Home Geen categorie Eén ding tegelijk!

Eén ding tegelijk!

Door weegschaal1965

Eén Ding Tegelijk

52 oefeningen voor een boeddhabrein

Wie wil dat nou niet: rust in je hoofd en daardoor rust in je (dagelijks) leven? Onlangs kreeg ik van een goede kennis het boek Eén ding tegelijk van Rick Hanson in handen om te lezen en om mee te oefenen. Rick Hanson geeft in dit boek 52 eenvoudige oefeningen die makkelijk in het dagelijks leven in te passen zijn. Ze beschermen tegen stress, verbeteren de stemming en versterken het brein. De oefeningen zijn gegroepeerd rond thema’s als ‘Zorg goed voor jezelf’, ‘Geniet van het leven zoals het is’, ‘Beter functioneren thuis en op het werk’ en ‘Sluit vrede met je emoties’. De schrijver geeft aan het begin van dit boek wat algemene regels over hoe je dit boek kunt gaan gebruiken zoals: doe de oefeningen met plezier, neem ze niet te serieus, en jezelf ook niet. Voel je vrij om creatief te zijn en de oefeningen naar eigen behoeften aan te passen. Ik neem deze uitnodiging aan om met deze oefeningen aan de slag te gaan. Eén voor elke week van het jaar. Deze week (week 20) start ik met Deel 1: Zorg goed voor jezelf.

Oefening 1: Kom op voor jezelf

Na een korte inleiding over wat het nu precies is, opkomen voor jezelf, krijg ik tips over het hoe doe ik dat dan? Zoals: stel jezelf meerdere keren op een dag de vraag: Kom ik nu voldoende voor mezelf op? Dien ik mijn eigen belangen? Ik ben benieuwd naar wat er zoal deze week bij mij langskomt om deze eerste oefening in de praktijk te gaan brengen. Hiervan zal ik dan in deze blog verslag doen. Lees in het volgende blog: Kom op voor jezelf! 

Leave a Comment