Home Boekentips Boekenladder: 14 boeken over persoonlijke groei

Boekenladder: 14 boeken over persoonlijke groei

Door Melissa Nolten

Kies voor jezelf! In deze boekenladder 14 titels die iets met persoonlijke groei te maken hebben en dus voor jou geschikt zijn. Vind je het moeilijk je grenzen aan te geven of je prioriteiten te bepalen? Deze boeken helpen jou op weg, omdat ze jouw ervaring centraal stellen. Ze helpen je inzicht te krijgen in je gedrag en zijn een steuntje in de rug om aan jezelf te werken.

1.Fuck it

Fuck it.9789025904517

Door regelmatig ‘Fuck it’ te roepen kun je volop in het moment leven en je leven ingrijpend veranderen. Je hoeft niet te mediteren of te bidden om aan je geluk te werken. ‘Fuck it’ heeft een onontkoombaar effect. Het is zó’n krachtige uitdrukking dat je je gestreste en propvolle leven met een glimlach onder ogen kunt zien. Zeg ‘Fuck it’ en je voelt je meteen beter. Bestel het boek direct in onze webshop Boekenwereld.com.


2.Ik heb de tijd

IHDT omslag geheel-def.indd

Wie heeft er nog tijd? De laatste niet ingevulde momenten worden immers opgeslokt door smartphone, social media en doorwerken in de avonduren. Maar stress komt ook van binnenuit. Ik heb de tijd wil je helpen de rust in je leven terug te vinden. Bestel het boek in onze webshop Boekenwereld.com.


3. Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?

9789021565873 Als jouw leven een cirkel is - cover

In Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan? vertelt Inez van Oord over haar eigen levenslessen als een reis door de cirkel. Haar verhaal gaat over ideeën en hoe ze tot stand komen, over het opzetten van de magazines Seasons en Happinez, over succes en verlies, maar vooral over de mogelijkheid om van richting te veranderen en opnieuw te kunnen beginnen. Bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com.


4. Stop met aardig zijn

Stop Met Aardig Zijn.9789025903138

Het is voor jezelf, voor je partner, vrienden en familie beter als je duidelijk bent: als je zegt wat je denkt, voelt en nodig hebt. Daarvoor moet je meer afgaan op je eigen gevoelens en behoeften. De auteur helpt je deze cirkel te doorbreken. Bestel het boek in onze webshop Boekenwereld.com.


5. Liefdesroep

Cuppen_Liefdesroep_VP_HR

In Liefdesroep beschrijft Hannah Cuppen de universeel werkzame principes en processen die je tegenkomt als je werkelijk de roep van je hart volgt. Voor deze uitdaging stond zij zelf ook met het schrijven van haar succesvolle boek Liefdesbang. Als je de moed hebt om te kiezen voor de roep van je hart vind je niet alleen belangrijke levenslessen maar ook je diepste vervulling.  Bestel hem nu in onze webshop Boekenwereld.com.


6. Ontspullen

WALLMAN_Ontspullen 300 dpi

We hebben te veel spullen. Maar liefst twee derde van ons heeft daar echt last van en voelt zich verstikt door al dat bezig. Hoe zorg je er nu voor dat je niet in de verleiding komt om nog meer te kopen? James Wallman beschrijft in dit boek een inspirerende uitweg: verzamel herinneringen en ervaringen in plaats van spullen. Bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com.


7. De kracht van betekenis

De kracht van betekenis. Hoe zin te geven aan je leven.9789025904463

De westerse cultuur is geobsedeerd door geluk. Toch voelen veel mensen zich vervreemd en doelloos, soms zelfs wanhopig. In De kracht van betekenis stelt Emily Esfahani Smith dat we het verkeerde doel hebben nagejaagd. Niet geluk maar betekenis maakt het leven de moeite waard. Bestel jouw exemplaar direct in onze webshop Boekenwereld.com.


