Home Recepten Charlotte’s recept: spelt spaghetti met spinazie-pompoen

Charlotte’s recept: spelt spaghetti met spinazie-pompoen

Door redacteur

Inspirerend-Leven-Wilde-Spelt-Spaghetti-Knoflook-Pompoen-SpinazieDit tarwevrije en lactosevrije recept geeft je het gevoel alsof je in Italië zit: met je gezicht in de zon, Italiaans gebrabbel op de achtergrond en hemelse smaken in je mond. Laatst at ik met twee vriendinnen en we wisten niet waar we zin in hadden. Ik had zin in pasta, de ene vriendin moest en zou pompoen eten en de andere vriendin wilde graag kip. We besloten het te combineren en de uitkomst was werkelijk heerlijk. Je hebt weinig ingrediënten nodig. Ook dit recept is gegarandeerd lactosevrij en sowieso vrij van tarwe. Je kunt het ook glutenvrij bereiden. Ik zeg: probeer het uit en laat je me weten of je het net zo lekker vindt als ik?

Ingrediënten

3 porties – bereidingstijd 20 minuten – 150 gram wilde knoflook spelt spaghetti (van Smaakt, te kopen bij bijvoorbeeld Jumbo) – 400 gram pompoen in stukjes – 1 zak verse spinazie – 300 gram kip – knoflook, kruiden, zout en peper naar smaak – kokosolie Optioneel: pijnboompitjes of walnoten

Vervanging ingrediënten

– Voor de spaghetti kun je ook normale spaghetti, spelt-spaghetti zonder knoflook of glutenvrije spaghetti kiezen. Deze wilde knoflook spelt spaghetti is echter wel heel lekker en geeft het gerecht juist zoveel smaak. Als je die niet kunt vinden, kun je dus wat extra teentjes knoflook door de pan gooien. – De pompoen kun je al gesneden kopen: uit de diepvries of in een voorverpakt zakje. Natuurlijk kun je ook een flespompoen of gewone pompoen kopen en deze schillen en in stukjes snijden. – Natuurlijk kun je ook in andere oliën bakken, bijvoorbeeld olijfolie, wokolie of sesamolie. Ik raad zelf echter kokosolie aan omdat dit gezonder is. Op Google kun je hier wat meer informatie over vinden.

Bereiding

– Breng water aan de kook. – Leg de ingrediënten klaar. Als je een hele pompoen hebt; schil deze en snijd hem in stukjes. Snijd de kip in kleine stukjes (maar houd deze nog apart van de pompoen). Als je verse ongewassen spinazie hebt, was deze dan. – Als het water kookt, bereid de spaghetti dan volgens de aanwijzingen op het pakje. Ik geloof dat dit tussen de 10-15 minuten duurt. – Verwarm ondertussen de kokosolie in een grote wok- of koekenpan. Als je gek bent van knoflook: voeg er dan wat knoflook aan toe die je een beetje laat bakken. Gooi de kip in de pan en bak deze tot ze gaar zijn. Let op: niet op te hoog vuur, anders wordt de kip taai. – Voeg de pompoen toe in de koekenpan. Deze hoeft niet lang te bakken. Ook de spinazie kun je erbij doen. Doe beetje bij beetje handjes spinazie in de pan, de spinazie krimpt enorm als het warm wordt. – Naar smaak kun je zout en peper toevoegen. Als je het lekker vindt, kun je ook stukjes walnoot of pijnboompitjes toevoegen. – Voeg de spaghetti en de pompoen, kip, Eet smakelijk! Ben je gek van pompoen? Probeer dan ook deze pompoensoep. Bron foto: Hellofresh

0 comment

5 lekkere recepten met spelt • Trendbubbles 9 augustus 2018 - 19:30

[…] #2. Charlotte’s recept: spelt spaghetti met spinazie-pompoen […]

Reply

Leave a Comment