Home Bewustzijn De wondere wereld van vibraties

De wondere wereld van vibraties

Door Mieke Lannoey

Op het niveau van kwantumfysica is de wereld waarin we leven, en alles wat zich in deze wereld bevindt, niets meer dan trillende energie. Ook jij en ik bestaan in essentie uit energie. En elk van ons vibreert op een bepaalde frequentie in dit veld van energie.

De combinatie van je overtuigingen, denkpatronen, gevoelens, uitspraken en handelingen (kortom, de staat van je bewustzijn) bepaalt hoe laag of hoe hoog de frequentie is waarop je vibreert.

Hoge en lage frequenties

Wanneer je denken, spreken en handelen voornamelijk voortvloeien uit conditionering en socialisatie, alias vanuit wat je door de maatschappij en de daarin overheersende systemen (religie, media, farmaceutische industrie, politiek, onderwijs…) werd aangeleerd, dan zal je eerder een lage frequentie uitzenden.

Wanneer je denken, spreken en handelen daarentegen steeds meer uitgelijnd zijn met de ware aard van wie je bent en je je niet meer laat beangstigen, beperken en domineren door de wetten van de wereld, maar in plaats daarvan in lijn komt te leven met de universele wetten, zal je een steeds hogere frequentie uitzenden.

Hoe groter het bewustzijn over je ware natuur, hoe hoger je frequentie. Hoe kleiner het bewustzijn over je ware natuur, hoe lager je frequentie.

Verschillend per land

In een land als België vibreert het merendeel van de bevolking op een lage frequentie. Veel mensen zijn zich nog onbewust van hun ware aard. Ze zijn de waarheid van de maatschappij als hun eigen waarheid gaan aanschouwen.

Wanneer je je dus niet goed voelt in een land als België, maar bijvoorbeeld wel in het buitenland, kan dat o.a. hiermee te maken hebben. Ik weet dat dit in mijn geval heeft meegespeeld in mijn keuze om het merendeel van de tijd in het buitenland te wonen.

Beïnvloed door je omgevingsfrequentie

De laatste tijd lukt het mij steeds beter om ook in België mijn bewustzijn hoog te houden. Maar lange tijd was dat niet zo. Telkens wanneer ik na een periode in het buitenland terugkeerde naar België, viel ik al na een paar weken, dagen of uren terug in oude gewoontes en gedragingen.

Gewoontes als denken, praten en handelen in termen van tekort (want OMG wat leeft er in België een geldangst!). Mee doen met roddelen en oordelen, me druk maken over wat er op het nieuws of in de krant verschijnt… enzovoort. Ik werd telkens opnieuw mee de onbewustheid ingetrokken. Tot ik de dynamiek begon te herkennen.

Zelf het verschil zijn

In plaats van me mee naar beneden te laten trekken door de lage trillingen die mij omringen, probeer ik nu mijn eigen trilling bewust hoog te houden. Waardoor de omgevingsfrequentie automatisch mee verhoogt.

Jouw bewustzijnstoestand is vergelijkbaar met een rimpel in de oceaan. In de oceaan trekken hoge golven het omringende water met zich mee naar boven. Net zoals jij in een verhoogde staat van bewustzijn de mensen rondom jou energetisch mee omhoog lift.

Draaikolken of muien zullen het omringende water juist mee de diepte in sleuren. Net zoals jij je in het bijzijn van mensen die onbewust door het leven gaan, energetisch naar beneden getrokken kunt voelen worden.

Tijdens het inspiratieweekend zelfleiderschap en embodiment, van 23 tot 25 augustus in de abdij van Postel, bekijken we samen hoe we dagelijks door ons eigen (bewust)zijn een bijdrage kunnen leveren aan een nieuwe maatschappij. Aan een maatschappij die niet gedreven wordt door angst, afgescheidenheid en schaarste. Waarin niet langer de ego’s zegevieren, maar steeds meer mensen vanuit hun ware kern leven. Waarin het niet langer elk voor zich is, maar de verbondenheid en het grotere geheel voorop staan. Je bent van harte welkom om je te komen verbinden en verdiepen.

Boekentip: De drie vragen

De drie vragenWil jij echt aan de slag met jezelf en is het tijd om de diepte in te gaan? De drie vragen ‘Wie ben ik? Wat is echt? Wat is Liefde?’ bieden je een prachtige kans om je spirituele pad verder te verdiepen. In iedere levensfase is het belangrijk om jezelf deze ogenschijnlijk simpele vragen te stellen. De antwoorden openen de deur naar de volgende stap in je ontwikkeling, en leiden je uiteindelijk naar de ontdekking van je ware Zelf.

Wil jij het lezen? Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 15,99.

Leave a Comment