Home Astrologie De Nieuwe Maan in Kreeft en Zonsverduistering 13-07-2018: loslaten van het oude

De Nieuwe Maan in Kreeft en Zonsverduistering 13-07-2018: loslaten van het oude

Door Karin en Danique Vergeer
nieuwe maan

Op deze dag staan de Zon en de Maan in het zorgzame teken Kreeft. Een Nieuwe Maan staat voor een nieuw begin: daarom is dit een mooie tijd om nieuwe plannen te maken en iets nieuws te starten. Tevens vindt er een gedeeltelijke zonsverduistering plaats om 5.01 uur. Deze is in onze streken niet te zien, maar de uitwerking ervan is wel voelbaar. Bijzonder is dat er bij de volgende Nieuwe Maan op 11 augustus nog een gedeeltelijke zonsverduistering plaatsvindt. In de periode tussen deze twee zonsverduisteringen in kun je veel wisselende gevoelens ervaren en deze uitwerking kan een lange nasleep hebben.

Pluto staat retrograde in Steenbok en recht tegenover de Nieuwe Maan. Hij heeft een sterk transformerend effect op jouw gevoelsleven, waarbij diep liggende gevoelens vanuit het onderbewustzijn naar de oppervlakte komen. De Zonsverduistering kan voor een keerpunt zorgen, waarin je nieuwe beslissingen gaat maken. Je gaat je meer naar binnen keren om te kijken wat jij nu werkelijk wilt en om te kiezen voor jouw eigen geluk.

Invloed van Kreeft

De Zon en de Maan staan in Kreeft. Door de Kreeft-invloed ben je gevoelig voor sfeer, op huiselijkheid gericht en zorgzaam. Door de gevoeligheid van Kreeft voor prikkels, kunnen je makkelijk last hebben van wisselende stemmingen. Kreeften zijn soms door hun gevoeligheid snel gekwetst en hebben dan de neiging om zich terug te trekken in hun schulp. De Kreeft is een waterteken en vertegenwoordigt het gevoelsleven en het moederprincipe dat de behoefte aan emotionele geborgenheid aangeeft. De baarmoeder en vruchtbaarheid vallen ook onder het teken Kreeft.

Vasthouden aan het oude

Een Kreeft wil door haar behoefte aan emotionele zekerheid vasthouden aan aardse zekerheden en aan het verleden. Daardoor kunnen moeders hun kinderen soms moeilijk loslaten en streven ze ernaar het gezin te beschermen en bij elkaar te houden. Ook merk je dat je veel terugdenkt aan het verleden, je gaat bijvoorbeeld oude foto’s bekijken en terugdenken aan het gezinsleven van toen en de vakanties van vroeger. Je kunt verlangen naar een eigen gezin, maar misschien lukt dat nu nog niet. Of zou je graag een nieuw huis willen. Door de verandering die jij zou willen doorvoeren op het gebied van huis en gezin, kunnen ook sombere gevoelens naar boven komen door de zonsverduistering. Zo kan oud verdriet verwerkt worden. Zo kun je gekwetste gevoelens uit jouw verleden herinneren zoals bijvoorbeeld het missen van een moederfiguur.

Wat je gaat merken van de zonsverduistering

Deze (gedeeltelijke) zonsverduistering gaat vooral doorwerken op jouw thuissituatie. Kreeften zijn zorgzaam en hun huis en gezin staan centraal in hun leven. Ze vinden het bijvoorbeeld moeilijk om hun kinderen los te laten. Het liefst willen ze alles bij het oude laten. Ze koesteren de herinneringen aan vroeger. Je kunt je somber voelen rondom moeder-, huis- en gezinssituaties. Misschien heb je last van schuldgevoelens over iets wat er in je verleden is gebeurd rondom ouders of kinderen en ben je tot inzichten gekomen. Je zou het nu anders willen doen.

Een zonsverduistering kan een keerpunt betekenen; je wilt het nu anders gaan aanpakken en een andere richting op. Dit is een goed moment om je los te maken van oude, (destructieve) situaties en meer te kiezen voor jezelf.

Pluto: een nieuw begin

Pluto staat recht tegenover de Nieuwe Maan en kan voor omwentelingen zorgen, maar staat ook voor de dood en wedergeboorte. De dood van iets kan tevens een nieuw begin zijn: er komt een einde aan bestaande situaties, vooral rondom gezin, huis, moeder en kinderen. Er vinden veranderingen plaats die een nieuwe fase in jouw leven gaan aankondigen.