8. Miracle Morning

9789021563855 Miracle morning - cover

Hal Elrod laat in dit praktische boek zien hoe iedereen aan de hand van zes nieuwe gewoontes kan werken aan meer focus, positiviteit, regelmaat en bewustzijn. En dat allemaal voor 8 uur ‘s ochtends. Wat wereldwijd duizenden mensen in de praktijk brengen zou weleens de eenvoudigste manier kunnen zijn voor het creëren van een leven dat je altijd al wilde. Bestel het boek direct in onze webshop Boekenwereld.com.


9. Goed gevoel

9789020213089

Vaak liggen emoties aan de basis van ons handelen, maar hun diepere werking lijkt mysterieus en onttrokken aan het bewustzijn van alledag. Goed gevoel geeft je inzicht in hoe je de verstrengeling van gedachten en emoties kunt ontwarren en telkens terug kunt keren tot een basisgevoel van rust en vertrouwen. Bestel het nu in onze webshop boekenwereld.com.


10. Rust in uitvoering

PANG_Rust_WT_HR

In Rust in uitvoering neemt Pang ons mee langs de rust-rituelen van succesvolle historische figuren zoals Hemingway, Picasso en Darwin. Op basis van wetenschappelijk onderzoek levert hij het bewijs, dat we door meer en anders te rusten werkelijk meer voor elkaar krijgen. Bestel het boek direct in onze webshop Boekenwereld.com.


11. Vergroot je zelfvertrouwen

9789021562490_LR

In Vergroot je zelfvertrouwen helpt psychotherapeut Christine Wilding jou bij het ontwikkelen van een beter zelfbeeld en gevoel van eigenwaarde. Je leert jezelf beter te begrijpen, negatieve gedachten te herkennen en je gelukkiger te voelen. Zo sta je vol zelfvertrouwen in het leven. Bestel het boek in onze webshop Boekenwereld.com.


12. Schrijf je vrij

Windrich_Schrijf je vrij_05

Stress en spanning op je werk en in je privéleven, relatieproblemen of depressieve klachten – zulke kwesties zijn niet makkelijk alleen op te lossen. In het boek Schrijf je vrij reikt Mirjam Windrich je de helpende hand. Mindful Analysis is haar beproefde methode om schrijvend helderheid en inzicht te krijgen. Bestel het boek direct in onze webshop Boekenwereld.com.


13. De lijst

9789021561882_HR

Als zestienjarige raakte Yuval Abramovitz verlamd door een ongelukkige val. Maar hij wist zeker dat hij zou genezen en maakt een lijst van de grootse dingen die hij daarna wilde doen. Na twee jaar kon hij weer lopen, en kreeg hij de kans om de doelen op zijn lijst af te vinken. Dat lukte dankzij zijn doorzettingsvermogen én de hulp van mensen om hem heen. Bestel het direct in onze webshop Boekenwereld.com.


14. Zelfobservatie

9789020213379 zelfobservatie - cover - lijn

Red Hawk laat je zelf ervaren hoe het observeren in zijn werk gaat. Aan de hand van zijn basisprincipes kun je je zelfobservatie ontwikkelen tot een kostbaar instrument waardoor je dichter bij je authentieke zelf kunt komen en blijvende veranderingen in je leven teweeg kunt brengen. Bestel het boek nu in onze webshop Boekenwereld.com.


Welke titel mis jij in het lijstje?

Laat het hieronder weten in een reactie!

2 reacties

Jeannet Mulder 28 januari 2018 - 18:09

Fuck it !!! Ik heb John gehoord tijdens het Happinez festival een aantal jaren geleden. Zeer inspirerend. Geweldig om met een paar honderd mensen Fuck it te roepen HET kan nog harder!!!! FUCK IT.!! Terwijl ik normaliter echt en zeer zeker een zeer beschaafde vrouw ben. Degelijk en christelijke opgevoed met een voorbeeld functie als oudste van vi er meisjes. Fuck It.

Reply
Cristel 28 januari 2018 - 18:21

Kracht van kwetsbaarheid – Brené Brown. Dit is er één die niemand mag missen…

Reply

Laat een bericht achter