Home Astrologie De astrologische jaarvoorspelling 2021 (zomer, herfst en winter)

De astrologische jaarvoorspelling 2021 (zomer, herfst en winter)

Door Karin en Danique Vergeer
De astrologische jaarvoorspelling 2021

Voor de jaarvoorspelling van 2021 keken astrologen Karin en Danique Vergeer niet alleen vooruit, maar vooral achterom. Naar de bijzondere conjunctie tussen Jupiter en Saturnus in Waterman, op de valreep van het oude jaar. Deze samenstand zegt veel over wat komen gaat. “We kunnen het leven wat luchtiger gaan ervaren. Er komt meer ruimte voor verbroedering en vernieuwing. Het is tijd voor verandering!”

Lees hier deel 1 van de jaarvoorspelling: winter en lente 2021.

Tijdens het Egyptische Nieuwjaar worden we voorbereid op de opening van de Leeuwenpoort. Veel lichtwezens van Sirius komen naar de aarde.

Het jaar met het getal 5

2021 is het jaar met het getal 5 (2+0+2+1). De 5 hoort bij Mercurius, de heerser van zowel de Tweelingen als Maagd. Mercurius is de planeet van de communicatie, het denken, analyseren, verkeer en handel. Mercurius is ook de boodschapper en daardoor is informatie-overdracht belangrijk in 2021. Verder is Mercurius kritisch en analytisch; hij heeft oog voor detail en is goed in het leggen van verbanden. Onder deze planeet valt verder onderwijs, jeugd, schrijven, broers en zussen, kennissen en buren. Je kunt door Mercurius veel interesses hebben, nieuwsgierig en leergierig zijn, maar ook de neiging hebben om gauw verveeld te raken. Je bent onrustig, snel afgeleid en wilt steeds iets nieuws.

De zomer: de rust keert een beetje terug

Na een intense en roerige lente komt er meer rust in de zomer, die op 21 juni begint. Op 20 juni gaat de planeet van groei, Jupiter, retrograde lopen in het teken Vissen (tot 18 oktober). We gaan onze gevoelens en die van anderen beter begrijpen. Het wordt een periode van introspectie, waarin we (conflict)situaties analyseren en puzzelstukjes op hun plaats vallen. We kunnen met de inzichten die we opdoen in deze periode, anderen helpen bij hun spirituele ontwikkeling. Ook op tweelingzielen zal Jupiter retrograde een grote invloed hebben. Tussen hen kunnen veel onverwerkte stukken geheeld worden. Er kan een doorbraak komen door een bewustzijnsverandering .

Supermaan in Steenbok: belangrijke levenslessen

Door de Volle Supermaan in Steenbok op 24 juni kunnen pessimistische gevoelens sterker naar voren komen. Er kan een tijdelijke afstand ontstaan tussen jou en mensen om je heen, of je wilt afstand doen van je oude leventje. Het is de tijd om belangrijke levenslessen te leren en oude patronen te doorbreken. Op het gebied van relaties ervaar je mogelijk een remmende werking en tijdsdruk. Op maatschappelijk niveau kunnen regeringsleiders in de schijnwerpers staan. Er kan sprake zijn van nieuwe maatregelen, wetten of regels die gehandhaafd moeten worden.

Neptunus retrograde: vluchten voor emoties

Op 25 juni gaat de dromerige planeet Neptunus tot 1 december retrograde lopen in zijn eigen teken Vissen. Veel creatieve ideeën zullen ontstaan, maar mogelijk worden er maar weinig gerealiseerd. We kunnen ons wat lastig aarden en willen zelfs vluchten voor emoties die we liever niet voelen. Daarnaast kunnen er problemen zijn met de zeespiegel, bepaalde diersoorten die in zee leven, watertekort of juist wateroverlast.

Egyptische Nieuwjaar en de Leeuwenpoort

Op 26 juli is het Egyptische Nieuwjaar. Voor de oude Egyptenaren kondigde de ‘Blauwe Ster’ Sirius het nieuwe jaar aan. Ze vierden dit door de beelden uit de tempels te halen en op te laden met de energie van Sirius samen met de zon. Tijdens het Egyptische Nieuwjaar worden we voorbereid op de opening van de Leeuwenpoort op 8 augustus. Veel lichtwezens en hogere energiefrequenties van Sirius komen dan naar de aarde. Een bijzondere tijd! Veel lichtwerkers reageren sterk op de energie van Sirius omdat hun oorsprong op deze planeet ligt. Of ze hebben daar veel ervaringen opgedaan voordat ze het reïncarnatie-proces op aarde aangingen.

