Home FAQ voor wie meer wil dan rondkijken

FAQ voor wie meer wil dan rondkijken

Hoe kan ik reageren op een item?

Onder elk blog, evenement of lezersrecensie staat een vakje waarin je je reactie kunt plaatsen. Om een reactie te kunnen plaatsen hoef je niet ingelogd te zijn. Vul je reactie, naam en je e-mailadres in. Je kunt er ook voor kiezen om de link van je website in te vullen. Om de reacties te filteren op spam maken wij gebruik van WP Captcha. Dat is een plugin waarbij je een rekensom krijgt om aan te tonen dat je geen robot bent. Als je bent ingelogd hoef je geen gegevens in te vullen en hoef je alleen je reactie te posten.

Hoe kan ik me registreren?

Je kan je registreren als ‘gebruiker’. Hiermee kan je op berichten reageren zonder nadere informatie te hoeven invullen. Als je ook zelf berichten of blogs wilt plaatsen of evenementen wilt aankondigen, kan je je aanmelden als ‘blogger’. Er wordt je dan gevraagd een volledig profiel in te vullen, mét foto en iets van persoonlijke informatie voor de lezers van je blogs of evenementen.

Je kunt je hier registreren voor de website van Inspirerend Leven.

  • Je ontvangt dan een e-mail: Je gebruikersnaam en wachtwoord
  • Er staat al een lang en ingewikkeld wachtwoord ingevuld, maar als je die weghaalt kun je je eigen wachtwoord invullen.
  • Klik dan op je wachtwoord opnieuw instellen. Je krijgt daarna een melding dat je wachtwoord opnieuw is ingesteld.
  • Vervolgens klik je op inloggen en hier kun je je gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. Zodra je dit gedaan hebt ben je ingelogd en heb je toegang tot WordPress. Je bent dan geregistreerd als een gebruiker.

Hoe kan ik me aan- of afmelden voor de nieuwsbrief?

Je kan je hier aanmelden voor de Nieuwsbrief van Inspirerend Leven. Iedere zondagochtend ontvang je een mail vol met inspiratie, boekentips, handige tips, winacties en nog veel meer. Nog niet aangemeld? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Inspirerend Leven en blijf op de hoogte. Afmelden kan via de nieuwsbrief.

Hoe kan ik items voor de agenda aanleveren of een activiteit aankondigen op de site?

Als je workshops, lezingen, spirituele reizen of een andere activiteit wilt aankondigen, moet je je aanmelden als ‘blogger’. Stuur een mail naar redactie@inspirerendleven.nl met als onderwerpregel: aanmelden blogger. Je ontvangt dan een uitgebreide e-mail met informatie over schrijven voor Inspirerend Leven. Er wordt je dan gevraagd een volledig profiel in te vullen, mét foto en iets van persoonlijke informatie voor de lezers van je blogs of evenementen. Je krijgt na aanmelding publicatierechten en ziet dan na inloggen bovenin je scherm een extra werkbalkje met de keuze Inspirerend Leven. Zie dan verder Informatie voor bloggers.

Wat moet ik doen om te kunnen bloggen of berichten te plaatsen op de site?

Als je wilt bloggen, artikelen of berichten wilt plaatsen, moet je je aanmelden als ‘blogger’. Stuur een mail naar redactie@inspirerendleven.nl met als onderwerpregel: aanmelden blogger. Er wordt je dan gevraagd een volledig profiel in te vullen, mét foto en iets van persoonlijke informatie voor de lezers van je blogs of evenementen. Je adresgegevens zijn alleen bedoeld voor als de redactie van Inspirerend Leven zo nodig met je in contact wil komen en om je bijvoorbeeld een boek toe te sturen. Deze adresgegevens worden niet op de site gepubliceerd of anderszins aan bezoekers of derden kenbaar gemaakt. Je krijgt na aanmelding publicatierechten en ziet dan na het inloggen bovenin je scherm een extra werkbalkje met de keuze Inspirerend Leven Menu. Zie dan verder Informatie voor bloggers.

