Home Boekentips Boekenclub: Lees een boek & inspireer anderen

Boekenclub: Lees een boek & inspireer anderen

Door Redactie

Elke maand verschijnen er veel nieuwe inspirerende boeken op het brede terrein van zingeving. We proberen er geregeld aandacht aan te besteden, maar we kunnen ze niet allemaal zelf lezen en bespreken. Bovendien zijn we benieuwd naar jouw mening. Vind jij het leuk om een inspirerend boek te lezen en daarover een recensie te schrijven voor de bezoekers van Inspirerend Leven? Word dan nu lid van onze boekenclub!

Als je een vaste bezoeker van onze site bent en vlot schrijft, sturen we je gratis een van de recent verschenen boeken toe in ruil voor jouw leeservaring. Onze boekenplank wordt elke eerste van de maand geschoond en aangepast.

Boekenplank – welke boeken kun je recenseren?

Stilte vinden

Met Stilte vinden laat Amber Hatch zien hoe je je leven kunt ontdoen van lawaai en stilte kunt creëren in je omgeving en agenda, in je relaties en in jezelf. Zo ervaar je meer innerlijke rust, ongeacht de omstandigheden. Met alle oefeningen en tips uit het boek kun je direct zelf aan de slag om zo meer rust en kalmte te vinden in deze drukke wereld vol lawaai.

 

 

 

De Innerlijke Criticus ontmaskerd

Psychologen Hal & Sidra Stone helpen je met dit boek om je Innerlijke Criticus te veranderen van een meedogenloze tegenstander in een bondgenoot. Onze Innerlijke Criticus beïnvloedt onze gedachten en ons gedrag en weerhoudt ons ervan om actie te ondernemen. Door middel van levendige voorbeelden laat De Innerlijke Criticus ontmaskerd zien hoe we hem kunnen herkennen en begrijpen en hoe hij een ondersteunende levenspartner kan worden.

 

 

Thuiskomen in jezelf

thuiskomen in jezelfIn Thuiskomen in jezelf laten Hal & Sidra Stone je met humor kennismaken met alle leden van je innerlijke familie, zoals je innerlijke criticus, beschermer en kwetsbare kind. Het boek laat je ontdekken waar elke ik behoefte aan heeft en wat elke ik je te bieden heeft. Dit inzicht in je subpersoonlijkheden zorgt voor meer zelfacceptatie en een meer vervullend leven.

 

 

 

Narcistisch misbruik in de liefde

Met dit boek gaat Mjon van Oers uitgebreid in op onder meer de kenmerken van narcisme, de misleidende gedragingen van een narcist, de rol die je zelf in zo’n relatie speelt en wat je kunt doen om je leven weer terug te krijgen. Narcistisch misbruik in de liefde bevat 50 vragen en antwoorden met betrekking tot dit onderwerp. Het is geschikt voor iedereen die verwikkeld is of was in een narcistische relatie, maar ook voor mensen die narcisme meemaken in hun omgeving en er meer over willen weten.

 

 

De ziel kent geen leeftijd

In De ziel kent geen leeftijd geeft Thomas Moore een verfrissende en optimistische kijk op ouder worden. Hij laat zien dat ouder worden niet betekent dat je afscheid neemt van mooi zijn, maar dat je je sterk en krachtig voelt of een eigen levensstijl uitdraagt. Het is een proces waarin we er steeds meer achter komen wat het beste bij ons past. Door ouder te worden, word je wie je in essentie bent.

 

 

 

Recensent worden? 3 stappen

1. Stuur een mailtje

  • naar redactie@inspirerendleven.nl
  • vertel welke titel je zou willen lezen en waarom
  • en stuur meteen je volledige adres mee (t.b.v. verzending, komt niet op de site)
  • aanmelden kan tot 7 april
  • recensenten krijgen op 8 april bericht. Heb je geen e-mail ontvangen? Dan zijn alle boeken al vergeven en dan kun je je de volgende maand weer opnieuw aanmelden.

Deze actie is voor vaste bezoekers, dus als je nog geen profiel op onze site hebt, vragen we je om je eerst te registreren en een compleet profiel aan te maken onder je eigen naam. 

Je krijgt het boek zo snel mogelijk toegestuurd. Het boek mag je houden en als je recensie geaccepteerd is, mag je ook weer een ander boek aanvragen.

2. Schrijf je recensie & vragenlijst

We verwachten dat je binnen een maand onder je eigen naam een recensie (min. 250 woorden) publiceert. Het gaat ons daarbij niet zozeer om een beschrijving van de inhoud, maar om je leeservaring: wat je al dan niet in het boek aansprak, of je er in de praktijk van alledag iets aan hebt/had en wie je dit boek aanraadt. Je ontvangt ook een vragenlijst, met vragen zoals: Wat is je eerste indruk? Wat verwacht je van het boek? Na het lezen van het boek zet je je recensie op de site onder ‘Lezersrecensies’. Kom je er niet uit? Stuur dan je antwoorden, recensie en beoordelingscijfer naar redactie@inspirerendleven.nl

3. Plaats een korte review

Daarnaast plaats je ook een persoonlijke leesreactie (max. 50 woorden) als review bij het boek in andere online webshops zoals, bol.com, bruna.nl en hebban.nl zodat we alle andere lezers samen kunnen inspireren! Stuur hiervan een kopie naar redactie@inspirerendleven.nl

Vind jij het leuk om een boek te lezen & te recenseren? Meld je dan nu aan!

8 comments

Avatar
carine stadius 7 januari 2017 - 10:06

De fontein, ik denk dat je er veel inzichten kunt in terug vinden wat betreft verkeerde keuzes,struikelblokken,enz

Ook goed gevoel lijkt me leuk om door te nemen omdat ik denk dat dit boek je inzichten kan verschaffen over de verschillende emoties welke een mens ondervind.

Reply
Avatar
Melanie_B 6 juli 2017 - 18:10

Lijkt me leuk! Plezant initiatef!!! mailtje verstuurd! 🙂

Reply
Avatar
ikbenJanneke 15 januari 2018 - 15:30

Reply
Avatar
Anouk 1 mei 2018 - 15:15

Op het moment lees ik De logica van geluk’.
Een boek met vele inzichten.

Reply
Avatar
Vera 5 november 2018 - 11:25

O, wat leuk! Ik heb jullie gemaild 🙂

Reply
Avatar
Brigit Tunaydin 2 december 2018 - 20:26

You’ve got mail!

Reply
Avatar
Nicole 17 januari 2019 - 13:48

Hoe kan ik er voor zorgen dat ik op de hoogte word gehouden van leesclubs?

Reply
Avatar
Farisa Jolink 8 april 2019 - 10:09

Ik zou graag het boek; De Ziel kent geen leeftijd willen lezen en mijn ervaring daarover willen schrijven voor jullie.
Ik heb een mail gestuurd op 1 april, dus ik hoop dat ik nog kans maak.
Dit was het advies van Melanie.

Lieve groet,
Farisa

Reply

Leave a Comment