Vandaag een heerlijk recept uit het nieuwe boek van Anne Marie Reuzenaar – Natuurlijk! Elke dag écht eten. Een overheerlijk kopje Indiase wortelsoep! Echt eten komt niet uit de fabriek maar van een plant, struik, boom of dier. Het is vers, puur en onbewerkt. Anne Marie Reuzenaar is de godmother van de culinaire gezondheidsrevolutie en heeft ruim twintig jaar ervaring al orthomoleculair voedingsdeskundige en auteur.
Recept Indiase wortelsoep
Voor 6 personen | 35 minuten
Pel de ui en de knoflook. Snijd ze fijn. Snijd het rode pepertje open, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in kleine stukjes. Schil de gemberwortel en snijd heel fijn. Schil of rasp de wortels en snijd ze fijn. Verwarm de kokosolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, rode peper, gember, komijn, koriander en kaneel zachtjes. Voeg de wortels aan het uienmengsel toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en laat ongeveer 10 minuten koken. Laat iets afkoelen en pureer met een staafmixer. Breng de soep weer aan de kook en voeg de ongekookte quinoa toe. Kook alles nog eens 15 minuten. Verdeel de soep over de borden. Doe er een eetlepel biogarde op en rasp wat komkommer over de yoghurt. Garneer met verse koriander.
Ingrediënten
– 1 grote ui – 2 tenen knoflook – 1/2 verse rode peper – ca. 2 cm verse gemberwortel – 750 g biologische wortels – 2 el kokosolie – 11/4 tl gemalen komijn – 1 tl gemalen koriander – 1 tl kaneel – 1,5 l groentebouillon – 50 g witte quinoa – biogarde – 1/4 komkommer – een handvol verse koriander, fijngesneden * Het recept is tarwevrij, glutenvrij en suikervrij. Je kan het ook koemelkvrij maken door de biogarde te vervangen door geitenyoghurt. Voor meer informatie over Anne Marie Reuzenaar bekijk dan nu ook haar website. Natuurlijk! Elke dag écht eten wordt uitgegeven door Kosmos Uitgevers.