuur zelfs in een stroomversnelling geraakt. Net als ik. In december 2011 had ik nog sterk het gevoel wat inspiratie tekort te komen. Privé en dus ook op mijn werk.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • luchtkasteel.jpgDe vraag

  Als interieurarchitect ben ik geïnteresseerd in alles wat met het inrichten van ruimte te maken heeft. En dan bedoel ik in eerste instantie de fysieke ruimte om mij heen. Ook op het geestelijk vlak richt ik de ruimte graag in. Een vijfjarige opleiding aan de kunstacademie gaf mij de nodige handvatten om fysieke ruimte in te kunnen vullen. Maar wat heb ik nodig om geestelijke ruimte in te kunnen richten?

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • suzanne-morrison1.jpgDoor yoga je hogere én je lagere zelf vinden, dat is de essentie van het boek Yoga Bitch van de Amerikaanse schrijfster Suzanne Morrison. Een inspirerende vrouw die ons deelgenoot maakt van haar reis naar Bali en vooral van haar reis naar binnen. Met veel humor en zelfrelativering, waardoor het een boek is geworden waarin ik veel herken.
  Het interview dat ik met haar had, tijdens het Servire Festival in Bergen aan Zee, mondde uit in een boeiend tweegesprek tussen twee vrouwen die zich verbonden voelen in de reis en het gevecht.

  Suzanne, je boek begint met een yogales op je 34ste en een docente die je vraagt je voor te stellen dat je op een wolk zit. Zou je dat willen, op een wolk kunnen zitten?

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • Geen categorie

  Werk aan de winkel

  Door Ineke
  Door Ineke

  Happinez.jpgLui achteroverhangend in de loungebank met uitzicht over zee, hik ik aan tegen het enorme aanbod van workshops van het Servirefestival aan Zee op het strand van Bergen aan Zee. Ze lijken allemaal de moeite waard. Met de lunch op schoot stel ik de keuze nog even uit.
  Met veel plezier laat ik mij afleiden door de gezonde broodjes met kaas, de salade, de minikomkommertjes en natuurlijk de kroket en de patat. Ik krijg gezelschap van een jonge vrouw, die enthousiast vertelt welke workshops ze nog wil gaan volgen. Met de plattegrond erbij maakt zij haar keuzes.

  De Happinez uit de goodiebag heeft als thema: ‘Vind je weg, hoe kies je als er duizend keuzes zijn’. Hoe toepasselijk!

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • servire festivalSoms duurt het even voor je kunt zeggen waarvan je nou precies zo hebt genoten. Wordt het pas duidelijk als je alles al achter de rug hebt en aan het nagenieten bent. Als je eruit gehaald hebt wat erin zit en in staat bent te delen met anderen wat er nu zo ontzettend bijzonder was aan het Servire Festival aan Zee, op het strand van Bergen aan Zee. Pas nu weet ik het: Alles!

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
Newer Posts