Home Astrologie De astrologische jaarvoorspelling voor 2018

De astrologische jaarvoorspelling voor 2018

Door Karin en Danique Vergeer

Het afgelopen jaar was voor velen een intensief en transformerend jaar en daar gaat 2018 een vervolg op worden. We worden steeds gevoeliger voor kosmische invloeden en vooral hooggevoelige mensen kunnen daar sterk op reageren.
Het jaar 2018 is een bijzonder jaar waarin er veel vooruitgang geboekt gaat worden op het gebied van jouw persoonlijke ontwikkeling. Dit nieuwe jaar zal voelen als een nieuwe start, een nieuw jaar, waarin je meer mogelijkheden ziet in het creëren van wat jij wilt. Het nieuwe jaar begint mooi met de opening van een Engelenpoort; 1-1-11 (2018). Er vindt dan weer een verhoging plaats van de trillingsfrequentie van de aarde, waar jij op afgestemd gaat worden.

Het komende jaar gaat er veel geheeld worden van oude pijn, vooral de eerste helft van het jaar. Na de opening van de Leeuwenpoort op 8 augustus, kan er meer aandacht komen voor relaties. Het getal van dit jaar is 11(2+0+1+8) en 2. Door het getal 11 is het ook een belangrijk jaar voor tweelingzielen. Je ziet vaak veel dubbele getallen als er een tweelingziel in je leven is. Zij gaan een weg vinden naar meer verbinding met elkaar, al zal het nog niet helemaal vanzelf gaan. Zij worden voorbereid op het “Heilige Huwelijk”.

Het komende jaar geven aardbevingen, orkanen en overstromingen aan wat er in ons innerlijk gaande is. Het kan zijn dat er veel wateroverlast komt in 2018. Het geeft de verschuivingen van energie aan. Ook zonnestormen kunnen veel emoties losmaken en zorgen voor een innerlijke opschoning van zowel ons fysiek, als ons emotioneel lichaam.

Betekenis van het getal 11(2018)

Het getal 11 is een Meestergetal, een Engelengetal, waarin je dit jaar veel hulp gaat krijgen van Lichtwezens uit andere dimensies. Zij gaan jou helpen in jouw transformatieproces. Het getal 11 is een getal van spirituele ontwikkeling en een teken dat je synchroon loopt met het “Hogere Plan”. Dit proces kan gepaard gaan met veel ascensieverschijnselen en je kunt dus veel emotionele en lichamelijke klachten ervaren. Je kunt last hebben van vermoeidheid, slecht of onrustig slapen of wakker worden midden in de nacht. En ook last hebben van benauwdheid, hoofdpijn, hartkloppingen, rugklachten, spanning in nek en schouders, druk op je hoofd of derde oog, slechte vertering van voedsel en depressieve gevoelens.

Je bent je “oude” jij aan het loslaten en je aan het afstemmen op nieuwe, hogere energiefrequenties van het Diamanten Bewustzijn. Dit Diamanten Bewustzijn zorgt ervoor, dat alles wat bij het ego-bewustzijn hoort – alles wat we creëren uit angst, niet langer kan blijven bestaan. We leren dus volledig op onze intuïtie te varen, luisteren naar ingevingen en open te staan voor de nog verdere ontwikkeling van onze paranormale en genezende gaven. We laten onverwerkte pijn sneller los en durven steeds meer in onze kracht te gaan staan. Alles zal transparanter zijn, er kan niet meer gelogen worden zonder dat het opgemerkt wordt en de intentie die je hebt, zal meteen voelbaar zijn. Ook telepathisch contact zal sterker worden. Door jouw toenemende gevoeligheid kan jij makkelijker creëren wat jij wilt. Wat je nodig hebt zal vanzelf naar je toe komen.

Betekenis van het getal 2: de Maan

Het getal 2 hoort bij de Maan, die jouw emoties, jouw gevoelsleven weergeeft. De Maan is het vrouwelijke en geeft o.a. aan hoe jouw relatie met jouw moeder is en hoe jij jouw basisveiligheid hebt ervaren in jouw jeugd. Emoties kunnen veel aandacht gaan krijgen dit jaar. Het kan zijn dat je de behoefte voelt om je wat meer terug te trekken. Gekwetste gevoelens uit jouw verleden kunnen naar boven komen.

Misschien ga jij je er in verdiepen wat het effect is geweest van jouw jeugd en de relatie met jouw ouders. Voelde jij je veilig, werd je gezien, kreeg je genoeg aandacht, heb jij gekregen wat je nodig had? Hebben gebeurtenissen in jouw jeugd effect gehad op hoe jij jezelf ziet en hoe jouw overtuigingen zijn? Allemaal punten om eens bij stil te staan in 2018. Je jeugd is een belangrijke basis voor hoe jij verder in het leven staat en hoe jij met jezelf, relaties en situaties in je leven omgaat.

