Home Spiritualiteit De ontwakende heks in 2020

De ontwakende heks in 2020

Door Lunadea
spiritueel ontwaken - heks

2020 is een jaar van spiritueel ontwaken. Degenen die hooggevoelig zijn, voelen al dat er van alles gaande is op energetisch gebied. Heksen zijn spiritueel en afgestemd op de natuurlijke energie en de magie die daarin schuilgaat. Dat we op een kantelpunt zitten in de acceptatie van spiritualiteit en magie merk ik al geruime tijd. Dit is het jaar voor heksen om te laten horen dat we nog steeds bestaan, om terug te keren naar onze natuur, naar de heilige kruispunten. De periode die met dit jaar aanbreekt is daar ideaal voor.

De kracht van de heks

Heksen zijn niet alleen degenen die de kracht van manifestatie gebruiken en rituelen uitvoeren, het zijn degenen die de nacht en de schaduwen kennen, die de magie van de wegen kennen, die werken in verschillende werelden en de spiegel durven zijn voor anderen. Heksen brengen evenwicht in de wereld door de waarde van de schaduwen te kennen en de waarde van de natuur.

2020 is een kruispuntjaar. Het is als een drempel in een open deur die je over moet maar dat wel als obstakel op je pad ligt. Drempels en kruispunten zijn van oudsher al bijzondere plekken geweest voor heksen. Op drempels en kruispunten zou Hekate huizen, de godin van de magie. Het is de godin met drie gezichten: die van jonge vrouw, moeder en oude wijze. Ze wordt vergezeld door een tweekoppige hond. De een ziet haar als duistere godin en de ander ziet haar als de godin van de heksen. Hoe dan ook, is ze een krachtige godin die je moet leren kennen als je met haar kracht wilt werken.

Niet alle heksen werken met de kracht van godinnen. Goden en godinnen zijn verpersoonlijkingen van de universele levensenergie. Dat er méér is, een goddelijke bron, is het uitgangspunt van vele religies. Nu ik hekserij niet echt een religie maar een kunde, een manier van leven, beleven en dingen doen waarbij magie een grote rol speelt. Iedere heks bepaalt voor zich of zij/hij de goddelijke bron ziet als god, godin, goden en godinnen of gewoon als energiebron.

Vrouwelijke magische kracht

Zelf denk ik dat de universele levensenergie een grote bezielde energie is, die voor veel situaties aangesproken kan worden. Het maakt het soms gemakkelijker om er per situatie een goden- of godinnennaam aan te geven omdat de eigenschap van die verpersoonlijking het gemakkelijker maakt om richting te geven aan de energie. Zoals de naam Hekate gelijk een sterke vrouwelijke magische kracht uitstraalt.

Hekserij is in de afgelopen jaren al steeds populairder geworden. Series op Netflix over hekserij hebben de interesse aangewakkerd bij velen. Er komen steeds meer boeken uit en de hashtag #witchesofinstagram is booming en heeft miljoenen hits! Steeds meer vrouwen (en ook mannen!) durven zichzelf openlijk een heks te noemen. In dit kruispuntjaar waarin de kracht van Hekate heerst zal dat nog groter worden en zullen nog meer heksen opstaan en zich uit de schaduwen bewegen.

Eeuwenlang hebben heksen zich moeten verbergen. De opkomst van moderne hekserij heeft al veel veranderd en openlijk gemaakt. Nu is die openheid nog groter geworden en ik voel de kracht van Hekate, de jonge vrouw, moeder en oude wijze in één, zich al roeren.

De start van de grote transformatie

Ook in de sterren vindt je de verschuivingen en grote impact voor dit jaar terug. De impact zal zowel op persoonlijk als sociaal vlak te merken zijn. Terug naar je eigen natuur en terug in je eigen kracht staat staat centraal dit jaar. Veel planetaire cycli eindigen en beginnen opnieuw in 2020, en daarin zie je ook weer die drempel terug. De drempel is voor heksen de plek waar verschillende energieën samen komen. Die van oud en nieuw op één plek. Ga je op de drempel zitten, zit je tussen die energieën in. Het geeft je inzicht in de verschillende situaties. Dat zowel Pluto, Saturnus als Jupiter dit jaar met een nieuwe cyclus beginnen is uniek. Onder astrologen staat dit bekend als “de start van de grote transformatie die duurt tot 2030”.

