Home Boekentips Boekenladder: 7 x kleur in je leven

Boekenladder: 7 x kleur in je leven

Door redacteur

Een nieuw seizoen staat voor de deur, de lente.  In deze boekenladder vind je boeken die kleur in je leven kunnen brengen. Ze laten zien dat kleur meer voor je kan doen dan dat je wellicht wist. Kleur in de breedste zin van het woord. Zo zijn er boeken over wat kleur doet met je leven, maar ook over brushlettering in kleur.

De verbazingwekkende invloed van kleuren

Een kleur zal nooit meer maar een kleur zijn na het lezen van dit boek. Kleur kan meer voor je doen dan dat je wist. Maak jij bewust gebruik van kleur? Door bewust gebruik te maken van kleur kan je je geluksniveau met gemak verhogen. Wat we vaak niet door hebben is dat kleur van belang is bij de keuzes die we maken. In De verbazingwekkende invloed van kleuren laat Jean-Gabriel Causse zien wat de achterliggende betekenis van een kleur is en welke invloed deze heeft. Bestel jouw exemplaar voor € 14,99 bij onze webshop Boekenwereld.com.


Kleur! Brushlettering voor iedereen

Dit boek leert niet iets over kleur maar werkt met kleur. In Kleur! Brushlettering voor iedereen laat Carla Kamphuis zien hoe je met een brushpen op allerlei manieren de mooiste letters maakt. Brushpennen is het moderne kalligrafie. Het boek is het handboek over brushpennen en laat je alle in en outs zien. Bestel jouw exemplaar voor € 14,99 bij onze webshop Boekenwereld.com.


Wreck this journal, nu in kleur!

Wreck this journal bestaat al 10 jaar. Voor wie het niet kent, Google maar eens, de beelden spreken voor zich. Voor dit jubileum heeft de schrijfster van Wreck this journal Keri Smith de journal in kleur uitgebracht. Voorzichtig hoef je niet te zijn, je mag er mee gooien, mee onder de douche nemen maar ook in kleuren, verven of krijten, je kunt het zo gek niet bedenken. Het enige wat moet bij dit boek, is dat het KAPOT moet. Bestel jouw exemplaar voor € 15,- bij onze webshop Boekenwereld.com.


Het enige echte kleurboek voor volwassenen

Weet je nog vroeger? Urenlang kon je bezig zijn met een kleurplaat. Even dacht je helemaal nergens aan dan aan jouw kleurplaat en welke kleuren erin moesten komen. Even ontspannen en aan helemaal niks meer denken, net zoals toen.  Mooie afbeeldingen om in te kleuren en je gedachten op nul te zetten. Niks is zo ontspannend als de tijd vergeten. Bestel jouw exemplaar voor € 6,95 bij onze webshop Boekenwereld.com


Het geheime leven van kleuren

Vragen zoals ‘waarom zijn wortels oranje?’ worden in het geheime leven van kleuren beantwoord door Kassia St Claire. Haar obsessie heeft ze in een uniek boek gegoten. Maar liefst 75 tinten en kleurschakeringen worden besproken in dit boek. Altijd al willen weten waarom je groen van jaloezie zit? Dan is dit boek een aanrader. In het boek worden kleuren besproken in de thema’s mode en politiek, kunst en oorlog. Het boek neemt je mee door de geschiedenis van kleur in korte verhalen. Kleuren zullen na dit boek nooit meer hetzelfde zijn. Bestel jouw exemplaar voor € 24,99 bij onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending. 


 

De geheime taal van kleur, kaarten

De geheimtaal van kleuren: 45 kaarten met Handleiding

Duizenden jaren lang wordt er al kleur gebruikt om te helen, voor amusement, om onszelf mooier of om ons stralender en levendiger te voelen. Met deze kaarten leer je meer over de verschillende kwaliteiten van kleur. En hoe kleur jou kan beïnvloeden. Daarnaast zul je de helende krachten van kleur leren kennen, om je beter te voelen, creatiever te zijn of speelser te zijn.  Bestel jouw exemplaar voor € 22,29.


Het mindful mandala kleurboek 

Je eigen creativiteit tot uiting laten komen? Dat kan met dit mooie mandala kleurboek van Liza Tenzin. Mandala’s zijn spirituele tekeningen die, als u erop mediteert, tot diepgaande persoonlijke veranderingen kunnen lijden. In Het mindful mandala kleurboek staan prachtige gedetailleerde mandala’s. Met mandala’s met verschillende thema’s zoals planten, dieren en mythen. De mandala’s zijn met zorg uitgekozen waardoor er een combinatie komt van creativiteit en bezinning.Dit maakt de mandala’s uitstekend om erop te mediteren. Bestel jouw exemplaar voor € 12,50 bij onze webshop Boekenwereld.com.


 

Wat is jouw lievelingsboek over kleur?

Laat het hieronder weten in een reactie.

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Laat een bericht achter