Home Bewustzijn Een extra uur in de dag! Hét geheim + 5 bonustips

Een extra uur in de dag! Hét geheim + 5 bonustips

Door Nannet van der Ham
een extra uur

Chi, Chai & Champagne! Regelmatige column door Nannet van der Ham

‘De klok gaat vooruit.’

‘Nee, achteruit, je krijgt een uur extra.’

Elk halfjaar is het een geharrewar of de wintertijd nu betekent: 60 minuten méér in de dag, of juist minder tot mijn wijze moeder met een ezelsbruggetje kwam:

‘In het vóórjaar gaat de klok vóóruit, in het nájaar áchteruit.’

Een uur langer slapen, doen de meesten, maar er zullen ook genoeg mensen vroeg op reis gaan of gaan sporten, of ’s nachts een uur langer feesten.

Kleine kinderen trekken zich niets van de wintertijd aan en zullen simpel op hun gewone tijd uit bed stappen wat hen een extra uur geeft van… leegte. Van ruimte en van: ‘wat zal ik gaan doen?’

Die luxe is er niet slechts één keer per jaar, maar kan elke dag!

Hoe?

Ik raakte geïnspireerd door het boek Miracle Morning van Hal Elrod dat ik, toeval bestaat niet, deze week in handen kreeg. Hal beschrijft ‘6 gewoontes om je leven succesvoller te maken.’ Vier daarvan doe ik al sinds jaar en dag: Stilte, Affirmaties, Visualisatie en Exercise. De overige twee Reading (lezen) en Schrijven doe ik elke avond. SAVER spellen de eerste letters van deze zes wonder-gewoontes. De schrijver rekent voor dat als we 5 minuten S, A, V en S doen en elk 20 minuten E en R we een miracle morning hebben. Maar dat is 60 minuten per dag! Heb jij die? Ik niet!

Ik raakte geïnspireerd door het boek Miracle Morning van Hal Elrod dat ik, toeval bestaat niet, deze week in handen kreeg.

En dus hét geheim voor een extra uur per dag: Ga een uur eerder naar bed én sta een uur eerder op dan nu.

Voilà extra uur per dag! Want dat laatste uur in de avond moet ik eigenlijk allang onder de wol liggen in plaats van nog even Pauw, Humberto of Shownieuws te kijken onder het knagen van nóg een stuk chocola met een mok cafeïne houdende thee Dat brengt me op nóg meer tips die ik voor je op een rijtje zet om elke dag een extra uur te hebben:

Het grootste geheim is dus:

Ga een uur eerder naar bed en sta een uur eerder op (zelfs een half uur werkt al heel goed!)

5 bonustips:

  1. Sluit de buitenwereld echt buiten: geen social media, tv of radio voor je gaat slapen en nadat je opstaat – laat je geest rusten en blijf in jezelf
  2. Kruip in je lichaam. Stretch en doe wat oefeningen. Dit is een perfect 7 minuten-ritueel.
  3. Geef jezelf Reiki als je in bed ligt, ’s morgens en ’s avonds: één hand op je onderbuik, de ander op je hart; adem diep in door je neus en weet als je diep uitademt dat je verse energie via je kruin in je lichaam laat stromen terwijl de oude energie via je voetzolen verdwijnt (5 minuten)
  4. Denk aan waar je in het leven wil zijn en richt je daarop, bv. door middel van een moodcard (5 minuten). ‘Leef met het einddoel voor ogen’ zegt auteur Stephen Covey
  5. Schrijf je zegeningen en/of je vreugdelijstje in een mooi (dag-)boekje (5 minuten) en geniet zo elke dag van je extra tijd!

Nannet van der Ham publiceert hier wekelijks haar Chi Chai & Champagne column. Haar laatste boek Reset Jezelf! is als paperback en als e-boek te koop via www.nannet.net en bol.com.

Leave a Comment