Home Doelen & Succes De weg naar geluk en succes – 7 principes wijzen je de weg

De weg naar geluk en succes – 7 principes wijzen je de weg

Door redacteur
de weg naar geluk en succes

Geen regels, want als het gaat om geluk en succes moet je natuurlijk niets. Je bepaalt zelf wat je wilt. Hieronder krijg je 7 principes voor geluk en succes aangereikt, geselecteerd en toeglicht door Frank de Moei. Het zij benadrukt: je kunt ze volgen, maar het hoeft niet.

1. Ken jezelf

Principe: alleen door zelfkennis kun je groeien. Onze grootste verantwoordelijkheid is erachter te komen wat we nu echt willen. Waar onze passie en talenten liggen. Waar we blij van worden en waar we niet van opknappen.Net zo belangrijk is om te begrijpen wat ons blokkeert. Waarom we dingen doen die we eigenlijk niet willen. Of waarom we niet de dingen doen die we wel willen.

“Eén van de geheimen van het leven is om eerlijk te zijn over wie je bent. Wat anderen willen dat je bent, wie je bent geweest, wie je ooit zou kunnen zijn. Dit zijn slechts fantasieën. Door eerlijk toe te geven wie je bent, laat je die illusie los.” Bill Purdin

2. Denk positief

Principe: er is geen alternatief voor positief denken. Negatief denken is geen optie. Is er ooit iets zinvols ontstaan door negatief te denken? We hebben gewoon geen keuze. Het is óf vrij leven óf jezelf beperken. Zorgen maken is eigenlijk een negatief doel voorstellen: de kans dat je het onderwerp van je zorgen daarmee aantrekt wordt groter.In elke tegenslag zit een voordeel, zolang je het maar ziet. In elke crisis zit een kans, als je deze maar pakt. Wees niet zo hard voor jezelf. Blijf positief. Je zou het misschien beter kunnen doen, maar ook een stuk slechter. Je beker is half leeg, maar ook halfvol – net zoals die van ons allemaal.

“Wanneer een deur zich sluit, dan gaat een andere deur open. Maar we zijn vaak zo bezig met de gesloten deur en hebben zoveel spijt dat deze dicht is, dat we de deur niet meer zien die zich net geopend heeft.” Alexander Graham Bell

3. Je krijgt wat je bent

Principe: Je persoonlijkheid trekt je wensen aan Heb je ooit als kind een dier proberen te voeren dat wegrende? Heb je toen gemerkt dat het dier wel naar je toe kwam als je stil bleef staan? Zo werkt het in zekere zin ook met geluk en succes. Het is niet iets dat we kunnen najagen, maar iets dat we aantrekken door onze persoonlijkheid. Maak een kind directeur van een multinational en het bedrijf is binnen de kortste keren failliet. Omdat het kind gewoon niet de vaardigheden heeft die een directeur wel bezit. Je krijgt wat je wilt op het moment dat je ermee kunt omgaan. Dan worden je wensen vervuld, omdat ze horen bij jouw persoonlijkheid.

“Wat je bent, komt naar je toe.” Ralph Waldo Emerson

4. Je kunt meer dan je denkt

Principe: Wat je wilt en wat je kunt liggen in elkaars verlengde. Het zou niet logisch zijn om je een droom te geven en vervolgens niet de capaciteiten om dat je bereiken, nietwaar? Misschien kun je geen Olympisch atleet meer worden. Misschien lukt het je niet om de wereld rond te vliegen. Maar wil je dat wel? Als je iets echt niet kunt, dan heeft dat misschien een reden en is dat kennelijk niet zo bedoeld. Maar onderschat niet je kracht en mogelijkheden als het gaat om de dingen die je wel wilt. Je kunt veel meer dan je denkt. Alles dat de moeite waard is, is de moeite waard om voor te vechten.

“Wat je geest gelooft, kan je lichaam bereiken.” Napoleon Hill

5. Leef in het nu

Principe: Wat je hebt is belangrijker dan wat er ontbreekt. Wat je nu hebt en wie je nu bent, bepaalt je geluk en succes. Wat er ontbreekt, bepaalt je doelen. Zorg ervoor dat je je elke dag gelukkig en succesvol voelt. Door je te focussen op wat er nu is. Dat is het enige wat telt. In ieder geval voor vandaag.

“Als je één oog hebt gericht op het verleden en één oog op de toekomst, dan ben je blind voor het heden.” Auteur onbekend

6. Beloning komt na inspanning

Principe: Je krijgt wat je geeft. Zonder inspanning kun je niets bereiken. En toch hopen we stiekem dat we de lotto winnen, slapend rijk worden of dat onze baas ons onverwacht promotie aanbiedt. Je kunt erop wachten, maar wat als het niet gebeurt? De mensen die wachten op de beloning vóór de inspanning, wachten nog steeds. Ga eropuit en voeg waarde toe aan de wereld om je heen. Dan kun je erop rekenen dat je waarde terugkrijgt.

“Je krijgt niet betaald voor een uur werken. Je krijgt betaald voor de waarde die je toevoegt in dat uur.” Jim Rohn

7. Je aandacht bepaalt het resultaat

Principe: Waar je je op concentreert, wordt sterker. Ken je de wet van Murphy? “Alles dat fout kan gaan, gaat ook fout.” Draai hem eens om: “Alles wat goed kan gaan, gaat ook goed.” Noem dit vanaf nu ‘De wet van (vul je naam in…)’ Waarom worden de rijker rijken en de armen armer? De gelukkige mensen nog gelukkiger? De fitte mensen nog fitter? Omdat ze hun aandacht richten op rijkdom, armoede, geluk en gezondheid. Zo wordt iemand ook een expert: door continue te leren over een bepaald onderwerp.

“Focus je op je mogelijkheden, in plaats van je beperkingen.” Alan Ginnis

Op jouw succes!

Bron: Frank de Moei Capedium Coaching www.newstart.nl Begeleiding in Geluk en Succes
Beeld: Unsplash

1 comment

Avatar
jens 28 januari 2017 - 16:42

Interessant artikel! Eyeopener voor veel mensen denk ik, voor mij in ieder geval wel;-)

Reply

Leave a Comment