Home Geen categorie Duurzaamheid = ducreasaamheid

Duurzaamheid = ducreasaamheid

Door Redactie

De laatste tijd hoor en lees ik veel over duurzaamheid. Mijns inziens een heel ruim begrip waar we (te) veel onder wordt verstaan? Van duurzame huizen tot duurzame relaties, als er al een overeenkomst zou zijn; waarschijnlijk de wens dat het lang meegaat?

Duurzaamheid

Als ik denk aan duurzaamheid dan hoort daar onlosmakelijk bewustwording bij. Hoe ga ik om met natuurllijke bronnen, hoe ga ik om met mijn gebruik van grondstoffen, hoe ga ik om met mijn lichaam. Kortom; bewust bezig zijn met leven in smalle en brede zin van het woord. Ook op een manier zodat de mensen die na mij leven, nog prettig kunnen leven. Naast bewustwording hoort er ook verantwoordelijkheid bij. Duurzaamheid doe of maak je met elkaar. Samen. Weet je waar ik zo blij van word? Dat is dat duurzaamheid niet een woord uit Verwegistan is maar dat het heel dicht bij je (kan) staan. ruilenZo sprak ik onlangs mijn dochter die een prachtige duurzaamheidservaring met mij deelde. Wat is het geval? Zij had plannen om haar kledingkast eens op te ruimen en sprak daar met haar buurvrouw over. Al pratende ontstond het idee om te ruilen. Buuf had in een opwelling mooie laarzen gekocht, die toch niet zo lekker zaten en mijn dochter had een jurkje over, kortom dat werd ruilen en zo werd dat een win-win situatie. Zo hebben we allemaal voorbeelden binnen handbereik als we een beroep doen op ons creatief denkvermogen, toch?

Ducreasaamheid

Creatieve omgang met elkaar en met de wereld waar we met z’n allen op leven, dat is waar we samen naartoe mogen gaan. Open staan voor nieuwe creatieve mogelijkheden zonder verspilling van grondstoffen en materie. Op een flexibele wijze. Zuinig op materie en vol gaan voor samen omgaan met al wat leeft, verdelen wat er is. Initiatieven serieus nemen. Talenten benutten! Heb jij een mooi ducreasaamheid-idee, maar mis je net de goede woorden? Schrijven maakt mij blij, dus dan vullen we elkaar toch aan! Samen maken we de wereld mooier! Wat heb jij te ruilen, wat is jouw talent?

Bron tekst: Geschreven door Petra Roos

Leave a Comment