Home Boekentips Boekenladder september: 10 inspirerende boeken voor de nazomer

Boekenladder september: 10 inspirerende boeken voor de nazomer

Door redacteur

Wat gaat de tijd snel, het is alweer september. Dat betekent dat het al bijna herfst is! Gelukkig kunnen we nog even genieten van een paar heerlijke nazomerdagen. En wat helpt je beter ontspannen dan een goed boek. Daarom staan er weer tien inspirerende boeken op de boekenladder.

Yoga geeft ruimte, boeken1. Yoga geeft ruimte – 3 lessen om hart, hoofd en lichaam te kalmeren

Volledig in kleur en met veel foto’s geeft yogadocente en ex-stuntvrouw Skadi van Paasschen in haar boek ‘Yoga geeft ruimte’ uitleg over de nieuwste trend op yogagebied: Yin Yoga. Yin Yoga is een relatief jonge vorm van yoga, die snel aan populariteit wint. Deze vorm van yoga is erop gericht de spieren te ontspannen en verlichting te geven bij chronische pijn en emotionele klachten. De drie Yin yogalessen in dit boek helpen je om je emoties in balans te brengen, het zenuwstelsel tot rust te brengen en een diepe ontspanning van je lichaam te realiseren. Lees hier meer over Yoga geeft ruimte.

Vergroot je zelfvertrouwen, boeken2. Vergroot je zelfvertrouwen – in 5 stappen naar minder negatieve gedachten en een beter zelfbeeld (verschijnt 13 september)

In vijf duidelijke stappen laat Christine Wilding inVergroot je zelfvertrouwen zien dat je over je onzekerheid heen kunt komen en negatieve gedachten kunt leren tackelen. Iedereen voelt zich wel eens onzeker: over jezelf, over wat anderen van je denken, over je prestatie. Als deze gedachten steeds terugkeren kunnen ze leiden tot een negatief zelfbeeld en je belemmeren in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. De beproefde methode die in dit boek wordt gebruikt is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en helpt je op weg naar een beter zelfbeeld en een gelukkiger leven.  Lees hier meer over Vergroot je zelfvertrouwen.

Passie voor thee, boeken3. Passie voor thee – Heerlijk cadeauboek voor theeliefhebbers

Kom alles te weten over thee. Louise Cheadle en Nick Kilby van Teapigs zijn de auteurs van Passie voor thee. In dit sfeervolle boek delen zij al hun kennis over thee en over verschillende theeculturen wereldwijd. Lees de mooie verhalen en bekijk indrukwekkende foto’s over het planten en telen van thee, verschillende theesmaken en allerlei leuke feitjes en weetjes over bijvoorbeeld theedrinken. Louise en Nick delen ook nog eens 30 recepten waarbij thee een key ingredient is. Kortom, alles over theecultuur, theesoorten, theesmaken, thee zetten, thee drinken, thee recepten en nog veel meer over thee… Lees hier meer over Passie voor thee.

Ken de wereld, boeken4. Ken de wereld – Deel 1 (verschijnt 20 september)

In ‘Ken de wereld’schetst Richard David Precht, sterfilosoof en eigentijdse opvolger van Störig, met schwung een magistrale geschiedenis van de westerse filosofie vanaf de vroege Oudheid tot de late Middeleeuwen. Met kennis van zaken plaatst hij het ontstaan van ideeën in hun politieke, economische en sociale context. Ook schuwt hij elegante kritiek op een idee of denker niet; daardoor is dit boek allesbehalve een droge opsomming van theorieën. Lees hier meer over Ken de wereld.

Wees lief voor jezelf, boeken5. Wees lief voor jezelf – over de kunst van het ontvangen

‘Wees lief voor jezelf’ van Patricia Spadaro houdt vrouwen een spiegel voor. Drukbezette vrouwen worstelen met aandacht, energie en tijd, ze zijn gewend om veel te geven – aan hun werk, partner, kinderen, vrienden en familie. Waarom is het soms zo moeilijk om grenzen te bepalen, grenzen aan te geven en eens aan de ontvangende kant te staan? Lees hier meer over Wees lief voor jezelf.