Rond het Egyptische Nieuwjaar en de Leeuwenpoort kunnen zich grote veranderingen voltrekken op het gebied van wonen, werken, relaties en gezondheid. We komen meer in onze kracht en gaan ons hart volgen. De Leeuw-energie wordt sterker! In deze periode kun je leden van jouw zielenfamilie tegenkomen, met wie je een samenwerking aangaat. Bijzondere gebeurtenissen kunnen plaatsvinden, die je leven voorgoed veranderen. Tweelingzielen kunnen een bijzondere ommekeer in hun relatie ervaren. Ze kunnen (tijdelijk) dichter tot elkaar komen, na lange tijd een bericht van de ander ontvangen of elkaar onverwacht ontmoeten.

Een turbulente herfst: veel omwentelingen

Tijdens de Volle Maan in Stier op 19 november is er een gedeeltelijke maansverduistering. Gevolgd door een zonsverduistering tijdens de Nieuwe Maan op 4 december. In de herfst kunnen er veel omwentelingen plaatsvinden. Het kan een turbulente tijd worden!

De gedeeltelijke maansverduistering op 19 november vergroot emoties uit en stimuleert ons om belangrijke keuzes te maken. Om stappen te zetten buiten onze comfort zone en zekerheden los te laten. De keuzes kunnen te maken hebben met financiële stabiliteit: hoe creëren we die in ons leven? Je kunt gaan beseffen dat het hebben van zekerheid een illusie is en dat je deze zekerheid in jezelf moet vinden.

Volledige zonsverduistering met grote impact

Op 4 december, tijdens de Nieuwe Maan in Boogschutter, zal er een totale zonsverduistering zijn die voor ons niet zichtbaar is maar wel een grote impact heeft. Tijdens een zonsverduistering krijgt de zon een andere uitwerking. De zon, die onder andere voor ons ego staat en de energie die we naar buiten richten, wordt tijdelijk verduisterd door de maan. Dit zorgt ervoor dat we ‘gedwongen’ worden om naar binnen te keren. Veel sombere gevoelens, die lange tijd verstopt waren, kunnen naar boven komen en geuit worden. Met stemmingswisselingen als gevolg. Ook kan het gevoel dat ‘het geluk nooit aan je zijde staat’, omdat je plannen mislukken, veel frustraties en verdriet losmaken. Verder kan er een wens zijn om je wereld te veranderen. Denk aan gezinsuitbreiding, je werk grootser aanpakken, reizen maken of verdieping zoeken in het spirituele.

De winter: stilstaan bij liefdesrelaties

Het jaar sluiten we af met het retrograde lopen van Venus tijdens de Volle Maan in Tweelingen op 19 december. Dit doet Venus tot 29 januari 2022. Het zal een grote invloed hebben op onze liefdesrelaties . We kunnen terugdenken aan oude liefdes en aan de eventuele emotionele verwijdering die in de relatie was ontstaan. Mogelijk herhalen oude thema’s in relaties zich en verlangen we naar harmonie in ons privéleven en op werkgebied.

Tweelingzielen kunnen werken aan oude patronen die steeds terugkeren in hun relatie. Ook kunnen ze op zoek zijn naar balans. Remmende factoren kunnen ervoor zorgen dat tweelingzielen geconfronteerd worden met karmische processen, waarbij veel emoties naar boven komen: verdriet, jaloezie, schuldgevoel en eenzaamheid.

De invloed van Venus kan zijn dat je even afstand neemt van je geliefde om emotionele blokkades te kunnen helen die betrekking hebben op de relatie met je ouders. Tijdens de kerstperiode kan het leven een onverwachte wending nemen, die je hoopvol stemt of je een zetje in de goede richting geeft.

Lees hier deel 1 van de jaarvoorspelling: winter en lente 2021.

Boekentip: Leven met de sterren

leven met de sterrenIn het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Yasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Laat een bericht achter