Home Author
Author

Helen

 • Geen categorie

  Vergeving als geschenk

  Door Helen
  Door Helen

  vergeven.jpgVergeving als geschenk, Magische ontmoeting met Don Miquel Ruíz is prachtig qua vormgeving – daar begon mijn enthousiasme en na poging twee eindigt het daar ook bij. Het boek is opgebouwd uit de eigen ervaring van de schrijver, hoe je er als lezer mee aan de slag kan gaan, ruimte voor vragen en antwoorden en een toetje – en dat alles in een klein formaat boekje met 124 bladzijden.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • Geen categorie

  De novice

  Door Helen
  Door Helen

  thichnhathanh.jpgDe schrijver Tich Nath Hanh heeft het eeuwenoude verhaal van Kinh Tam uitgebracht in het boekje De Novice. Het boek bestaat eigenlijk uit drie delen. Eerst het verhaal, daarna komt een leerling (zuster Chann Khong) van de schrijver aan het woord waarin ze vertelt over haar leven en dat van de schrijver en aansluitend geeft de schrijver een kijkje in zijn reis hier op aarde.

  Het verhaal van Kinh Tam heb ik met veel plezier en ver- en bewondering in één ruk uit gelezen. Het is prachtig, ontroerend, gelardeerd met boeddhistische wijsheden.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • Geen categorie

  Emotionele veerkracht

  Door Helen
  Door Helen

  Tian Dayton.jpgEmotionele veerkracht van Tian Dayton sprak me met name aan vanwege de ondertitel je relaties in balans en de achterflap.
  Onder emotionele veerkracht wordt verstaan dat je evenwichtig en volwassen door het leven kan gaan. Dat je geleerd hebt je emoties, gedachten en daden in evenwicht en binnen bepaalde grenzen te houden. Je zit niet steeds in je hoofd, je emoties voeren niet de boventoon en je wordt niet bovenmatig gedreven door onbewust of dwangmatig gedrag.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail
 • Geen categorie

  Het Darwin Dillema

  Door Helen
  Door Helen

  piramides.jpgEen dik boek waarin in 444 pagina’s een spannend verhaal wordt verteld. Het lijkt wel een puzzel. In het begin zijn er vele stukjes verhaal met veel personen, waarbij het verband lang niet altijd helder is. In de hoofdstukken komen theorieën over Darwin, ouderdomsbepaling, perspectief, het ontstaan van alles enz. enz. behoorlijk uitgebreid, maar toch eenvoudig over het voetlicht.

  0 FacebookTwitterPinterestEmail