Home Recepten Charlotte’s recept: Pompoensoep met linzen

Charlotte’s recept: Pompoensoep met linzen

Door redacteur

Inspirerend-Leven-Pompoensoep-Linzen-Charlotte

Deze pompoen-linzensoep is heerlijk als lunch, tussendoortje of diner. De soep geeft veel energie en smaakt lekker exotisch. Pompoensoep is altijd een lekkere maaltijd, maar ik krijg vaak snel weer honger. Door linzen toe te voegen, wordt de soep een stuk dikker en blijft je buik langer vol. Én het is snel klaar en glutenvrij, suikervrij en lactosevrij! Zoals ik al zei in mijn blog over de mosterdsoep.. Ik ben gek op soepen.

“There is nothing like soup. It is by nature eccentric: no two are ever alike, unless of course you get your soup in a can.” Laurie Colwin, ‘Home Cooking’ (1988)

Ingrediënten

4 porties – bereidingstijd 20 minuten – 150 gram rode linzen – 400 gram pompoen (ongeveer 1 flespompoen) – 1 prei – 1 blikje kokosmelk (400 ml) – 1 tl sambal – gemberpoeder, kurkuma en zout naar smaak

Vervanging ingrediënten

– Voor de pompoen kun je een gewone pompoen of flespompoen gebruiken. Als je geen zin hebt in het snijwerk, gebruik dan een zakje voorgesneden pompoen van de supermarkt. – Wat de linzen betreft: oranje linzen zijn ideaal. Deze hoef je van tevoren niet te wellen en hoeven maar 10 minuten te koken. Andere kleuren linzen moeten vaak een nacht wellen voordat je ze kunt koken.

Bereiding

Zet een grote pan op het vuur. Snijd de pompoen in kleine stukjes en verwijder de schil (of leg het pakje voorgesneden pompoen klaar). Snijd de prei in kleine ringen.  Voeg 150 gram rode linzen, de gesneden prei en gesneden pompoen toe in de pan. Voeg hier ongeveer 1 liter water bij. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en een theelepel sambal. Je kunt naar smaak kruiden toevoegen; ik heb gemberpoeder, kurkuma en zout gebruikt. Om een idee te geven: ik gebruikte een halve eetlepel gemberpoeder, een theelepel kurkuma en een theelepel zout. Kook de soep 10 tot 15 minuten. Pureer het met de staafmixer. Eet smakelijk! Bron foto: clevelandclinic

Leave a Comment