Het loslaten van het oude kan gepaard gaan met het loslaten van diepliggende angsten. Om iets nieuws te beginnen, zal je bepaalde stappen moeten zetten en je zult hiervoor misschien uit je comfortzone moeten komen. Je mag de controle over een situatie loslaten. Je zult merken dat manipulatie en het uitoefenen van een zekere macht je niet gaat helpen, maar zich juist tegen je keren.

Pluto, in combinatie met de Nieuwe Maan, kan er voor zorgen dat je destructief gedrag van jezelf aan gaat pakken. Je kunt merken dat jaloezie en wraakgevoelens naar boven komen doordat een oude pijn geraakt wordt. Daardoor voel je je vervolgens misschien schuldig als je merkt dat jouw intentie niet zuiver was naar anderen waardoor je mensen onnodig pijn hebt gedaan. In deze periode ervaar je misschien de angst dat je mensen die jou dierbaar zijn zou kunnen verliezen door jouw destructieve gedrag. Deze oude pijnstukken kunnen rond de periode van de Nieuwe Maan intens beleefd en doorleefd worden, om versneld losgelaten te mogen worden. Dit is ook een periode om diep te graven in jouw onderbewustzijn om de oorzaak van jouw diepliggende pijn op te sporen, zodat je deze mag beginnen te helen. Deze diepliggende pijn kan te maken hebben met de band die je met jouw ouders hebt en hoe jouw opvoeding is verlopen. (Van de redactie: wil je meer lezen over hechting met je ouders en hoe dit kan doorwerken in je latere relaties? Bekijk dan deze blog over ‘liefdesbang’.)

Wanneer jouw woonsituatie onzeker is, kunnen ook angsten naar boven komen. Dit komt voor wanneer je bijvoorbeeld moet gaan verhuizen en je nog niet goed weet waar je terecht gaat komen en of het financieel haalbaar is. Echter, een nieuwe woning zal een nieuwe start aankondigen die jou een gelukkigere fase zal brengen. Het huisnummer van jouw nieuwe huis, kan jou meer vertellen over de fase waar je in gaat. Kijk voor meer info over de betekenis van huisnummers.

Groot driehoek Venus-Saturnus-Uranus

Deze drie planeten staan in aardetekens. Venus staat in Maagd, Saturnus (retrograde) staat in Steenbok en Uranus in Stier. Uranus staat samen met Juno, de planeet van het huwelijk en de planeet die betrekking heeft op jouw tweelingziel.

Door deze geluksdriehoek ga jij voor je eigen geluk kiezen. Aardetekens zijn praktisch, dus jouw relaties en inkomen gaan een duidelijkere vorm krijgen. Door Uranus kunnen er plotselinge wendingen komen in de situatie met jouw tweelingziel en veranderingen op het gebied van wonen en inkomen. Je kiest voor meer zekerheid in je leven en deze driehoek gaat jou daarbij helpen. Binnen relaties zul je gelukkige momenten ervaren, maar het kan zeker allemaal wel eens anders uitpakken dan jij dacht, doordat Uranus behoorlijk onvoorspelbaar kan zijn.

Tweelingzielen

Ook deze Nieuwe Maan gaat op tweelingzielen veel invloed hebben. Er komen dubbele getallen in de datum voor, namelijk 11(1+3+7) en 11(2+0+1+8) en de dubbele getallen 2-2.

Bovendien staat Juno, die symbool staat voor het huwelijk en de persoon waarmee jij een diepe connectie hebt (zoals een tweelingziel), samen met Uranus. Dit betekent dat er onverwachte wendingen kunnen komen in de situatie met jouw tweelingziel. Het is mogelijk dat jouw tweelingziel meer voor zichzelf gaat kiezen en behoefte heeft aan vrijheid om zijn/haar eigen weg te gaan, misschien juist wel om zich los te maken uit oude situaties. Hierdoor kan jouw twin onrustig of angstig zijn en jij kunt dat in deze periode aanvoelen. Hier kun je meer over te weten komen tijdens onze lezing.

Lezing/meditatie/afstandshealing

Wil je meedoen met onze lezing/meditatie/afstandshealing voor tweelingzielen op 13 juli, tijdens de Nieuwe Maan? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Nieuwe Maan,
Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Isis

Boekentip: Wil jij werken met de energie van de maan? 

Yasmin Boland zien hoe de maancycli werken, hoe je je kunt verbinden met de maan, welke rituelen bij welke maanfase horen en hoe de maan ons verbindt met de kosmos. Wil jij iets veranderen in je leven? In dit uitgebreide en leesbare boek lees je wat de invloed van de maan is op onze gezondheid, gemoedstoestand relaties en ons werk.

Je kunt jouw exemplaar bestellen bij onze webshop Boekenwereld.com (met gratis verzending).

Laat een bericht achter