Ook de relatie met jouw eigen gezin, kinderen en familie komen aan bod dit jaar. Er kan nog verdriet zijn rondom kinderen of misschien verloopt de relatie met een kind niet zo soepel. Alles rondom jouw huis wordt belangrijk. Misschien wil je een huis kopen, verbouwen of een gezin gaan stichten. Heb je een kinderwens of wil je dat graag voor de toekomst? Je kunt je hierop willen voorbereiden.

Jeugdherinneringen kunnen naar boven komen en je kunt daardoor oude foto’s willen bekijken of plekken van vroeger gaan bezoeken. Mensen uit je verleden kunnen terug komen in je leven en oude (familie)ruzies kunnen uitgepraat worden.

Jupiter in Schorpioen

Dit jaar staat ook in het teken van zelfgenezing. Bijna het hele jaar door, tot begin november, loopt Jupiter door Schorpioen. Door Jupiter ga jij een (spirituele) groei doormaken en jouw horizon verbreden. Jupiter gaat veel naar buiten brengen, wat voor lange tijd in jouw onderbewustzijn lag opgeslagen. Het kan zijn dat jij slachtoffer bent geweest van seksueel geweld, machtsmisbruik, slechte ervaringen in een sekte of kerkgemeenschap of criminaliteit. Je hebt misschien de behoefte om daarmee naar buiten te willen komen. Je kunt nl. door deze ervaringen last hebben van angsten, boosheid, gewichtsproblemen, ziektes (zoals kanker en auto-immuunziekte) of andere psychische problemen, die een aanwijzing kunnen zijn van een dieper liggend probleem en waar jij onderzoek naar wilt gaan doen.

Er gaan dus het komende jaar veel situaties zijn waarin jij geraakt kunt worden en nog oude pijn kunt voelen, die nog om genezing vraagt. Ook bepaalde planeetstanden, zoals de Nieuwe en Volle Maan kunnen dit effect hebben en veel losmaken. Je kunt je dan ook rond deze dagen extra emotioneel voelen. Dit effect kan het ook hebben op tweelingzielen. Op deze dagen staan jouw chakra’s meer open en kan je dus gevoeliger zijn voor invloeden van buitenaf en jouw tweelingziel sterker aanvoelen, als deze in jouw leven is. Het getal 11 is ook een tweelingzielgetal en dus ook voor hen gaat het een bijzonder jaar worden.

Winter

We starten het nieuwe jaar met een mooi getal; 1-1-11 (2+0+1+8). Dan wordt er een Engelenpoort geopend. Gevolgd door 2 januari, wanneer het een Supermaan is. Een Supermaan is een Volle Maan die extra groot lijkt, doordat de Maan relatief dichtbij de aarde staat. De uitwerking van deze Volle Maan, die in Kreeft staat, is sterk. Familieproblemen kunnen duidelijker worden. Er kan veel wateroverlast, zoals overstromingen, zijn in deze periode. Kreeft is immers een waterteken.
Uranus gaat tijdens de Volle Maan direct lopen, waardoor jouw intuïtie sterker wordt en je kunt veel ingevingen krijgen over wat het komende jaar jou gaat brengen. Uranus maakt je strijdbaar en je wilt je intuïtie volgen en voor onrechtvaardigheid opkomen. Je behoefte aan vernieuwing in jouw leven zal groot zijn.

Saturnus is in zijn eigen teken Steenbok terecht gekomen. Hier voelt Saturnus zich thuis. Aan veel karmische situaties en relaties is een einde gekomen en je zult het gevoel hebben weer verder te kunnen met jouw leven. Je wilt door Saturnus jouw carrière serieus gaan nemen. Ouders en ouderen krijgen de aandacht. De zorg voor ouderen is niet altijd voldoende. En zeker in de winter voelen zij zich snel eenzaam en geïsoleerd. Kijk uit voor gladheid en botbreuken in deze winterperiode.

Blauwe Manen

Er zijn dit jaar twee Blauwe Manen, nl. op 31 januari en 31 maart. Dit is bijzonder omdat er dan twee Volle Manen in één maand zijn. En deze Blauwe Manen kunnen extra emotioneel zijn en een sterke uitwerking hebben. Bovendien is er op 31 januari een volledige Maansverduistering tijdens de Volle Maan in Leeuw. Je kunt je dan wat somberder voelen en kan je teleurgesteld zijn, omdat jouw plannen niet door lijken te gaan. Door de maansverduistering word je even helemaal teruggeworpen naar je gevoel en de gevoelens die je dwars zitten. In deze periode word je je bewust van of je nog wel loyaal wilt en kunt zijn naar je partner en/of gezin. Of dat je voelt dat je je eigen pad moet gaan bewandelen. Dit kan voor behoorlijk wat spanningen zorgen en veel karmische relaties kunnen dan ook ten einde komen of jullie kiezen er gezamenlijk voor om het gezinsleven een ander vorm te geven.

