Home Geen categorie Doe -es gek!

Doe -es gek!

Door redacteur

“De wereld is wat jij  denkt Denk wat Anders!”

Denk, denken, denken

de wereld is wat jij denktWe doen niet anders.  Stel, er gebeurt iets verdrietigs  in je leven:  Met je werk,  je relatie of  je financiën.  Dan kun je je overgeven aan veel  negatieve gedachten, zoals:  “Wie zit er nu op mij te wachten? Ik ben te oud, te jong en ik heb geen geld(: ” Gedachten die tot niets leiden en waar je dronken, duf en depressief van wordt. Geef jezelf eens antwoord op de vraag:  “Zijn die negatieve gedachten  ook echt waar? …” Je kunt ook Anders denken : “Ik ben vrij! Yes!  Vrij om te denken wat ik wil, vrij  om te doen wat ik wil en…. Vul na de puntjes eens in wat  jij nu het liefste wilt:

  • Ik wil …
  • Ik wil …
  • Ik wil …

Zijn déze gedachten dan waar? Ook van deze  positieve gedachten weet je niet of ze waar zijn. Wél bedenk je nu  dingen die je leuk vindt, plezier aan beleeft en  gelukkig van wordt. Positieve gedachten geven energie en laten je belanden in een andere gedachtestroom. Mijn tip is: Probeer eens anders te denken,  daar word je een stuk gelukkiger van. Over geluk  en gelukzoekers  gesproken: Hierover is veel te vinden bij enneagram type 7. Lees hierna over Steven  Spielberg, enneagram type 7.

Gelukkig niet saai gebleven

enneagram type 7De jeugd van Steven Spielberg was saai:  Hij verhuisde vaak, woonde in grauwe voorsteden waar geen klap te beleven viel. Hij keek daarom  het liefste naar de tv:  Naar films  over buitenaardse wezens en oorlog.  Hij was verlegen en dromerig  en maakte niet snel contact.  Ook werd hij gepest vanwege zijn Joodse komaf. Hij voelde zich dus niet echt gelukkig. Daar kwam verandering in toen hij een filmcamera kreeg. Spielberg zei hierover later: “Toen ik die camera kreeg, besefte ik dat ik één talent had: Films maken. Iedereen vond mijn films geweldig en plotseling werd ik niet meer gepest en hoorde ik erbij.  Iedereen zag waar ik goed in was. Vanaf dat moment wilde ik niets liever dan films maken.” Wil jij meer weten over enneagram type 7? Of wil je een reis maken op het enneagram en ontdekken welk enneagram type  het beste bij je past?  Zoek je talent/passie! Doe -es gek en denk eens anders! Piet van Gijssel, coaching en therapie Groningen.  

Leave a Comment