Home Astrologie De astrologische jaarvoorspelling voor 2019: waar sta je nu?

De astrologische jaarvoorspelling voor 2019: waar sta je nu?

Door Karin en Danique Vergeer
astrologische jaarvoorspelling 2019

Het komende jaar 2019 gaat een bijzonder jaar worden waarin steeds duidelijker gaat worden wat jouw lotsbestemming is, op welk gebied jouw gaven en talenten liggen en hoe je deze gaat inzetten. Je gaat steeds meer kiezen voor wat jij wilt en kiezen voor hetgeen jou echt plezier brengt in je leven. Oude gedragspatronen, die uit jouw jeugd kunnen komen, zoals jezelf te veel wegcijferen, het anderen te veel naar hun zin willen maken, het over je grenzen laten gaan en het niet goed voor jezelf opkomen, heb je in 2018 voor een groot gedeelte achter je gelaten. Veel angsten en destructief gedrag kan je achter je gelaten hebben.

Relaties kunnen een grote verandering hebben doorgemaakt of je bent de relaties, die niet meer bij je passen aan het loslaten. Steeds meer mensen, die onzuivere bedoelingen hebben, gaan uit jouw leven verdwijnen. En er gaat ook steeds meer een verwijdering ontstaan tussen jou en de ander, wanneer de intensie van de relatie niet zuiver is. Ook in jouw eigen gezin kan er meer balans gekomen zijn tussen de energie, die je aan je gezin besteedt en de aandacht, die je voor jezelf nodig hebt. Kijk maar eens waar jij een jaar geleden stond en waar je nu staat. Je kunt grote sprongen vooruit hebben gemaakt!

Het jaar met het getal 3

Het jaar 2019 wordt het jaar met het getal 3 (2+0+1+9). Het getal 3 is een geluksgetal en hoort bij Jupiter. Jupiter is de heerser van de Boogschutter en zijn trefwoorden zijn o.a.; expansie, optimisme, enthousiasme, eerlijkheid, filosofisch, spiritualiteit, toekomstgericht, overtuigend en levensgenieter. Maar ook het maken van grote reizen en het verbreden/verdiepen van jouw kennis door studie horen bij Jupiter en dus ook bij het getal 3.

Spirituele ontwikkeling

Het wordt dus vooral een jaar, waarin jouw (spirituele) ontwikkeling centraal staat. Je kunt verre reizen maken, om een nieuwe bestemming te vinden; de plek waar jij je echt thuis gaat voelen en meer kan gaan genieten van het leven. Maar ook kan je bezig zijn met het volgen van een opleiding, om je te verdiepen en te specialiseren in hetgeen jou echt interesseert. Met deze kennis kan je anderen willen helpen en kun je jouw kennis ook gebruiken voor het uitvoeren van werkzaamheden in het buitenland. Je zult zien dat er veel oplossingen komen voor eventuele problemen die er zijn, zodat het realiseren van jouw plannen mogelijk wordt gemaakt.

Ook genezing valt onder Jupiter en kan je dus in dit jaar genezing gaan zoeken voor eventuele gezondheidsproblemen, verslavingen of psychische problemen en waardoor je meer optimistischer gestemd raakt over jouw toekomst.

Boogschutter

Een Boogschutter schiet ook graag zijn pijlen en het kan dus zomaar zijn, dat jij in 2019 de liefde van je leven tegenkomt of een volgende stap gaat maken met jouw ware liefde. Voor de liefde of met je geliefde kan jij besluiten om je te gaan vestigen in het buitenland. Dit kan dus een spannend jaar worden. Wanneer jouw oog regelmatig op het getal 3 valt, willen de Engelen je laten weten, dat deze boodschap voor jou geldt. Vooral voor mensen die veel Boogschutter-invloed hebben in hun geboortehoroscoop, kan dit jaar een bijzonder jaar worden, met veel positieve wendingen. Je zult je dan ook regelmatig positief gestemd voelen. Maar let er wel op om niet te veel hooi op je vork te nemen! Door de Boogschutter-invloed kan je ook overdrijven!

