Home Bewustzijn De Zijnsdimensie: wat je emotioneel werkelijk nodig hebt, is er al

De Zijnsdimensie: wat je emotioneel werkelijk nodig hebt, is er al

Door Conny Coppen

Al tientallen keren heb ik in mijzelf en in het werk met anderen ervaren dat wat je emotioneel werkelijk nodig hebt, er IS. Wat je werkelijk nodig hebt, is er al. Hier en nu. De enige voorwaarde is dat jij afdaalt tot in die diepste laag van je innerlijke behoefte en je daar durft te openen.

Oude overtuigingen

Dat openen in die diepte is belangrijk, want het is juist op dat punt dat onze oude overtuigingen en ervaringen ervoor willen gaan staan: ‘Die liefde is er toch nooit’, zegt iets dan in je. Of: ‘Ik kan het niet.’ Of: ‘Ik kan niets en niemand vertrouwen.’ Zo zijn er nog heel veel sterke overtuigingen waar we ons vaak niet van bewust zijn, die ons in feite gevangen houden in oude ervaringen.

Op een bepaald vlak zijn die overtuigingen in het algemeen waar. Ja, die liefde was er niet toen je haar zo hard nodig had. Ja, je kon het niet en ja, je kon nooit op iets of iemand vertrouwen. Maar, merk je …?! Dat gaat in wezen over het verleden! En daarnaast is in deze ervaring steeds weer de emotionele afhankelijkheid van andere mensen te voelen. De zijnsdimensie – de sleutel – ontbreekt!

Je hart openen

Liefde is ten diepste een Universele Aanwezigheid. Ze is de kern en het begin van het leven, ook al ervaar je dat wellicht niet zo. Liefde is overal in en om jou heen!

Het was als kind dat je afhankelijk was van je ouders en van de mensen om je heen voor jouw overleven en voor je gevoel van bestaansrecht als mens! Als volwassene ben je echter in staat om je grenzen ver te verleggen en je – geestelijke – voeding en steun ook uit een andere bron te halen. Namelijk uit de zijnsdimensie van waaruit je je hart in liefde kunt openen naar het nog onvolmaakte en behoeftige in jou. Daarmee ga je door die deur in je hart en kun je gaan ervaren dat je al ontvangt op het moment dat je vraagt.

Wanneer je – misschien met hulp van een ander die de kracht van het hart kent – durft af te dalen in je eigen hel, dan kan het zijn dat je daar een verkommerd en wezenlijk zeer behoeftig stuk van jezelf ontmoet. Je kunt dan een schuldige gaan zoeken, een oplossing of een verklaring, maar dat helpt niet echt. Pas wanneer je je hart durft te openen naar die pijn, die eenzaamheid of dat verdriet in jou, kom je in de buurt van werkelijke genezing.

Het moment waarop eindelijk de diepste behoefte gevoeld wordt, is eigenlijk al het moment van vervulling en van genezing. Wat je werkelijk nodig hebt, is er dus al. Hier en nu. De enige voor- waarde is dat jij afdaalt tot die diepste laag van je innerlijke behoefte en je daar durft te openen.

Oefening: ontvangen wat je werkelijk nodig hebt

Sluit je ogen en ontspan je gezicht. Adem een tijdje wat dieper in en uit en zucht een paar keer. Laat dan je adem verstillen, subtieler worden.  Glimlach naar jezelf en sta toe dat die glimlach afdaalt naar je hart. Open je hart naar jezelf. Open je hart naar je gevoel, ongeacht hoe je je nu voelt.

Wat is het waar het in jou naar hunkert?! (Misschien wordt wat je zoekt vertegenwoordigd door een persoon of bezit. Ga dan voorbij die persoon of dat bezit totdat je voelt wat het is; daal af tot in de kern, de essentie van je behoefte, voorbij de vorm of persoon.) Verheug je erop dat je werkelijk mag ontvangen.

Stel je nu een engel voor die verbonden is met de grote Almacht. Deze Enger is er nu helemaal voor jou om je precies datgene te geven wat je nodig hebt …  Sta toe dat je geholpen, gevoed, getroost, geliefd wordt.  Neem waar wat het is dat je ontvangt.  Ervaar hoe je bent, staat, kijkt en voelt wanneer je hetgeen je op dit moment wezenlijk behoeft, ontvangen hebt .

www.connycoppen.nl

Boekentip: Het sprekende hart van Louise Hay

In Het sprekende hartlaat Louise Hay haar liefdevolle licht schijnen op moeilijke situaties waarmee we allemaal te maken hebben en helpt je in je kracht te gaan staan. Het is mogelijk het nieuwe te omarmen en (nog) gelukkiger te worden!

Ga zelf aan de slag en bestel Het sprekende hart in onze webshop Boekenwereld.com voor €15,00.

 

Leave a Comment