Home Geen categorie Breingeheim

Breingeheim

Door Veerle Derycke

Ik heb Breingeheim van Patt Lind-Kyle gelezen omdat ik erg geïnteresseerd ben in de werking van de hersenen en ik meer zou moeten mediteren. Ik heb ervan genoten.

Wetenschap en spiritualiteit verbonden

Breingeheim is een boek waarin wetenschap en spiritualiteit worden verbonden.  Het  vertelt hoe de recente neurowetenschappelijke ontwikkelingen ons kunnen helpen onze hersenen te trainen en te herprogrammeren. Door het trainen van onze hersenen ontstaan  nieuwe neurale verbindingen en wordt het zenuwnetwerk vernieuwd, en zo kunnen we oude vastgeroeste denkpatronen veranderen. Patt Lind-Kyle neemt ons mee op een boeiende verkenningstocht door de fascinerende wereld van de hersenen. In het eerste deel van het  boek beschrijft ze de anatomie van de hersenen, hun evolutie en werking.  Ze gaat in op de neuroplasticiteit, de spiegelneuronen ,de hersengolfpatronen, de neurotransmitters en hun invloed op de hersenactiviteit,  het enneagram en de persoonlijkheidstype.  En dit alles op een begrijpelijke en briljante manier.

Begrijpelijk, briljant en bekroond

In het eerste deel van het  boek beschrijft ze de anatomie van de hersenen, hun evolutie en werking.  Ze gaat in op de neuroplasticiteit, de spiegelneuronen, de hersengolfpatronen, de neurotransmitters en hun invloed op de hersenactiviteit,  het enneagram en de persoonlijkheidstypen en dit alles op een begrijpelijke en briljante manier. In het tweede deel geeft ze praktische informatie voor mentale training met uiteenlopende oefeningen in ontspanning, meditatie, visualisatie en zelfonderzoek. Door het trainen van onze hersenen ontstaan  nieuwe neurale verbindingen en wordt het zenuwnetwerk vernieuwd, en zo kunnen we oude vastgeroeste denkpatronen herprogrammeren. Dit bekroonde zelfhulpboek (Written Art Awards 2010) is een aanrader voor iedereen die zoekt naar meer bewustzijn,  emotioneel evenwicht, een grotere creativiteit en  innerlijke rust in zijn leven.

Leave a Comment