De planeten van 2019

Veel planeten lopen de eerste maanden van het jaar direct en daardoor kan jij in een stroomversnelling komen. Planeten kunnen een sterke invloed hebben op ons collectief bewustzijn. Als Uranus begin maart weer terug komt in Stier, gaat de aandacht weer naar het milieu en onze samenleving. Mensen gaan steeds meer beseffen dat de maatschappij en het milieu aan vernieuwing toe zijn. En dat er daadwerkelijk iets moet gaan gebeuren, om het voortbestaan van deze aarde te garanderen. Mensen gaan meer hun krachten bundelen, om de nodige veranderingen in gang te brengen. Na de Leeuwenpoort ga jij meer naar buiten treden, ga je meer je hart volgen en met je gaves en talenten aan de slag. Je zelfvertrouwen zal sterker zijn.

Karmische processen

Het jaar 2019 gaat een bijzonder jaar worden, waarin we voorbereid worden op het jaar 2020, waarin in januari 2020 een bijzondere samenstand van planeten is; Pluto staat dan exact samen met Saturnus in Steenbok en deze samenstand komt niet vaak voor. De laatste keer was in 1982. Karmische processen komen ten einde en je wordt min of meer gedwongen om een transformatie door te maken. Het kunnen op maatschappelijk gebied tijden zijn van crisis, waarin bestaande machtsstructuren, die macht misbruiken in deze maatschappij, steeds meer gaan afbrokkelen.

De Wintermaanden: vernieuwing en beweging

Opening van de Engelenpoort

Het jaar begint met met de opening van de Engelenpoort 111 op 1 januari. Deze Engelenpoort zet de toon voor het komende jaar en gaat je helpen om van 2019 een positief jaar te maken. Er kan veel heling plaatsvinden op het gebied van destructief en verslavend gedrag. Je wordt min of meer gedwongen door bepaalde gebeurtenissen om vernieuwing door te voeren en in beweging te komen.

De Engelen gaan ons helpen om onze bestemming te vinden en zijn/haar zielsmissie uit te gaan voeren. Het kan aanvoelen alsof er geen weg meer terug is en je serieus aan de slag moet om meer voor jezelf te kiezen en vorm te gaan geven aan deze nieuwe fase. Om deze nieuwe fase in te gaan gaan de Engelen je helpen bij het loslaten van relaties/situaties die voor lange tijd een nuttige functie hebben gehad in jouw leven, maar nu misschien niet meer passen bij de jouw ontwikkelingspad.

Zonsverduistering

Dan is er op 6 januari, tijdens de Nieuwe Maan, een gedeeltelijke Zonsverduistering en vieren de christenen op die dag Driekoningen. Door de Zonsverduistering kun je een aantal maanden ervoor en erna sombere gevoelens ervaren. Een Zonsverduistering kan een keerpunt zijn in jouw leven, je leven kan een andere wending krijgen. Deze wending wordt versterkt doordat Uranus direct gaat lopen. Je komt voor nieuwe keuzes te staan. Uranus wil het anders en zal ook te zien zijn in de maatschappij waar veel mensen in opstand aan het komen zijn. Uranus in Ram, die bovendien dicht bij de tweespalt-veroorzakende astroide Eris staat, kan voor de nodige spanningen, ruzies, drang naar vrijheid zorgen. Ook een tijd voor het verbreken van contacten/relaties. Deze Zonsverduistering gaat een vervolg hebben tijdens de Zonsverduistering op 2 juli.

Maar ook het Christusbewustzijn speelt deze dag een rol. Veel mensen voelen steeds meer vanuit het hart dat we krachten mogen bundelen, liefde mogen verspreiden en langzaamaan steeds meer plaatsen op de aarde mogen gaan verlichten. Tweelingzielen zullen in dit proces ook een grote rol spelen.

