Home Astrologie Eis je victorie op! Nine Star Ki energie Volle Maan Juli

Eis je victorie op! Nine Star Ki energie Volle Maan Juli

Door Nina Elshof

Hoe onderga je tot nu toe de tumultueuze invloed van 8-aarde die de energie van dit jaar domineert? Heb je er al genoeg van? Nee? Nou, dat komt goed uit dan, want er komt meer interessante energie je kant op: energie die je in de richting stuurt van een persoonlijke victorie.

Een beweging naar binnen

De energie van de Volle Maan van Juli, wordt gerepresenteerd door het Nine Star Ki profiel 8-6-7. Dat is 8-aarde, 6-metaal, 7-metaal. Inderdaad, een beetje zoals het profiel van vorige maand, maar wordt de beweging van de energie naar binnen gericht en zet daar de boel op z’n kop. Maar niet alleen dat, het opent ook een energetische doorgang naar een nieuw niveau van spiritualiteit. Althans, die kans wordt geboden, het is aan jou of je er gebruik van maakt.

Volle Maan energie

6-Metaal is het element dat zich in de positie bevindt van de binnenwereld. Dit is de wereld van je innerlijk gevoelde waarheid, gevoelens, angsten, verdriet en droefenis, tranen die niet zijn gehuild en pijn die niet tot uitdrukking is gebracht.

Maar het is is ook de wereld waar je je opnieuw kunt verbinden met je spirituele oorsprong en je zielsopdracht. 6-Metaal zelf vertegenwoordigt niet alleen het vermogen over een situatie na te denken en deze tot op het bot te ontleden.

Het is ook het element dat het meest spiritueel is, in de waarste zin van het woord: want het gaat allemaal over energie. Het gaat over de helderheid van jouw energie en over alle  vormen waarin je die helderheid laat overschaduwen door demonen uit het verleden. Het gaat over de kracht van je energie en over alle manieren waarop je bewezen hebt prima in staat te zijn deze kracht te ontkrachten. En het gaat ook over het sturen van je energie in de richting waarin je ziel zich wil ontwikkelen en over alle mogelijke interventies die je hebt toegestaan door het pad van anderen te volgen waardoor je zelf de weg kwijtraakte.

De guru in jezelf

De combinatie van de 8-aarde en 6-metaal energie van het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van juli, eert de gids in jou. De innerlijke leraar of guru die weet wat het beste is voor jou. Deze Volle Maan is een goed moment om je opnieuw te verbinden met dat deel in je dat deze leraar of guru is; nodig dit deel uit om weer een actieve bijdrage te leveren aan je leven, en volg zijn aanwijzingen. Want dit deel is wijs, het is precies en streng, maar het is ook compleet eerlijk en meedogenloos intense; het staat geen angsthazen dramatiek toe, het is er slechts op uit om de les geleerd te krijgen.

Leren wat het leven je wil laten leren, is de meest effectieve manier om te slagen in het je bevrijden van alle obstakels op je weg naar heelheid, herstel en geluk.

6-Metaal voegt een onderzoekende kwaliteit aan dit proces toe, die geen detail aan het oog laat ontsnappen.

In dit profiel is 6-metaal ook het zwaard dat je innerlijke leraar helpt om zich een weg te banen door de zooi, zodat de duisternis die deze zooi omringt en het gif dat het verspreid, verdreven wordt. Hierdoor wordt zichtbaar wat zelden zichtbaar wordt in het leven; de essentie waar het om gaat. Het onmiddellijke  resultaat is het loslaten van de spanning die nodig is om al die zooi maar onderdrukt en verborgen te houden.

Verbonden met de spirituele wereld

Deze maand gaat het voornamelijk over het toepassen van de wijsheid van 8-aarde op wat je innerlijk beleeft zodat je kunt herkennen welke gevoelens en emoties je tot uitdrukking moet brengen. Jij weet, jouw lichaam weet, wat het veld mag ruimen.

Het is niet eenvoudig om daar mee om te gaan, en het vraagt je absolute eerlijkheid over wat er losgelaten moet worden; wat sowieso niet bestemd was voor jou. Het is confronterend maar blijf kalm, onthoud je van vluchtgedrag, en voel de pijn, adem je een weg door de pijn en kwelling heen die ergens in je lichaam ligt opgeslagen.

8-Aarde beschikt over de wijsheid om 6-metaal te helpen bij het maken van keuzes die gebaseerd zijn op intrinsieke en oude kennis: de kennis van je lichaam, het lichaam van Moeder Aarde. 6-Metaal kan het zichtbare met het onzichtbare verbinden; de spirituele wereld van beloftes en intenties; van mensen die in andere domeinen leven; en van klemmende afspraken die je vasthouden en verhinderen om een vrij leven te leiden.

Als eenmaal de blokkerende energieën zijn losgelaten, kan het zomaar zijn dat er gekke dingen gaan gebeuren. Bijvoorbeeld dat je het gevoel krijgt dat je ongebonden en bevrijd bent, of dat je je gelukkig voelt! Als je die blokkerende energieën loslaat, heb je niets meer te verliezen.

Stel dus grenzen, zeg nee tegen dat wat je klein en onbeduidend houdt, wees helder over waar je je focus op richt, neem besluiten, wees onbevreesd daarover en eis je overwinning, je victorie op! En weet dat het vlak voor de dageraad altijd het donkerst is.

Zelf aan de slag met Nine Star Ki astrologie

Ben je benieuwd hoe ik de Nine Star Ki astrologie gebruik in mijn leven? En wil je leren hoe je het zelf ook kunt toepassen? In september geef ik weer de 4-daagse cursus Praktisch Nine Star Ki. Zoals de titel al zegt; de kennis die je opdoet is heel praktisch en je leert de energie van je eigen Nine Star Ki profiel beter kennen.

Helemaal leuk; als Inspirerend Leven lezer ontvang je nu €35,- korting op het cursusgeld met de code inspirerendleven35

Klik voor meer informatie over de cursus en je aanmelding, hier door naar de agenda van de Feng Shui Academie.

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

Leave a Comment