Dat er een verschuiving is begonnen, is al voelbaar. Veel heksen melden al dat ze meer dromen, de energie zwaarder voelt en magie sterker aanvoelt. Die voelbaardere energie zorgt ervoor dat degenen die er gevoelig voor zijn eerder merken dat er een heks in hen schuilt, die zich wil openbaren. Teruggaan naar je eigen kracht en roots gaat gemakkelijker als je het duidelijk kunt aanvoelen. Omdat hekserij vaak als raar wordt bestempeld, slaat soms eerst de twijfel toe; Heksen zouden enkel in sprookjes bestaan. Maar nu de openheid rondom hekserij steeds groter wordt, is het inslaan van de weg van de heks ook steeds gemakkelijker geworden.

Je eigen weg gaan

Veel heksen lopen hun eigen weg. Een ander levenspad dan de doorsnee weg, een waarvan velen zullen zeggen dat het raar is en anders dan normaal. Maar misschien is dat ook wel nodig om de natuur en de wereld te redden. Heksen zijn zeer begaan met de wereld, omdat we voelen dat we er deel van uitmaken. De kracht van de natuur zit in ons, en andersom. Door de natuur aan te voelen kunnen we ook terugkeren naar onze eigen natuurlijke kracht. Als heks vorm je de schakel en de verbinding daartussen. Alles is verbonden met elkaar. Door dieper in onszelf te keren, dieper te zoeken naar die verbinding, kom je ook weer in contact met de universele levensenergie die alles met elkaar verbindt. Het is een deel van ons. Het is de ziel van de wereld, die heksen als genezers in hun magie kunnen gebruiken als krachtbron voor zichzelf en anderen.

De heks is terug

Veel heksen ervaren een roeping. Voelen zich anders, zijn spiritueel en zien in dat het enige dat ze kunnen doen is de weg van de heks te belopen. Doe je dat niet, loop je weg van jezelf, raak je beschadigd en zal je je nooit helemaal heel voelen. Mijn ervaring is ook dat hekserij net zo lang in je leven terug blijft komen tot je door krijgt dat je er niet meer omheen kunt en niet anders kunt doen dan die weg in te slaan. Om me heen merk ik dat die roeping steeds vaker wordt gehoord. De tijd is rijp. En wanneer je de roeping beantwoord, zal het aanvoelen als thuiskomen. Alsof er puzzelstukjes op hun plek vallen en het niet meer dan logisch is dat je die kant op gaat.

Mijn aha-moment kwam toen ik achttien was en iemand mij een heks noemde. Tot dan had ik niet geweten dat er echte heksen bestonden, terwijl mijn eigen tante een heks is en ik bruidsmeisje was op haar heksenhuwelijk. Maar ik had het niet geweten en had het ritueel gewoon een fantastisch mooie plechtigheid gevonden, veel mooier en betekenisvoller dan een gewone huwelijksceremonie.

Sinds die eerste keer dat ik een heks werd genoemd en ik de klik ermee in mijn ziel voelde, kan ik niet meer anders zijn dan wie ik nu ben. Ik heb me altijd al aangetrokken gevoeld tot de natuur, tot de werelden waar ik naartoe reisde in mijn dromen, tot spiritualiteit en een betekenisvollere wereld. Toen ik als heks leerde dat dát is wat heksen voelen, was dat heel natuurlijk.