Maansverduistering en Supermaan

Op 21 januari is er een Maansverduistering en Supermaan in Leeuw. Een Supermaan is een Volle Maan die extra groot lijkt, doordat de Maan relatief dichtbij de aarde staat. Deze Supermaan maakt je bewust van gevoelens die je niet wilde erkennen. Jouw trots kan gekrenkt zijn en kan je erachter komen dat je te gul bent geweest en te goed van vertrouwen naar de verkeerde mensen. Je komt erachter wie je kan vertrouwen, eerlijk en oprecht is en wie niet. Situaties en gebeurtenissen, die dan zullen plaatsvinden, krijgen rond de Leeuwenpoort op 8 augustus een vervolg. De Volle Manen van 19 februari en 21 maart zijn ook Supermanen en hebben een sterke uitwerking.

Het voorjaar: innerlijk schoonmaakwerk

Velen van jullie kijken uit naar het voorjaar waarin het lichter wordt, de temperaturen weer omhoog gaan en alles weer groen wordt. Toch gaan in de loop van de lente verschillende planeten retrograde lopen, zoals Jupiter, Mercurius, Saturnus en Pluto. De uitwerking van deze planeten gaat zich meer in onze innerlijke wereld afspelen. Dan kom je even niet vooruit en dat kan wel eens frustrerend zijn. Vooral als jouw plannen steeds duidelijker zijn en je heel graag aan de slag wilt. Veel ideeën zullen tot je komen en hoe het plan vorm moet krijgen, ga je steeds meer zien. Iets om enthousiast over te zijn en om naar uit te kijken! Je kunt je regelmatig optimistisch voelen en veel “innerlijk schoonmaakwerk” verrichten. Het kan namelijk zijn, dat je in situaties gaat komen, die wat oude pijn raken. En deze oude pijn mag verwerkt worden, zodat jij deze ervaringen kan gebruiken, om andere mensen te begeleiden.

Onderzoeken van relaties

In het voorjaar ben je ook nog bezig met “het onderzoeken van”. Je wilt graag weten hoe de mensen waarmee je contact hebt in elkaar zitten en erachter proberen te komen wat hun intenties zijn. Vooral wanneer ze niet duidelijk zijn in het contact met jou. Maar ook kan je onderzoek willen doen naar de mensen, waarmee jij al een tijdje geen contact hebt. Jouw speurwerk kan je bijv. via social media willen doen. Vooral tweelingzielen kunnen, wanneer ze weinig tot geen contact hebben, willen weten waar de ander mee bezig is.

Door Mercurius die retrograde loopt, kunnen afspraken niet doorgaan en kun je veel lopen (dag)dromen. Let goed op of er geen misleiding is! Zeker in contacten en als er contracten ondertekend moeten worden. Verliefde gevoelens kunnen ook weer gaan opspelen, maar het kan zijn dat deze persoon nog een beetje onbereikbaar is en het contact moeizaam verloopt.

Als Uranus begin maart weer terug is in het teken Stier, kunnen er veel plotselinge veranderingen komen op werk- en woongebied. Gezocht wordt naar alternatieve manieren van wonen en werken. Er wordt bv. gezocht naar nieuwe technologieën om huizen te gaan verwarmen. Het willen gaan wonen in tiny-houses of leefgemeenschappen wordt steeds populairder.

Trillingsverhogingen

Daarnaast kun je je steeds gevoeliger worden. Er zijn namelijk verschillende trillingsverhogingen tijdens de lente, die ervoor zorgen dat jouw spirituele gaven sterker worden en jij klaar wordt gestoomd voor spiritueel werk, eventueel gecombineerd met “gewoon” werk. Maar ook heeft dit effect op liefdesrelaties. Voor sommigen kan het moeilijker worden om een relatie te behouden, zoals zij/wij dat altijd hebben gedaan, omdat de gevoeligheid je kan dwingen om meer rust en ruimte voor jezelf in te bouwen. Je kunt dan zelfs besluiten om te onderzoeken of meerdere relaties bij jou zouden passen of relaties meer in vrijheid te beleven. Een periode waarin jouw bewustzijn zich verruimt in een snel tempo.

