Home Bewustzijn Energetisch bewustzijn: snelwegen naar geluk aanleggen in je lichaam

Energetisch bewustzijn: snelwegen naar geluk aanleggen in je lichaam

Door Gast auteur
lichaam

Wat als je je lichaam meer en meer als een op zichzelf staand organisme zou zien? Een natuurlijk systeem dat klaar is voor jouw interactie. Dan kun je ook meer en meer begrip krijgen voor wat je lichaam aan je weergeeft en weerspiegelt. En dat is iets waar veel mensen naar op zoek zijn: inzicht in hun (fysieke) klachten.

Wat zijn de basiswaarden die je lichaam meekrijgt?

Stel je je lichaam eens als een computer voor. Waarbij jij als energetisch bewustzijn je lichaam als tool mag gebruiken. Deze tool, je lichaam dus, is puur en open en reageert op jouw input.

Maar dan word je geboren op aarde en ervaar je tijdens de zwangerschap al emoties en overtuigingen van je moeder. Je bent nog zo onervaren met je nieuwe lijf dat je nog geen onderscheid kunt maken tussen de emoties van je moeder en die van jezelf. Jouw lichaam wordt dus als het ware al geprogrammeerd, doordat het in aanraking komt met de emoties van je moeder. Je ervaart een bepaalde basiswaarde aan gevoelens bij je moeder. Dit is de ‘normale’ beginstand en de voorlopige, maar in veel gevallen de enige, gevoelsmodus die jouw lichaam als normaal gaat ervaren. Hieronder worden twee voorbeelden gegeven.

Voorbeeld 1: invloed van je moeder

Als jouw moeder zich heel moe en bedrukt heeft gevoeld, zal je geneigd zijn dit gevoel als basiswaarde en als normale toestand te accepteren. De rest van je leven zal je het gevoel van moeheid en bedrukking heel makkelijk kunnen herkennen en als ‘prettig’ ervaren. Zelfs al is het een beperkend gevoel, het blijft ‘thuiskomen’. Je identificeert jezelf met dit gevoel.

Voorbeeld 2: eigen ervaringen

Terwijl je opgroeit als kind, doe je zelf natuurlijk ook ervaringen op en blijf je omringd door je ouders. De gemoedstoestanden van je ouders blijven iedere dag weer voorkomen in jouw input. Daarnaast heb je ook nog je eigen ervaringen die input vormen en zo maak je verschillende programma’s aan.

Het kan bijvoorbeeld best zijn dat je een keer iets kapot laat vallen en dat een volwassene zó boos op je wordt, dat je de rest van je leven bewust uitkijkt dat je niet zomaar ergens tegenaan loopt. Alertheid is de input in je lichaam. De informatie uit je ervaring is input voor jouw lichaam geworden. Helaas is die input dan een standaard programma, waar je heel alert van kunt worden. Het wordt dan lastig om je ontspannen te voelen door de dag heen, omdat ontspanning niet strookt met de input van het ‘uitkijken dat ik niets kapot maak’. Vandaar dat sommige gemoedstoestanden die je in je dagelijkse leven graag meer wilt ervaren (ontspanning, plezier, speelsheid, creativiteit) heel uitdagend zijn om toe te staan in je leven.

Jouw computer kan die 2 programma’s niet tegelijkertijd draaien. Hoe kun je nu ontspannen en uitkijken tegelijkertijd? Je computer zal dus altijd kiezen voor het oude programma, omdat hij daar meer ervaring mee heeft opgebouwd. Kortom: Het is dus makkelijker om je oude beperkende programma te blijven ervaren dan een nieuwe gemoedstoestand toe te staan.

Nieuwe input aan jezelf aanbieden

Maar stel je nu weer eens even voor hoe het voelt voor je, als je je lichaam weer als een opzichzelfstaand organisme gaat zien. Het is volledig neutraal en wacht op jouw input. Alle oude input die er tot nu toe inzit, mag je blijven ervaren. Maar je kunt er ook voor kiezen om je lichaam structureel nieuwe input te geven. Net zo lang totdat je zoveel ervaring hebt opgebouwd met je nieuwe gevoel/gemoedstoestand, dat je oude programma het niet meer redt. Hij lost op omdat hij niet meer gebruikt wordt.

