Home Geen categorie Een ayahuascaceremonie

Een ayahuascaceremonie

Door Jenny

Spannend, wat gaat er gebeuren?

Vandaag is de grote dag. Na het lezen van het boek De gewijde reis van Lars Faber, wilde ook ik eens de ervaring van ayahuasca beleven. Dit is opmerkelijk wanneer je bedenkt dat ik anti drugs, roken, XTC etc. ben. Nooit heb ik ook maar iets van al deze dingen geprobeerd, laat staan dat ik ooit dronken ben geweest (bier lust ik nl. niet). Maar het idee om via een plantenextract van de oude sjamanen een rechtstreekse verbinding te krijgen met mijn ziel, dat sprak me enorm aan en dus werd ik nieuwsgierig.

Mijn intentie

Ik koos ervoor om het individueel te doen, aangezien ik geen groepsmens ben.Er bestaat nl ook de mogelijkheid om het in groepen van 20 personen te ondergaan. Lars Faber houdt zijn ceremonies in het noorden van Nederland.  Dus….op naar de Drentse bossen. Daar verbleef ik in het huisje van mijn begeleidster. ’s Morgens begon de dag eerst met een uurtje foto’s bekijken zodat mijn familiesetting etc. een beetje duidelijk werd. Daarna het bos in, om mijn intentie voor deze reis duidelijk te zetten.

Thee en meditatie

Toen weer terug in het huisje om daar heerlijk op een matras te gaan liggen en de eerste beker ayahuasca-thee te drinken terwijl ik mijn intentie zette. Hierna volgde een ontspannings-meditatie en een chakrameditatie met geluiden; de eerste beelden kwamen  voor mijn ogen voorbij. Na een uurtje dronk ik het tweede glaasje thee. Hierdoor kwamen de beelden sneller. Toen ik het derde glaasje uitdronk, kwamen de beelden onafgebroken, heel intens en allesomvattend. Enorm indrukwekkend vond ik het.

Gelukzalig

In de namiddag was ik weer helemaal ‘bij’. Ik had een gelukzalig gevoel van top tot teen. Woorden kunnen niet volledig omschrijven hoe ik me voelde. Voor mij was deze ervaring geslaagd; ik had een stukje heling kunnen toepassen op mijn ziel door de inzichten die ik had verkregen middels al die beelden en dat voelde super!

Leave a Comment