Op 11 februari is er een gedeeltelijke Maansverduistering en op 25 februari is er een gedeeltelijke zonsverduistering. Je hebt dan behoefte om knopen door te hakken en je eigen weg te willen gaan.

Lente

Van 9 maart t/m 10 juli loopt Jupiter retrograde door het teken Schorpioen. Een periode van transformatie van oude diepliggende angsten en boosheid. Er kan dan veel uit jouw onderbewustzijn naar boven komen, waardoor de kern van het probleem duidelijk gaat worden. Je weet doelgerichter aan de slag te gaan met zelfheling. De kennis die je tijdens deze transformatie op zal doen, zal je in de toekomst in gaan zetten om anderen te helpen.

Ook jaloezie zal een groot thema zijn in de lente van 2018. Veel situaties waarin jaloezie van jezelf of een ander een rol speelt, zal jouw aandacht gaan vragen. De angst dat anderen door gaan met hun leven en verder gaan zonder jou, kan naar boven komen. Het zal dan een perfecte tijd zijn om terug te gaan naar jezelf en te onderzoeken waar deze (basis)angst vandaan komt.

Saturnus gaat retrograde lopen vanaf 18 april. Tijd om alles eens op een rijtje te zetten, te kijken waar je nu staat en jouw (nieuwe) richting te bepalen.

Je kan je ook wat terughoudender op willen stellen, omdat je op sociaal vlak wat tegenslagen kunt ervaren. Relaties lopen misschien niet zoals je had verwacht en je kunt je wat pessimistisch voelen in deze periode. Maar na de zomer komt daar veel verandering in. Tot die tijd zal het zakelijk heel voorspoedig verlopen. Je wilt hard werken aan projecten waar je mee bezig bent en jouw resultaten gaan een boost geven aan je zelfvertrouwen!

Zomer

In de zomerperiode zal je veel terug moeten denken aan het verleden. Je bent even niet zo actief. Veel planeten lopen retrograde: Mars, Mercurius, Saturnus, Uranus, Pluto en Neptunus. Als je op vakantie gaat, kan je misschien oude herinneringen ophalen over de vakanties die je hebt gehad met jouw gezin of met jouw ouders. Je kunt je oude huis of buurt eens willen bezoeken of naar oude foto’s willen kijken. Misschien vind je het moeilijk om kinderen los te laten als zij het nest gaan verlaten en op eigen benen gaan staan. Op 27 juli is er een Maansverduistering, tijdens de Volle Maan. Op 13 juli en 11 augustus, tijdens Nieuwe Maan zijn er twee gedeeltelijke zonsverduisteringen. Door de uitwerking van deze maansverduisteringen kan er veel oude pijn rondom kinderen naar boven komen.

Je zal veel behoefte hebben aan rust in de zomer en je op willen laden in de natuur of aan zee. Je gaat je beseffen dat je trouw wilt zijn aan jezelf, eerlijk wilt zijn naar jezelf en anderen en dat kan nog wel eens voor botsingen zorgen in je liefdesrelatie. Ook zal de zomerperiode een periode worden waarin veel creatieve ideeën tot je zullen komen. Je zult merken dat je ze misschien niet direct tot uitvoering kan brengen. Maak je vooral geen zorgen, want alles gaat stapje voor stapje de goede kant op.

Opening van de Leeuwenpoort

Na de opening van de Leeuwenpoort op 8 augustus (8-8) vindt er een verschuiving plaats van de energie. We gaan dan een geheel nieuwe fase in, waarin jij meer met je talenten naar buiten gaat treden, verdieping en uitbreiding gaat vinden op werkgebied en nieuwe en/of oude contacten weer op je pad komen. Het kan zijn dat veel contacten maar voor een korte periode in je leven zijn, uit je leven verdwijnen en later weer terug in je leven komen. Je krijgt zo de ruimte om je op een rustig tempo af te stemmen op elkaar en jullie gezamenlijke missie. Want met deze mensen ga jij in de toekomst een samenwerkingsverband aan.

Herfst

In de herfst komt er meer aandacht voor relaties. De vorm van relaties is aan het veranderen. Door het Watermantijdperk is persoonlijke vrijheid en individuele ontplooiing erg belangrijk geworden.