6. Puur lichter leven – loslaten wat zwaarte geeft (verschijnt 13 september)

Puur lichter leven, boekenPuur lichter leven, loslaten wat zwaarte geeft van Jolijn Hendriks is na haar succesvolle  debuut uit 2014 Puur hooggevoelig het tweede echt praktische, niet-zweverige handboek voor hooggevoelige mensen. Puur lichter leven behandelt zwaarte: hooggevoelige mensen trekken bewust en onbewust vaak veel zwaarte aan. Dit belemmert hen in het vrij en voluit vanuit hun essentie leven. Jolijn Hendriks laat de lezer door bewustwording van wat zwaarte kan geven, kiezen voor het loslaten van ballast, om zo vanuit meer zelfvertrouwen het leven dat past bij hun hooggevoeligheid vorm te geven. Lees hier meer over Puur lichter leven.

Liefdesbang kaartenbox - boeken7. Liefdesbang – Kaartenbox (verschijnt 6 september)

Liefdesbang: 52 inspiratiekaarten om verlatingsangst en bindingsangst te overwinnen. Na haar succesvolle debuut uit 2014, Liefdesbang, schreef Hannah Cuppen nu inspiratieteksten en oefeningen die je kunt gebruiken als je de angst niet langer wilt laten regeren daar waar liefde kan bloeien. Ze zijn verzameld in een prachtig vormgegeven box met 52 kaarten. Lees hier meer over Liefdesbang

Engelen bestaan, boeken8. Engelen bestaan – De verrassende rol van engelen in ons leven

Engelen bestaan van Ptolomy Tompkins levert het definitieve bewijs: engelen bestaan en ze spelen een verrassende rol in ons leven. In samenwerking met Tyler Beddoes, een van de agenten die aanwezig was bij de miraculeuze redding van baby Lilly na een tragisch auto-ongeluk, geeft Tompkins  (co-auteur met Eben Alexander van Na dit leven) een overzicht van fascinerende verhalen over het bestaan van engelen. Tompkins laat ons zien hoe we de signalen die engelen ons geven kunnen herkennen: het leven krijgt zoveel meer betekenis en diepgang wanneer je de kracht van engelen leert ervaren. Lees hier meer over Engelen bestaan

Uit je angst, uit je kracht, boeken9. Uit je angst, in je kracht – Bevrijd jezelf van angst in 10 stappen (verschijnt 13 september)

Carien Karsten geeft in Uit je angst, in je krachtpraktische en creatieve tips om te voorkomen dat angst je leven gaat beheersen. Iedereen is wel eens bang, maar bij extreme angst kaapt de emotie je lichaam: je bent niet meer aanspreekbaar, kunt niet meer helder nadenken en je ademhaling versnelt of vertraagt. De angst is jou de baas en beheerst op dat moment jouw lichaam en geest. In dit boek staat een 10 stappen-plan om jezelf van deze angst te bevrijden. Het bevat een succesvolle aanpak die werkt bij onder andere paniekaanvallen, podiumangst en faalangst en is gebaseerd op de nieuwste neurobiologische inzichten. Lees hier meer over Uit je angst, in je kracht. 

Elke dag Ella, boeken10. Elke dag Deliciously Ella – Het levensplezier spat van de pagina’s (verschijnt 20 september)

‘Elke dag Ella’ van Ella Mills Woodward biedt je inspiratie om iedere dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Ella helpt om je keuken zo te organiseren dat gezond leven ook door de week zo min mogelijk inspanning en tijd kost. ‘Elke dag Ella’ biedt de heerlijkste recepten én een shopping list, en ze begrijpt dat je niet iedere dag veganistisch kunt eten of dat je wel eens zin hebt in pizza, koekjes of kaas. Geniet ervan, is haar boodschap, maar zorg voor balans en een gezonde basis. Lees hier meer over Elke dag Deliciously Ella

Leave a Comment