Home Geen categorie Eet jezelf jong

Eet jezelf jong

Door Nicole

In aanvulling op eerdere boeken rondom eten, niet eten, anders eten, di-eten wilde ik graag het boek Eet jezelf jong. Zie er jaren jonger uit door dit revolutionaire dieet van Elizabeth Peyton – Jones lezen. Het boek is aantrekkelijk, kleurrijk, uitnodigend. Het is een stevig boek, met dik papier, bijna gezellig aandoend.

Zicht op wat je ouder maakt

Het eet jezelf jong-dieet beschrijft allereerst vijf processen die je ouder maken, vijf meest verouderende levensmiddelen en vijf meest verjongende levensmiddelen. Daarna volgt uitleg over het dieet, de detox, en zijn er tabellen om je vorderingen bij te houden. Hoewel ik er vrijwel zeker van ben dat je met dit dieet zult afvallen, en dat het zeker vol gezonde tips zit, past het (voor de lange termijn) niet bij mij. Waarom niet? Owkeej, elke dag beginnen met een zelfgemaakte groentensap. Zou waarschijnlijk wel lukken. Maar, elke dag minimaal 30% rauw voedsel, maximaal één keer per week vlees, veel granen, geen melk/yoghurt (behalve van geit/schaap/buffel). Zo zijn er nog wat “voorwaarden” in dit dieet die voor mij (als moeder van twee tieners) niet lang haalbaar zullen zijn.

Detox

Is het boek hiermee zinloos voor mij? Nee! Wat ik er zeker uit ga halen is de detox van twee weken die erin beschreven staat. Deze zal ik (of wellicht een andere) in het najaar op mijn programma zetten. Ook de tips rondom ontstekingen heb ik ter harte genomen, vooral omdat ik zelf een chronische ontsteking heb. Daarnaast zal rode biet vaker op het menu staan, omdat het zo’n ontzettend goede anti-oxidant is. Dus: een mooi boek, met mooie eyeopeners!   Eet jezelf jong

Leave a Comment