Zomerperiode: rust en opladen

Het begin van de zomer is op 21 juni en gaan we naar het teken Kreeft; de Zomerzonnewende, waarin de dagen weer korter gaan worden. In deze periode heb je meer behoefte aan rust en je op te laden aan de zon. Even tijd voor vakantie en wat meer tijd door te brengen met je gezin. Dan gaat de dromerige planeet Neptunus ook retrograde lopen en dat maakt je minder daadkrachtig.

Totale Zonsverduistering en Maansverduistering

Op 2 juli is er een totale Zonsverduistering tijdens de Nieuwe Maan in Kreeft. Deze is vanuit onze streken echter onzichtbaar. Op 16 juli vindt er een gedeeltelijke Maansverduistering plaats. Omdat de Maan de heerser is van de Kreeft, heeft deze Zons- en Maansverduistering een grote invloed op onze emoties. Het brengt de wat sombere gevoelens in ons naar boven. Situaties omtrent je moeder, het verleden, het gezinsleven of situaties omtrent vruchtbaarheid en zwangerschap kunnen ons wisselende emoties brengen. Het gaat ons bewust maken welke oude pijn geheeld mag worden.

Egyptische Nieuwjaar

Op de 26ste van de maand juli is het “Egyptische Nieuwjaar”. Voor de oude Egyptenaren was de “Blauw Ster” Sirius sinds een tijd weer aan de horizon te zien en kondigde het nieuwe jaar aan. Zij vierden dit door de beelden uit de tempels te halen en op te laden met de energie van Sirius samen met de Zon. Tijdens het Egyptische Nieuwjaar worden we voorbereid op de opening van de Leeuwenpoort en zullen er dan ook energiefrequenties van Sirius naar de aarde komen. De Leeuwenpoort vindt plaats op 8 augustus, kort na het Egyptische nieuwjaar. Een bijzondere tijd, want veel lichtwerkers reageren sterk op deze energie van Sirius, omdat zij vaak een planetaire afkomst hebben van Sirius. Er kunnen dan ook grote veranderingen gaan plaatsvinden rond het Egyptische Nieuwjaar en de Leeuwenpoort op gebied van wonen, werk, relaties en gezondheid. De stappen die je graag wilde maken, maar wat misschien door omstandigheden nog niet lukte, kunnen nu gemaakt worden.

Jupiter gaat direct lopen op 11 augustus, waardoor je meer optimistischer wordt over je toekomst en weer zin krijgt om met je plannen aan de slag te gaan. Misschien een leuk reisje naar het buitenland of een nieuwe studie? Versterkt doordat Saturnus direct gaat lopen op 18 september. Je wilt je werkzaamheden meer vorm gaan geven en naar buiten gaan treden met jouw talenten en gaven.

Herfstperiode

Tijdens de herfst vindt er een afsluiting plaats van een periode en waarin de conjunctie van Saturnus en Pluto in Steenbok, die in januari 2020 plaatsvindt al sterk voelbaar is. Deze conjunctie gaat veel transformaties in gang zetten en dit zal op maatschappelijk gebied ook sterk te zien zijn. Op persoonlijk vlak kan je gaan voelen dat er een transformatie, een verandering nodig is. Je kunt je wat meer naar binnen keren doordat Mercurius in Schorpioen retrograde gaat lopen eind oktober. Er kunnen dan dieper liggende overtuigingen getransformeerd worden en diepe gevoelens overdacht worden. De transformerende werking zal sterk zijn.

Begin december gaat Jupiter naar Steenbok en dan kunnen er op maatschappelijk vlak en in je carrière meer kansen komen. Er kunnen nieuwe bronnen van inkomsten komen. Je plannen kunnen serieuzer worden en een duidelijkere vorm krijgen.

