Home Liefde & Relaties De spirituele wortels van jouw relaties: vorige levens, zielsverwanten en tweelingzielen

De spirituele wortels van jouw relaties: vorige levens, zielsverwanten en tweelingzielen

Door redacteur
relatie

De meeste mensen hebben veel vragen over hun liefdesleven. Was het voorbestemd dat ik een bepaald persoon ontmoet heb? Is de man waar ik vorig jaar de relatie mee beëindigde, waar ik maar aan blijf denken, mijn zielsverwant? Was ik voorbestemd om gewoon bevriend te zijn met mijn partner en heb ik de verkeerde persoon gekozen? Waarom voel ik zo’n chemie met een vrouw, chemie die ik nooit eerder gevoeld heb? Dit artikel geeft een aantal antwoorden voor dit soort veelgestelde vragen over de connectie tussen de geest en de liefde.

1. Wat is een ‘liefde uit een vorig leven’?

Dit komt je vast bekend voor: van die mensen die je nog nooit eerder ontmoet hebt, maar waar je wel vanaf het begin al een enorm sterke connectie mee voelt. Dit kan een teken zijn dat dit een partner uit een vorig leven is. Onthoudt wel, dat je in een vorig leven een relatie met deze persoon hebt gehad, betekent niet altijd dat deze persoon ook de beste keuze is voor een relatie in dit leven. De intense connectie, en misschien wel fysieke vonk, die je met deze persoon voelt, is niet per sé een teken dat jullie voorbestemd zijn om in dit leven samen te zijn. De chemie die je met zo’n persoon voelt, is de opstapeling van energie tussen twee zielen tijdens meerdere levens.

2. Wat maakt iemand een tweelingziel?

De theorie is dat iedere ziel een tweelingziel heeft. Deze tweelingziel is de yin voor jouw yang. Dit houdt in dat als jij een eeuwige optimist hebt, jouw tweelingziel van nature waarschijnlijk vrij pessimistisch is. Tweelingzielen triggeren elkaar en brengen onze eigenschappen die we zelf in de schaduw willen houden (de eigenschappen die we niet eigenlijk niet willen) aan het licht. Als je bijvoorbeeld verlatingsangst hebt waardoor je erg afhankelijk van een partner bent geworden, zal jouw tweelingziel onafhankelijk en autonoom zijn. Hierdoor wordt jij (onbewust) geprikkeld om je verlatingsangst te laten zien en hieraan te werken.

Veel mensen denken dat een tweelingziel de enige is die jou op romantisch gebied een volmaakt gevoel kan geven. Dit hoeft echter niet altijd waar te zijn. Laat het idee van een ‘perfecte’ tweelingziel geen excuus zijn om de echte wereld te ontdekken en te daten met anderen. Perfectie bestaat niet en erin geloven dat het wel bestaat is een vorm van zelfondermijning. Daarbij heb je niemand nodig om jou of je ziel compleet te maken. We laten onszelf geloven dat de ideale partner onze wederhelft is, het antwoord en de oplossing voor al onze wensen en problemen – maar dat is absoluut niet waar! Jij bent zelf al genoeg, en die partner is een leuk extraatje.

3. Hoe weet ik dat ik mijn zielsverwant gevonden heb?

Het woord ‘zielsverwant’ geeft veel mensen een warm gevoel, een gevoel van thuis. Door zielsverwanten krijgen we het gevoel dat we ergens bij horen, dat iemand ons accepteert volledig zoals we zijn en dat wij hun volledig accepteren. Zielsverwanten blijven trouw aan elkaar, wat er ook gebeurd. Je kun je zielsverwant voor je zien als het hek waartegen een plant groeit. Door het hek kan de plant groter en steviger groeien. Zielsverwanten moeten ons ondersteunen en uitdagen de beste versie van onszelf te zijn. Voor we geboren werden, hebben we zielencontracten gemaakt voor lange, productieve relaties met bepaalde mensen op aarde. Deze zielsverwanten kunnen familieleden zijn, maar ook vrienden, mentoren, zorgverleners of romantische partners. Tijdens ons leven kunnen dan ook meer dan één romantische zielsverwant hebben. Deze zielsverwanten komen op precies het juiste, voorbestemde moment in je leven. Als je een zielsverwant gevonden hebt, koester dan de tijd die jullie samen hebben.

4. Wat kan ik leren van relaties die stuk gelopen zijn?

Misschien heb je een tijdje, een paar maanden of zelfs een paar jaar, met iemand gedatet en naderhand de vraag gesteld; “Waar ging die relatie over? Wat als ik met iemand anders mee naar huis was gegaan na dat feestje? Wat als ik na de tweede date de stekker eruit getrokken had?” Zodra een relatie is stukgelopen, zeggen veel mensen dat ze vanaf het begin al wisten dat er eigenlijk iets niet helemaal juist was aan de relatie. Probeer de relaties niet als fouten of tijdverspilling te zien, maar juist als leerscholen. Er valt altijd iets te leren uit elke relatie die stukgelopen is, soms zelf meerdere dingen: luister naar je hart, kom voor jezelf op, wees bereid om voor iets beters te wachten, druk je gevoelens uit, etc.

