Home Geen categorie Ervaar de Tao Te Ching

Ervaar de Tao Te Ching

Door Veerle Derycke

Tao Te Ching,  het Boek van de Weg en de Deugd (Tao = weg, Te = deugd en Ching = boek) gaat over juist handelen, het volgen van de Tao,  en Wu wei (het niet ingrijpen, maar meegaan met de stroom van het leven). Wayne Dyer brengt in Ervaar de Tao Te Ching op een eenvoudige en esthetische wijze de essentie van de Tao Te Ching. De 81 verzen worden in  kleine stukjes van een of twee regels gepresenteerd over de 365 dagen van het jaar.  Zo kan de kracht en de inspiratie ervan maximaal inwerken op de lezer. Dag  169:

“Wat betekent meer voor je, jijzelf of je roem? Wat brengt je meer, jij of wat je bezit ? “

Dag  245:

“Als ze menen de antwoorden te weten, zijn mensen moeilijk te leiden. Als ze weten dat ze niet weten, kunnen mensen hun eigen weg vinden.”

Dag 352:

“De hemel haast zich niet, toch volbrengt hij alles op tijd.”

Dit mooie boek is eigenlijk gebaseerd op De weg naar verandering waarin Dyer de 81 verzen van de Tao Te Ching  op een poëtisch wijze vertaalde en filosofeerde over hoe we deze eeuwenoude wijsheid kunnen gebruiken in ons  drukke, moderne leven. De pagina’s van dit gebonden boekje zijn in mooie, zachte tinten van geel en zalmroze en prachtig versierd met Chinese tekeningen van takken met bloesems en vogels in zacht grijs, roze en beige. Het is een prachtig boekje om cadeau te geven of om jezelf cadeau te doen voor op je nachtkastje.

Leave a Comment