Hoe kan ik inloggen?

Heb je een gebruikersnaam en wachtwoord,  ga dan linksboven naar Inloggen. Vul hier je gebruikersnaam en je wachtwoord in en druk op inloggen. Wanneer je bent ingelogd (en de juiste rol hebt) heb je toegang tot de beheerkant van de website. Om hier te komen ga je boven in de WordPress balk naar de knop ‘Inspirerend Leven’. Hiermee kom je terecht op de beheer pagina aan de “achterkant”

In de WordPress balk bovenaan de website staan een aantal knoppen welke je kunt gebruiken. De knop ‘Inspirerend Leven’ brengt je naar de beheerkant van de pagina waar je jouw berichten kunt beheren. Met de knop ‘Inspirerend Leven’ ga je vervolgens weer terug naar de voorkant van de website.

Als het inloggen niet lukt, stuur dan een mailtje naar info@inspirerendleven.nl

Wachtwoord (opnieuw) opvragen?

Wil je je wachtwoord opnieuw opvragen? Ga dan links bovenaan de website naar Inloggen. Je komt nu op de inlogpagina. Klik vervolgens op wachtwoord vergeten. Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in en klik op nieuw wachtwoord aanmaken. Je ontvangt dan het volgende bericht:

Iemand heeft verzocht om het wachtwoord van het volgende account opnieuw in te stellen:

https://www.inspirerendleven.nl/
Gebruikersnaam: ….

Als dit een vergissing was, kun je deze e-mail negeren en zal er niets gebeuren.
Ga naar dit adres om je wachtwoord opnieuw in te stellen:
<https://www.inspirerendleven.nl/wp-login.php?action=rp&key=4tf2UHAAZqDqG2jnUjEX>

Als je klikt op de link van wachtwoord opnieuw instellen dan wordt je doorgestuurd naar de inlogpagina. Er verschijnt nu een heel lang wachtwoord met cijfers en tekens. Als je dit wachtwoord weghaalt kun je snel een nieuwe invoeren. Klik vervolgens op wachtwoord opnieuw instellen.

Hoe werkt het precies bij het maken van de berichten en evenementen?

Zie voor toelichting op het werken in WordPress de Informatie voor bloggers.

Kan ik ook filmpjes en geluid op de site plaatsen?

Ja, dat kan. Je kunt de bestanden uploaden via Media of plaats de embed-code van bijvoorbeeld Vimeo.

Ik zou ook graag boeken lezen en een recensie schrijven. Wat moet ik daarvoor doen?

Je kunt in een vast artikel ‘Lees een boek en inspireer anderen’ zien welke boeken je kunt aanvragen en wat de spelregels zijn. Als redactie kiezen we maandelijks een thema. Elke eerste van de maand verschijnt een lijstje boeken dat de redactie rond het thema van de maand geselecteerd heeft en waaruit je een keuze kan maken. Je kan het boek aanvragen via redactie@inspirerendleven.nl en maakt dan een afspraak met de redactie over de datum waarop je je bespreking op de site plaatst. De redactie kan je ook tips geven voor het schrijven van een recensie.

Om een boekbespreking te kunnen plaatsen moet je geregistreerd zijn als ‘blogger’. Zie verder bij Hoe kan ik me registreren? Je krijgt na aanmelding publicatierechten en ziet dan na het inloggen bovenin je scherm een extra werkbalkje met de keuze Inspirerend Leven Menu. Zie dan verder de informatie onder Informatie voor bloggers.

Kunnen we links uitwisselen?

Dat kan nu nog niet, maar wordt binnenkort mogelijk.

Misschien kunnen we meer voor elkaar betekenen en partners worden?

Voor inspirerende partners zijn wij altijd in. We zijn benieuwd naar je voorstel. Informeer ons via info@inspirerendleven.nl

Hoe kan ik in contact komen met de redactie?

Stuur een mailtje naar redactie@inspirerendleven.nl

Overige vragen of opmerkingen: info@inspirerendleven.nl