Als je net uit een relatie komt en je hebt geen idee waarom je zolang samen bent geweest met je ex-partner of juist waarom je het uitgemaakt hebt, pak dan een dagboek erbij en stel je ziel wat vragen.

  • Ligt er een onbewust patroon ten grondslag aan deze relatie?
  • Waar wat is naar op zoek of welke probleem probeerde ik op te lossen met deze partner?
  • Wat heb ik in deze relatie geleerd dat ik kan gebruiken in een volgende relatie?
  • Wat was de echte (onbewuste) reden om in deze relatie te blijven?
  • Waarom was het zo moeilijk om van deze persoon weg te lopen?
  • Wie probeerde ik te pleasen?

Probeer antwoord te geven op deze vraag, zo worden je echte redenen en motivaties duidelijk.

5. Welke invloed hebben mijn zielscontracten op mijn liefdesleven?

Niet elke voorbestemde relatie is ook voorbestemd om een leven lang te duren. Misschien heb je wel een zielscontract met iemand om samen een kind te krijgen en op te voeden, en zodra het contract voltooid is, loopt het huwelijk stuk. Bij deze voorbestemde-maar-niet-voor-altijd relaties is het altijd duidelijk wat het jou opgeleverd heeft: kinderen, een carrière, gezondheid, rijkdom. Of misschien iets minder tastbaars als een diepe levensles, oude pijn die geheeld is, karma uit het vorige leven dat opgelost is of misschien een aantal mooie jaren op aarde met een speciaal persoon.

6. Hoe kan het universum mij helpen in mijn liefdesleven?

Onthoud dat je het universum altijd voor tekens en begeleiding kan vragen over het vinden van een juiste partner of om je huidige relatie te verbeteren. Niemand is ‘voorbestemd’ om alleen te zijn. Als je gelukkig bent als vrijgezel, is dat alleen maar mooi. Maar als je graag een relatie wilt, weet dan dat er iemand voor je is! Het universum geeft je net zoveel kansen in de liefde als dat jij bereid bent om te nemen.

Bron: mindbodygreen

Boekentip Inspirerend leven: Tweelingzielen

tweelingzielen omslagBen je geïnteresseerd in tweelingzielen en zou je er meer over willen lezen? Dan is Tweelingzielen van Patricia Joudry en Maurie Pressman misschien wel iets voor jou. Volgens deze auteurs kun je je tweelingziel echt tegenkomen en herkennen als je er klaar voor bent, en ze leggen uit hoe dat werkt.

Ben je benieuwd geworden? Je kunt jouw exemplaar bestellen via onze webshop Boekenwereld.com voor € 17,50.

Lees ook deze artikelen:

2 reacties

Avatar
Anmarja Blom 10 januari 2020 - 09:39

Goedemorgen

Er is mij een keer gezegd nadat mijn jongste broer was gestorven en ik erg in de put zat en een paragnost om hulp vroeg…die paragnost zei tegen mij dat mijn jongste broer en ik zielsverwanten waren kan dat dat een broer of zus je zielsverwant is?

Reply
Avatar
Anja 16 september 2020 - 16:06

Je schijft dat het Universum voor jou een partner in petto kan hebben. Maar daar begint het al. Want die partner is dan degene met wie je weer aan de bak moet. Waar liefde vinden als aantrekken en afstoten weer begint. Ik vind alleen zijn niet echt leuk maar voel wel dat veel alleen zijn energie bespaart als je je bewust voor jezelf openstelt. Tussen twee mensen ontstaat altijd een derde partij ofwel Relatie Ruimte. En daar wordt een hoop troep in geflikkert in de zin van flikkeringen van afval vonken. Uiteindelijk vergeten veel mensen deze relatie ruimte schoon te maken en weten dan wel iets van koorden en aanhechtingen, maar de relatie ruimte is soms echt een beerput.

Daarom toch maar liever mijn innerlijke tweelingziel vrouw/man een beetje tot elkaar laten komen in die stilte. Want je blijft in relaties aan de bak en die ‘ontlopen’ betekent niet dat bv een collega niet iets aan je zou kunnen spiegelen. We gebruiken elkaar te veel als een gronding of gronden in onze relaties. Elke keer die plug of wortel er weer uittrekken, ik werk niet bij de Plantsoenendienst hahaha. groetjes

Reply

Laat een bericht achter