Eigen bewustzijn

Sommigen zeggen dat 2020 het jaar van de spirituele revolutie zal zijn, of zelfs dat dit nieuwe decennium in het teken staat van deze revolutie. Zelf denk ik dat er inderdaad op met name spiritueel en energetisch vlak veel veranderd, maar of het echt van alles omver zal werpen is nog te bezien. Ik denk dat degenen die de veranderende energie aanvoelen en sturing kunnen geven, dat kunnen aanwenden voor persoonlijke veranderingen. Hoe meer bewustzijn er is van magie, hoe meer magie er zal ontstaan. Wat aandacht krijgt groeit, zo luidt het spreekwoord immers. En spreekwoorden bevatten waarheid. Zeker op energetisch vlak werkt het zo. Kijk maar wat het doet als je merkt dat je veel positieve aandacht krijgt, dan ga je vanzelf glimlachen en groeien in zelfvertrouwen.

Maar ook persoonlijke groei kan moeilijk zijn. Groeien geeft groeipijnen, dus het zal niet altijd gemakkelijk zijn. Zolang het gewenst is en je zelf de drempels en kruispunten over wilt, zal je wilskracht en je bewustzijn je de lessen tonen die er in zitten. Kruispuntenmagie is het achterlaten van een offer op de plek waar wegen samen komen en je een richting moet kiezen. Wees nooit bang voor het idee om een verkeerde richting te kiezen! In iedere richting zit een les en je kunt altijd terug lopen om vervolgens weer een nieuwe richting te kiezen.

Is het heksenpad jouw richting, zal je merken dat je nog een heleboel gaat leren. Hekserij is een levenslang leerpad, waar ontzettend veel kennis in zit. Gelukkig sta je er nu als nieuwe heks niet alleen voor en is er veel informatie openlijk over te vinden. Forums, boeken, blogs, websites, cursussen, heksenfestivals… hekserij is al lang geen ondergrondse levenswijze meer maar een groeiende openlijke levenswijze!

Boekentip: De weg van de heks (reserveer nu)

de weg van de heksLunadea is een van de bekendste traditionele heksen van Nederland en neemt je in haar boek De weg van de heks mee op het pad van een magisch en intuïtief leven. Voelde jij je altijd al anders dan anderen? Ga je liever de natuur in dan dat je afspreekt met vrienden? En ben je geïnteresseerd in spiritualiteit? Grote kans dat ook jij een heks bent!

Reserveer nu alvast jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,- met gratis verzending. (Verschijnt 7 april 2020).

Lees ook deze artikelen van Lunadea:

3 reacties

Avatar
Moniek 9 januari 2020 - 11:20

Hallo Lunadea,

Ik voel ook vaker energieen wanneer ik over bruggen loop of in de buurt van water. Alsof er een golf door me heen stroomt en mijn ziel meebeweegt. Is dit ook iets van heksen? Ik weet wel dat ik in vorige levens heks, tovenaar ben geweest.

Liefs, Moniek

Reply
Avatar
Lunadea 9 januari 2020 - 18:48

Hoi Moniek. Ieder element straalt energie uit. Juist doordat water het land in 2 helften snijdt wordt wel gezegd dat de astrale energie van water groter is en ver uitstraalt tot boven het land, en je daar ook met astrale reizen op moet letten. Dat je het aanvoelt als je daar overheen loopt/ doorheen loopt geeft wel aan dat jij energie makkelijk aanvoelt. Vaak neem je belangrijke lessen (kennis, ontwikkelingen) mee vanuit een ander leven. Als je al weet dat je in een vorig leven een heks was, is het eigenlijk heel logisch dat je dat in dit leven ook weer tegen komt. Er word je denk ik op zijn minst een keuze gegeven om je er weer verder in te verdiepen, of niet, of op een andere manier.

Reply
Avatar
Kim 16 januari 2020 - 14:14

Ik zie al heel mijn leven dingens dat andere niet zien ik hoor sherper dan andere mensen voel beter en zie beter dan andere ik hou van natuur dieren enzo en ben soms een met de maan en ik denk wel dat ik een heks ben want ik kan de toekomst een klein beetje voorspelle met hand van kaarte en heb wel is een spreuk gedaan dus hou wel van zo dingens

Reply

Laat een bericht achter