Home Geen categorie Energieprijs weer omhoog… tijd voor zonnepanelen

Energieprijs weer omhoog… tijd voor zonnepanelen

Door Stefan-Ruiter
Het begint steeds meer op te vallen, het onderwerp zonnepanelen komt steeds vaker voor in willekeurige gesprekken. Waar het vroeger nog wel eens over zonnepanelen ging als je bij die ene oom met geitenwollen sokken op bezoek was, hoor je nu mensen in de rij bij de bakker, familie op een verjaardag en volstrekte onbekenden op straat over zonnepanelen. Zonnepanelen zijn een hot item aan het worden en dat is niet voor niets. Er is nu een manier om snel inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor je eigen dak.

Door de overproductie van (vooral Chinese) zonnepanelen is de prijs van zonnepanelen in het afgelopen jaar met bijna 40% gedaald. Onze energierekening blijft maar stijgen en steeds meer mensen komen er achter dat zonnepanelen een rendabele investering geworden zijn. De terugverdientijd van zonnepanelen ligt momenteel al rond de 11 jaar.

Snel inzicht in de mogelijkheden en kosten

De Nederlandse overheid heeft eindelijk helderheid geschapen door de subsidie op zonnepanelen voor particulieren (SDE subsidie) stop te zetten. Particulieren kunnen nu zonder deel te hoeven nemen aan een subsidieloterij precies zien wat hun mogelijkheden zijn. Er hoeven geen opbrengstmeters geplaatst te worden, er komt geen uitgebreid papierwerk meer aan te pas. Door de afschaffing van subsidies is het eindelijk helder en simpel. Om snel inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor zonnepanelen op je eigen dak is de onafhankelijke vergelijkingssiteCompareMySolar opgericht. Op CompareMySolar zie je specifiek voor je eigen dak welk dakoppervlak het meest geschikt is, welke installateurs er lokaal beschikbaar zijn en wat hun systemen op je eigen dak kosten en opbrengen. Ook wordt er vergeleken wat de werkervaring van de installateurs is, op welke afstand ze van je gevestigd zijn, hun service en garanties worden naast elkaar gelegd en je krijgt te zien hoe de installateur is bevallen bij zijn vorige klanten. Ontdek het zelf binnen 5 minuten. Stefan Ruiter, oprichter CompareMySolar

Leave a Comment