Home Geen categorie Blog 3: Ontdek je soul signature

Blog 3: Ontdek je soul signature

Door Aleid

Het valt me op dat ik de laatste tijd indrukwekkende dromen heb. Terugkomende thema’s zijn ‘angst’, ‘water’ en ‘familie’. Aan de ene kant, het kunnen genieten (dit associeer ik met water) en aan de andere kant komt angst in verschillende gradaties voor in mijn dromen. Het voelt als een verwerking, maar tegelijkertijd word ik me in de nacht bewust van rust, een flow (water). Het is dus een extreme beweging op zielsniveau. Een beweging tussen het flegmatische en het aarde-element.

Thema’s

Thema’s die overdag aan de orde zijn, komen dus ’s nachts naar voren. Ik beleef deze thema’s zowel overdag als ‘s nachts heel intens. Zo ben ik altijd al bang geweest om gedurende een wintersportvakantie, te hard van een berg te gaan. Ik ben bang om geen controle meer te hebben over mezelf, dus skie ik liever wat rustiger. Ik heb nu al diverse keren gedroomd dat ik deze controle wel kwijtraak en soms ook wel een paar nachten achter elkaar. Mijn lichaam wil wel, maar mijn hoofd kan het niet bijbenen. Nu heb ik het hier over een specifieke situatie, maar dit komt in meerdere dingen in mijn leven naar voren. Ook al ben ik me altijd wel bewust geweest van dit feit, nu komt het juist tot uiting en krijg ik de kans iets met deze angsten te doen.

Ritme

Op het moment voelt het boek als een hele opgave. Een dag blijft niet bij 1 dag, soms doe ik er langer over en pak ik op een gegeven moment het boek er weer bij. Zoals ik in het begin heel gedisciplineerd bezig was en mijn dag kon indelen in drie blokken, is dit ritme nogal verdeeld. Ik vind het een mooi en waardevol boek, daarom begrijp ik ook niet helemaal waarom ik me er maar moeilijk toe kan zetten.

Leave a Comment