Winterzonnewende

De Winterzonnewende op 22 december zal een keerpunt zijn in je leven en een aankondiging van het nieuwe jaar 2020. Dan zal het je duidelijk zijn wat je wilt gaan loslaten de komende periode. Je kunt dan belangrijke beslissingen gaan maken. Dit keerpunt wordt versterkt doordat op 2e Kerstdag er tijdens de Nieuwe Maan in Steenbok een gedeeltelijke Zonsverduistering plaats vindt. Je kunt besluiten dat je zo niet langer wilt doorgaan met situaties in je leven. Je kunt je wat somber voelen en pessimistische gedachten hebben. Deze emoties zullen je stimuleren om na te denken over wat je nu echt wilt in je leven. Wat maakt jou gelukkig? Je kunt je leven dan ook een andere vorm gaan geven en knopen doorhakken, radicaal besluiten nemen om voor een beter leven te gaan en afstand te nemen van situaties en personen die niet meer bij je passen.

Positieve energie

Het jaar 2018 is voor velen een mooi, maar ook intensief transformerend jaar geweest, met vele onverwachte wendingen, die ons allemaal op de plek hebben gebracht waar we nu zijn. Het jaar 2019 zal ook intens beleefd worden, maar zal ons ook veel positieve energie geven, dat ons optimistisch zal stemmen. Er zullen grote stappen vooruit gemaakt gaan worden waarbij we alle steun zullen ontvangen van het Universum. Oplossingen komen er voor alle moeilijke situaties, die op je pad komen. Dus je mag je voorbereiden op een fijn, positief en optimistisch jaar, vol verrassende wendingen en doorbraken!

Wij wensen voor al onze lieve lezers een heel licht en liefdevol 2019!

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com

Boekentip: Wil jij aankomend jaar leven met de maan?

Yasmin Boland geeft je in ‘Leven met de maan’ alle informatie die nodigt hebt om met behulp van de dagelijkse maanstand te werken. Je leest onder andere: hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen, hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

10 reacties

Ria 27 december 2018 - 22:40

Interessante informatie voor 2019

Reply
Mir 28 december 2018 - 23:23

Geweldig,wat over 2018 is geschreven klopt akelig precies!

Reply
Willy Meijnster 30 december 2018 - 08:01

Het klopt helemaal!!!!!!

Reply
Marc 30 december 2018 - 10:03

We gaan een mooi jaar tegemoet. Ik kijk er naar uit.
Jullie schrijven leuk en begrijpend. Erg fijn.
Wat ik graag zou willen weten. Waaraan kunnen jullie zien of de planeten retrograde gaan of direct en hoe moet ik dat da. interpreteren? Ik heb daat nog geen gevoel bij en hoop daar wat mwer begrip in te krijgen.
Groet

Reply
Alida J. Pekelharing 30 december 2018 - 19:22

Ik ben benieuwd wat er allemaal oa. opgehelderd gaat worden in 2019. Dank je wel voor deze mooie uiteenzetting.

Reply
Marian Bak 7 januari 2019 - 02:59

Mooi geschreven , ben benieuwd!

Reply
Annick De boeck 22 januari 2019 - 11:49

Wauw kijk er naar uit klopt tot hier toe wel bedankt daarvoor xx

Reply
Dury Darline 22 juli 2019 - 14:43

Heel wat verduidelijking voor zaken die anderen mij al duidelijk wilden maken. Dankjewel

Reply
jose 4 augustus 2019 - 07:07

het is helemaal voor mij geschreven, en ik hoop dat ik het zelf nog mag meemaken?

Reply
Gini 4 augustus 2019 - 12:07

Hoe persoonlijk is dit? Of is dit algemeen voor iedereen hetzelfde?

Reply
2019 kondigt een Nieuwe Levensfase aan! | Daisha de Wijs 8 augustus 2019 - 16:34

[…] Hier geef ik uitleg over de cijfers 0 t/m 5 en hier over de cijfers 6 t/m 9. Hier kun je nog meer interessante informatie vinden over het jaar […]

Reply

Laat een bericht achter