Venus, de planeet van de liefde, gaat retrograde lopen van 5 oktober tot 16 november. Dan ga je jouw relaties eens overdenken. Is er nog een balans in jouw liefdesleven? Kijk eens wat er 8 jaar geleden in jouw leven afspeelde rondom relaties en jouw geldstroom. Het thema wat er toen speelde, kan zich nu herhalen. Een oude liefde kan terug komen in jouw leven of contacten kunnen hersteld worden.

Jupiter gaat begin november in zijn eigen teken Boogschutter lopen. Daar verblijft deze “geluksplaneet” ruim een jaar en kan je weer hoop geven en enthousiast maken over jouw toekomst en plannen om te gaan studeren, reizen of over jouw plannen om richting het buitenland te gaan. Op 11 november (11-11-11) is er weer een opening van een Engelenpoort. Een gunstige tijd voor de liefde. Het zal harten doen openen en je willen overgeven aan de liefde van je leven.

Het jaar 2018 gaat dus een bewogen jaar worden waarin innerlijke transformaties noodzakelijk zullen zijn om verder te kunnen. We zijn dus nog niet uit de emotionele rollercoaster! Op het gebied van relaties zal het soms nog moeizaam gaan, maar veel voorbestemde liefdes zullen zeker dichterbij elkaar gaan komen, al zal dat met veel aantrekken en afstoten gaan. Het jaar 2018 zal echt een jaar zijn waarin je gaat kijken wat jij nu echt wilt en of je nog keuzes mag maken voor jouw geluk.

Tweelingzielen

Ook voor tweelingzielen zal 2018 een bijzonder jaar worden. Er zal aandacht worden besteed aan het helen van emoties en er zullen veel verrassende, onverwachte wendingen komen. Wil je meer lezen over de jaarvoorspellingen 2018 voor tweelingzielen? Dan kan je hier een artikel over vinden op onze facebook-pagina Healingcentrum Isis.

Wij wensen voor jullie een heel liefdevol, licht en transformerend 2018.

Karin en Danigue Vergeer
www.healingcentrumisis.com

Beeld: Photo by Annie Spratt on Unsplash

9 comments

Avatar
Elvin 26 december 2017 - 01:21

Dit lijkt wel helemaal de beschrijving van 2017 voor mij. Ben benieuwd of dat zich nóg een keer helemaal gaat herhalen

Reply
Avatar
Maria Johannes 28 december 2017 - 16:00

Is er een bepaald tijdstip dat de engelenpoort open gaat?

Reply
Healingcentrum Isis
Healingcentrum Isis 1 januari 2018 - 14:30

Er is geen speciaal tijdstip, maar het kan al een dag ervoor en erna zeker goed voelbaar zijn. Lieve groetjes, Karin en Danique Healingcentrum Isis

Reply
Avatar
Maria van mulders 28 december 2017 - 17:00

Zeer interessant! !

Reply
Avatar
Leny 31 december 2017 - 17:48

Wat wordt bedoeld met tweelingzielen?

Reply
Healingcentrum Isis
Healingcentrum Isis 1 januari 2018 - 14:32

Een tweelingziel is een gesplitst deel van jou ziel, in een ander lichaam. Jullie zijn samen 1! Je kan er meer over lezen op onze website http://www.healingcentrumisis.com. Lieve groetjes, karin en Danique Healingcentrum Isis

Reply
Avatar
Ella 3 juli 2018 - 20:49

Hoii ik ben 16 jaar oud alleen mijn tweelingziel is 20 jaar en hij woont in een ander land ik zie hem vaak in mijn dromen en moet vaak zomaar huilen en praat af en toe tgen mij zelf en snachts word ik opeens wakker af en toe voel ik me alleen en soms wil ik graag alleen zijn. Af en toe denk ik zo van is het niet raar dat mijn tweeling ziel 4 jaar ouder is

Reply
Avatar
Annalies 25 juli 2018 - 07:40

Ongelooflijk deze beschrijving ,ik zit er midden in. Omdat er zoveel gebeurt is zit ik nu al 4 weken thuis, burn out. O.a vreselijke hoofdpijnen. Een vriendin heeft gister mijn hoofd gemasseerd en werd er naar van. Vermoedelijk zit de energie van mijn pas overleden moeder in mij. En dat verklaard een hoop. Ook wat er in het verleden allemaal is gebeurt komt er nu uit. Heb met verbazing de beschrijving gelezen.

Reply
Avatar
Ramona 29 oktober 2018 - 09:11

Tot nu toe klopt het allemaal wat er staat.
Gek genoeg voel ik me ineens een stuk rustiger vanbinnen, weet mijn vertrouwen niet ongegrond is en dat alles goed komt.

Reply

Leave a Comment