Home Geen categorie Een duurzaam dagje uit

Een duurzaam dagje uit

Door Gwendolyn Frijns

shutterstock_254432824Vorige week donderdag was het zover, want Vos en ik gingen met de hele familie naar de Efteling. Normaal gesproken duiken Vos en ik het bos in met wat lekkers in de tas, maar hoe hou je een uitje als de Efteling betaalbaar en duurzaam? 

Besparen op entree

Twee jaar geleden trouwde mijn zus in de Efteling en dat vierden we met de hele familie! Maar ik vind het wel een beetje een dure bedoening met €36 entree en een parkeerkaart van €10. Dus ook dit jaar deden wij mee met de spaaractie van de Albert Heijn om €10 per persoon te besparen op de entree en aangezien we 8 kaarten nodig hadden, bespaarden we al gelijk €80, hatsjikidee!

Wat zullen we eten?

Terwijl de rest van de familie in de rij ging staan voor dōner, patat, snoep, ijs, frisdrank en broodjes worst, had ik mijn kinderwagen mee voor mijn grote tas vol vegan glutenvrije broodjes, snoepjes van fruit, appels, een salade, koude tomatensoep, flesjes water, etc. En dat is erg prettig als je alles wat een pretpark verkoopt niet kan eten, haha! Zo ging ik niet ziek naar huis, had ik geen afval geproduceerd en had ik altijd iets lekkers als ik wou eten.

Tijd voor thee

Ik had op een gegeven moment enorm zin in een kopje thee en tot mijn vreugd heeft de Efteling een leuke aanbieding waarbij je ervoor kan kiezen om een mok te kopen die je dus mee naar huis kunt nemen. “Welke kleur wilt u?” want ja, ik kon nog kiezen ook! En zit je niet te wachten op die superleuke mokken van de Efteling in de tas? Dan kun je er ook voor kiezen om een eigen beker mee te nemen en hem te laten vullen met wat lekkers. Want met een streven van 5.000.000 bezoekers per jaar, verwerkt een groots vermaakpark als de Efteling heel wat afval! En vergeten jullie niet dat het deze week Fairtrade week is? Voor lekker en eerlijk eten met een goed verhaal, kun je deze week extra jouw hart ophalen! 

Leave a Comment