Home Author
Author

hennybos

 • Geen categorie

  Tonglen

  Door hennybos
  Door hennybos

  bloem.jpgDe oude Richard is wel ouder geworden, maar nog niet zoveel wijzer, hij denkt dat hij in de 4e dimensie leeft en nu op weg is naar de 5e dimensie. Op mij kijkt hij neer als een simpele ziel uit de 3e dimensie. Hij gaf me een ongevraagd advies en dat was:’ Adem het slechte uit en het goede in’. Ik zei toen:’Dank je voor je advies, maar ik doe precies het omgekeerde, ik adem het slechte in en transformeer dat en adem het goede, de liefde weer uit’. ‘Maar dat is meesterschap’ riep hij vol afgrijzen uit, want daar achtte hij me niet toe in staat.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • Geen categorie

  De wil

  Door hennybos
  Door hennybos

  wil.jpgIn m’n leven voor m’n crisis wilde ik het iedereen naar de zin maken en besefte ik niet dat dat een onmogelijke opgave is. Na m’n crisis ontdekte ik dat ik m’n eigen wil helemaal kwijt was, ik wist niet wat ik wilde. Toen las ik Uw wil geschiede en dat was voor mij liefde, mededogen, hartelijkheid, vreugde, dankbaarheid, voorspoed en geluk om een paar dingen te noemen en daar kon ik me in vinden, dat wilde ik ook tot mijn wil maken.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • innerlijk kind.jpgIk zag en leerde dat je je innerlijke kind op dezelfde manier behandelt als je ouders jou als kind hebben behandeld. In mijn geval was dat: geen aandacht ontvangen, geen liefde en koestering. Ik kan me niet herinneren dat m’n ouders me ooit knuffelden, er was geen warmte. Ik werd opgevoed door dienstmeisjes, m’n ouders waren continu bezig in de slagerij en waren workaholics (en dat werd ik dus later ook! De appel valt niet ver van de boom).

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • aardig.jpgMijn antwoord op deze vraag is dat dat waar kan zijn als het berekenend gedrag is (ik kom daar nog op terug), maar ook niet waar kan zijn als het voortkomt uit bewustzijn en een goed gevoel van eigenwaarde en vriendjes zijn met jezelf, dus aardig te zijn in plaats van alleen maar te doen.
  Als je je verbonden voelt met je medemens ben je aardig voor jezelf en voor de ander, zonder codependent te zijn.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail