Home Astrologie Energie en uitwerking Donkere Oogstmaan 29 augustus: verborgen antwoorden

Energie en uitwerking Donkere Oogstmaan 29 augustus: verborgen antwoorden

Door Lunadea

Donkere maan en nieuwe maan worden vaak door elkaar gehaald, maar donkere maan is een moment dat er écht geen maan meer te zien is. Dat is die ene nacht waarop de hemel helemaal zwart is. Nieuwe maan daarentegen begint op de nacht waar weer een klein streepje maan te zien is.

Géén magie

Lunadea: ‘Toen ik jaren geleden met hekserij begon, werd er op elke website en in elk boek gezegd dat je met donkere maan absoluut géén magie moest uitvoeren. Het was een maanfase om op magisch vlak over te slaan. Magie tijdens deze maanfase zou grenzen aan zwarte magie. Maar als je alle maanfases met een ceremonie eert, behalve die ene fase, is het alsof je alle negatieve kaarten uit een tarotdeck haalt en net doet of die kaarten niet bestaan.’

Sluiers tussen de werelden

Net als met Samhain, zijn óók met donkere maan de sluiers tussen de werelden dun waardoor er toegang is tot parallelle, energetisch andere werelden. Dat de aarde een schaduw werpt op de maan betekent namelijk niet dat de maan geen energie uitstraalt. Volle maan is krachtig en licht, donkere maan is minstens net zo krachtig, alleen verborgen. In deze maantijd zijn de sluiers dun en staan de poorten open, waardoor je gemakkelijker hulp kunt inroepen van voorouders, gidsen, goden en spirits.

Donkere maantijd

De donkere maantijd is de tijd om de crone in jezelf te zoeken, te omhelzen en te leren van haar wijsheid. (Van de drievoudige godin is zij de oude wijze godin.) Dit is de beste maantijd voor meditatie, divinatie, zelfreflectie en het uitvoeren van rituelen om datgene wat je wilt loslaten te offeren aan moeder aarde of aan één van de cronegodinnen of –goden. Dat zijn geen slechte of negatieve goden en godinnen, ze staat vooral symbool voor aspecten van onszelf die we liever uit de weg gaan. Die kant van onszelf noemen we de schaduwzijde. Cronegodinnen en –goden zijn onder andere: Hecate, Morrighan, Holle, Kali, Odin en Anubis.

Magie om iets te veranderen, te vernietigen, kwijt te raken, of het onder ogen komen van jouw schaduwzijde heeft tijdens de donkere maanfase extra veel kans van slagen omdat de energie van de donkere maan daarbij helpt.

Tip: Mediteer! De donkere maan is een uitstekende periode voor meditaties en zoektochten naar de verborgen antwoorden in je eigen onderbewustzijn.

Energie en uitwerking van de Donkere Oogstmaan

Op donderdag 29 augustus is er een Donkere Maan. Met deze donkere maan kom je weer een stap dichterbij de oogsttijd! Denk na over waar jij allemaal dankbaar voor bent. Dankbaarheid voelen werkt helend voor je ziel. Een mooie meditatie voor donkere maan is om eerst op te schrijven waar je allemaal dankbaar voor bent en dan te mediteren op het gevoel van dankbaarheid. Voel het door je hele lijf stromen en stuur het naar alles wat je hebt opgeschreven. Daarmee stuur je ook een gevoel van waardering uit. Je gewaardeerd voelen is als gezien worden, erkend worden en dat werkt voor jou – maar ook voor de ontvanger – helend!

Boekentip: Maanmagie

maanmagie

Dit is een fragment uit het nieuwste heksenboekje van Lunadea: Maanmagie. De maan is magisch! Met haar blauwe gloed weet ze mensen over de hele wereld te betoveren. Vol bewondering wordt er elke volle maan weer naar boven gekeken. Vooral heksen werken met de magie van de maan. Dit boekje staat vol tips, weetjes en voorbeeldrituelen om maanmagie uit te voeren. Niet alleen bij volle maan, maar ook bij toenemende-, afnemende-, nieuwe- en donkere maan.

Met maanbedeltje als boekenlegger. Bestel hier jouw exemplaar in de webshop van Lunadea voor €10,50 (excl. portokosten, incl. BTW).

Laat een bericht achter