Als je dit gerecht met je ogen dicht eet, voelt het alsof je je in Marokko bevindt. Een vriendin maakte dit recept een keer voor mij. Ze wist niet zo goed welke recepten nou lactose- en glutenvrij waren en ze was heel blij dat ze de Marokkaanse stoofschotel ontdekte. En ik ook! Want wauw.. Dit is een explosie voor je smaakpapillen. Je hebt wel ongeveer een uur nodig voor het bereiden van het eten. Ik vind het het waard 🙂
Ingrediënten
4 personen – bereidingstijd 1 uur – 1 ui – 1 courgette – Halve pompoen – 1 blik kikkererwten – 1 blik tomatenblokjes (ongeveer 400 g) – 1 handvol gedroogd fruit (rozijnen of abrikozen of ander lekkers) – 450 gram kip (alleen als je het lekker vindt)
Kruiden e.d.
– 2 tl komijnzaad – 2 tenen knoflook – 1 kaneelstokje – 1 el olijfolie – 125 ml bouillon
Bereiding
Snij de ui, courgette, pompoen, knoflook en het gedroogde fruit. Hou deze ingrediënten nog wel even apart. Pak een grote pan -ik gebruik vaak een wokpan-. Doe hier de olijfolie in met de gesnipperde ui en knoflook. Laat de ui en knoflook even fruiten: dit brengt veel smaak vrij. Voeg vervolgens de courgette, pompoen, tomatenblokjes, het gedroogde fruit en de kikkererwten toe in de pan. De bouillon giet je er ook bij in. Ten slotte voeg je het komijnzaad en het kaneelstokje toe aan de pan. Doe een deksel op de pan en laat de inhoud ongeveer drie kwartier op een laag vuur stoven. In de tijd dat je eten staat te pruttelen, kun je eventueel nog kip bereiden. Volg de gebruiksaanwijzingen om de kip te bakken, deze kan op elk moment bij de andere ingrediënten worden gevoegd. Na de drie kwartier is het vocht ingedikt en zijn alle smaken vermengd. Het kaneelstokje kun je eruit vissen. Je kunt het gerecht nog garneren met verse peterselie of koriander. Eet smakelijk! Foto: AH