Home Geen categorie Engelen om ons heen

Engelen om ons heen

Door Nicole

Ik wilde graag Geraakt door engelen lezen om te zien wat het me kon brengen. Dat klinkt ontzetten breed, en zo is het ook bedoeld. De manier waarop ik in het leven sta, is onder andere dat ik er van uitga dat we geholpen worden door het grote geheel om ons heen, wat dat dan ook mag zijn. Graag wilde ik weten hoe Jenny Smedley hier tegenaan kijkt – zij is spiritueel healer en therapeut in Engeland, en had daar enkele jaren een televisieprogramma over spirituele onderwerpen – en wat ik er voor mezelf uit kan halen.

Vier soorten engelen

Volgens Jenny Smedley worden we in ons leven geholpen door de engelen om ons heen, MITS we voor hen openstaan en hun de vraag stellen ons te helpen. Hierbij gaat ze wel uit van het zorgen voor een verhoging van je eigen energetische trillingen, door balans tussen ziel, geest en lichaam. Ze zet in het boek uiteen wat volgens haar het verschil is tussen engelen en overleden naasten, en ook haar vier categorieën van engelen (de zielenengelen, de meesterengelen van het levenspad, de beschermengelen en de klusjesengelen). Daarnaast geeft ze tips om contact te leggen met engelen, bijvoorbeeld door meditatie of engelentherapie.

Wat bracht het boek mij?

Bij de start van de eerste keer lezen van het boek, werd ik me er vooral weer bewust van dat ik een beroep op alles om me heen mag dan. Of dat nu engelen zijn, de kosmos, overleden naasten, dat is voor mij (ook na het lezen van dit boek) niet duidelijk, en dat maakt me ook niet uit. Ik merk dat ik mag vragen, en ook dat ik dat de laatste tijd wel vergeten was. In de hectiek van alle dag stond ik te weinig stil bij “de grote buitenwereld”. Al lezende ging ik meer vragen stellen, en werd ik opeens op een totaal ander pad gezet. Mijn vakantie werd doorbroken om een vier weken lang onderzoekstraject in te gaan, om te zien of er in mijn medische verhaal nog iets te bereiken viel. En dat is gebeurd! Het gaat medisch stukken beter, zelfs zonder medicatie. Wat heeft dat met dit boek te maken, zul je (als lezer) wellicht denken. Nou, ik sluit niet uit dat dat er heel veel mee te maken heeft! Doordat ik me weer bewust werd van engelen/kosmos/overleden zielen om me heen, stelde ik de vraag “breng me op mijn pad dat goed voor me is”. En zowaar zat ik binnen twee weken in dit onderzoekstraject. Toeval?? Beoordeelt u maar zelf.

Antwoorden op vragen

Sindsdien vraag ik regelmatig mijn “engelen” om hulp, hetzij een parkeerplaatsje, hetzij “iets dat goed voor me is”. Twee weken geleden sneeuwde het opeens en ik was (uiteraard) wat erg laat vertrokken voor mijn afspraak. Zonder files zou ik op tijd komen, maar met files zou ik veel te laat komen. En volgens internet stond er 9 km file. Tja, dat zou ik dus niet redden. In de auto vroeg ik om me hoogstens 10 minuten te laat te laten komen, en als dat niet zou lukken, dat daar vast een reden voor zou zijn. Met goede zin vertrok ik naar mijn afspraak. De eerste helft verliep vlekkeloos, ook het stuk waar volgens internet een file zou staan verliep prima. Even later liep het echter vast. Jammer, dacht ik, maar dan is dat zo. Uiteindelijk was ik veel te laat voor mijn afspraak en ik was eigenlijk benieuwd of ik erachter zou komen waarom ik te laat was. (Ik ging ervan uit dat de engelen me niet voor niets te laat hadden doen komen). Ik dacht aan een ongeluk op een plek waar ik zou zijn geweest als ik wel door had gereden. Wat bleek; mijn bezoek was er niet! Het was dus geen enkel probleem dat ik te laat was, en dus hoefden de engelen mijn weg niet meer vrij te maken. Ook hierbij, maak er zelf van wat je wil, voor mij zijn het antwoorden op vragen. Uiteraard dank ik “alles om me heen” voor alle hulp die ze me geeft!

Een aanrader?

Als je nu vraagt: moet ik het boek nu lezen, dan is mijn antwoord: dat ligt er aan waarvoor. Om je weer alert te maken op alles om ons heen, JA! Om contact te maken met engelen, dan weet ik het antwoord niet. Ik heb de meditaties daarvoor niet gedaan, ik heb geen engelentherapie gevolgd, ik heb geen engelenkaarten gelegd. Het is echter een makkelijk leesbaar boek, met veel voorbeelden, die je vanzelf prikkelen bij hetgeen je “nodig” hebt. Het bestaat uit 11 redelijk korte hoofdstukken, die ook apart te lezen zijn. Dus mocht je iets minder interessant vinden, laat het dan even voor wat het is.

Leave a Comment