Wetenschappelijk bewezen

Nu lijkt dit een heel mooi verhaal, maar het is ook nog eens goed uiteengezet in de wetenschappelijke wereld. (bron: Joe Dispenza ‘overstijg jezelf’) Je hersenen zijn geneigd om verbindingen te maken van de zaken die we vaker ervaren. Dit kunnen handelingen zijn (telefoonnummers intoetsen, de weg naar huis rijden of een koekje bij de thee), maar ook emoties die je vaker ervaart slaan ze op. Hoe vaker je iets ervaart, des te meer zo’n verbinding als een snelweg wordt.

Des te logischer is het dat je voor een nieuwe ervaring écht je best moet doen en je focus moet gebruiken. De verbinding in je hersenen van die nieuwe input, je nieuwe gevoel, is namelijk als een zandpad. Dat merk je ook als je nieuwe gewoontes aan wilt leren: de oude gewoonte blijft in het begin toch aan je trekken. Maar hoe vaker je die nieuwe verbinding gebruikt, des te meer dat zandpad op die snelweg gaat lijken. En de oude snelweg? Die brokkelt vanzelf af omdat hij steeds minder gebruikt wordt.

Uiteraard heeft ons lichaam een prachtige spiegelende functie, waarmee hij ons direct aangeeft of we optimaal voor onszelf zorgen of niet. Als we optimaal zorgen geen prioriteit geven in ons leven, dan zal je lichaam dit weerspiegelen: je wordt snel moe, krijgt klachten, etc. Maar dat is niet waar we het in dit artikel over hebben: hier hebben we het over de basiswaarden die je lichaam als input krijgt. De gemoedstoestand waarin jij je als het ware ‘herkent’. Het is een gevoel dat je vaak ervaart.

Snelwegen naar geluk aanleggen

Mijn tip voor jou: maak optimaal gebruik van de tool die jou gegeven is. Geef je lichaam iedere dag de input waar je blij van wordt, bijvoorbeeld dankbaarheid, plezier, liefde, inspiratie, creativiteit en positiviteit. En blijf jezelf hiermee omringen en blijf het herhalen. Zie voor je dat je lichaam van nature compleet neutraal is en dat de beperkende gevoelens en emoties die je ervaart, puur voortkomen uit oude programma’s. Je voelt de gevoelens wel, maar je hoeft ze niet te geloven. Ze zijn op dit moment niet per se waar voor je. Loop die snelweg niet meer af, maar blijf kiezen om je eigen snelwegen aan te maken. Net zo lang totdat ze jouw logische route worden in je leven.

Weet ook dat ‘positieve gevoelens’ zo’n hoge resonantie hebben dat ze veel intensiever op je lichaam doorwerken. Kortom: gestructureerd aandacht geven aan positieve gevoelens en dit keer op keer herhalen en versterken, maakt dat je het jezelf steeds makkelijker maakt om je goed te voelen en je lichaam te optimaliseren. Dan zijn jouw snelwegen naar geluk aangelegd.

Kies voor je eigen geluk en ontdek jouw creatiekracht!

Geniet van je ontdekkingsreis.

Liefs,
Grietje

Boekentip: Overstijg jezelf

Wil je meer leren over hoe je de werkelijkheid die je wenst kunt creëren? Dan raden we je Overstijg jezelf van Joe Dispenza aan. In dit boek geeft hij je de kennis om ieder aspect van jezelf te veranderen en tips om die kennis ook daadwerkelijk toe te passen.

Bestel jouw exemplaar op onze webshop Boekenwereld.com voor €22,50 met gratis verzending.

4 comments

Avatar
Dors 30 april 2019 - 14:05

Wauw!

Reply
Avatar
Marjolein Mulder 9 mei 2019 - 17:47

hoeveel weken duurt het voordat de nieuwe snelweg aangelegd is?

Reply
Avatar
Stefanie 12 mei 2019 - 11:39

Mooi en herkenbaar, dit artikel lijkt wel een kadootje om te zeggen: doe zo voort, je komt er wel….

Reply
Avatar
Grietje 21 mei 2019 - 15:19

Hai Marjolein,
Een nieuwe ‘snelweg’ aanleggen, hangt af van de intensiteit van jouw gevoel. Hoe meer je jouw geluk over je nieuwe mogelijkheid toestaat te stromen, des te sneller je een neurologisch pad aanlegt in je hersenen. Groetjes, Grietje

Reply

Leave a Comment