Home Bewustzijn De manifesterende kracht van woorden (+ meditatie om de energie van woorden te voelen)

De manifesterende kracht van woorden (+ meditatie om de energie van woorden te voelen)

Door Marjolijn Loderichs
kracht van taal

Wanneer je geïnteresseerd bent in bewustzijn en zelfontwikkeling stuit je ongetwijfeld een keer op ‘affirmeren’ of op ‘mantra’s’, of misschien zelfs wel op boeken die gaan over de kracht van het gebed. Maar waarom zou dit dan zo krachtig zijn én lijkt het vaak ook niet te werken?

Onbewust gebruik van taal

Taal is zo’n normaal onderdeel van onze samenleving. We denken en we praten de hele dag door. Het is onze manier om onszelf uit te drukken. En toch doen we dit zo onbewust.

Bijvoorbeeld: Als iemand jou iets vertelt over iemand die je nog niet kent, krijg jij al een verhaal, een plaatje en een gevoel over die persoon. Dus zonder dat jij een eigen ervaring hebt met diegene, vind je al iets van hem. Dit gecombineerd met hoe energie en spirituele wetten functioneren, zetten jouw ervaring al klaar met die persoon. Dus zonder dat je ooit contact hebt gehad, is jouw ervaring met die persoon al (gedeeltelijk) bepaald.

Als je zou weten wat je kan bereiken wanneer je woorden bewust stuurt in plaats van ze maar ‘te laten gebeuren’, zou je dit direct willen leren om te ervaren hoeveel kracht je in je hebt. Je kunt – via woorden – het plaatje met het bijbehorende gevoel namelijk ook zelf sturen. Wanneer je dit heel bewust zou doen, creëer je je jouw eigen ervaringen. Maar is het dan voldoende om de hele dag te roepen hoe geweldig alles is? Nee, want zolang jouw gevoel hier niet mee overeenstemt en je ook programmeringen hebt die het tegendeel vertellen, zal overvloed, succes, liefde, geluk en harmonie je niet toekomen.

Er is een manier om via woorden wél de scheppende kracht te gebruiken. Hoe? Lees en gebruik vooral de volgende tips.

1. De juiste woorden

Allereerst is de keuze van jouw woorden natuurlijk belangrijk. Kies ze daarom zorgvuldig. Gelukkig is er voldoende geschreven materiaal te vinden van woorden die al bewezen hebben te werken, zogenaamde ‘scientific prayers’. Er bestaan woorden die – wanneer je ze op de juiste manier uitspreekt – het vermogen hebben om een energie wakker te maken die voelbaar is voor iedereen die deze woorden uitspreekt. Het kan echter bij sommige mensen soms wat langer duren voordat ze de energie kunnen voelen. Dit komt doordat ze zichzelf zo vereenzelvigd hebben met het denken dat ze hun voelen niet meer zo goed kunnen waarnemen.

Wanneer je ‘scientific prayers’ uitspreekt, zal je je herinneren wat werkelijk waar is. Niet wat je bent gaan geloven door jouw opvoeding, door jouw vroegere ervaringen, door dat wat je meegemaakt hebt, door de conclusies die je hebt getrokken. Je voelt weer hoe het écht zit. En vanuit het voelen van die waarheid kan je manifesteren wat je wel wilt.

2. De juiste frequentie

Wanneer je woorden van waarheid wil uitspreken, zorg dan dat je in de juiste frequentie bent. Dat wil zeggen: je doet het pas als je je rustig voelt. Een leuk hulpmiddel is hartcoherentie-ademhaling. Een simpele ademhaling die het lichaam heel snel het signaal geeft dat je veilig bent waardoor je je rustig voelt. En het is die rust die je nodig hebt om jouw woorden te dragen.

3. De juiste focus

De twee krachtigste woorden die er bestaan zijn de woorden ‘IK BEN’/’I AM’. Want jouw levensenergie volgt alles wat je hier aan toevoegt. Het brengt je dus meer van datgene. Wat zou je allemaal willen ervaren in jouw leven? Wil je meer harmonie? Liefde? Geld? Rust? Vrienden? Een fijne relatie? Zingeving? Het is allemaal binnen jouw handbereik wanneer je datgene gaat inzetten wat je al de hele dag door gebruikt: woorden. Alleen nu gebruik je jouw woorden vanuit een gerichte focus. Zoals je een vergrootglas stil zou houden op een blaadje papier zodat de zonnestraal het papiertje kan doen ontvlammen. Zo houd jij jouw focus op datgene wat waarheid is. En dan moét het gebeuren.

Wil jij dit experiment aangaan? Dan kan je hier een begeleide meditatie downloaden. In deze begeleide meditatie spreek je de woorden uit die jouw levensenergie in beweging zetten om jou te brengen wat je verlangt. De meditatie duurt een klein half uurtje en is al door vele duizenden mensen gedaan met geweldige effecten.

Je kunt deze meditatie hier (https://iamacademy.nl/inlogcode/)  gratis downloaden.

4 comments

Avatar
Evelyn Kallansee 6 juli 2019 - 09:17

En het werkt zo krachtig!! Heerlijk!

Reply
Avatar
Brigitte 6 juli 2019 - 16:34

Jaaaaah! Prachtig en helder uitgelegd weer Marjolijn!

Reply
Avatar
Monique 12 juli 2019 - 11:27

Ik kan niet de inlogcode downloaden?????

Reply
Avatar
Arjan 13 juli 2019 - 15:26

Dag Monique, wat jammer dat het niet lukt. Als je een email stuurt naar support@iamacademy.nl dan zorgen wij dat jij de inlogcode meditatie ontvangt. Dank je wel. Fijn weekend!

Reply

Leave a Comment