Home Geen categorie Biologische thee & chocolade

Biologische thee & chocolade

Door ikbeniris
Voor mij bestaat er niks lekkerders dan een fijne kop thee met een goed stukje chocola erbij. Zeg nou eerlijk: thee en chocola is toch een unieke combinatie? Er bestaat een groot scala aan repen en doosjes met honderden soorten thee. Zoveel dat ik er soms een beetje de weg in kwijt raak. Dan is er maar één ding dat me helpt en dat is mijn geweten. Ik kies voor betere thee en betere chocola en dan is de keuze al makkelijker, omdat het assortiment van deze producten aanzienlijk kleiner is.

Mijn persoonlijke favorieten

Mr. Jones Biologische theemedium-tea2

Stiekem ook een beetje favoriet vanwege de prachtige doosjes waarin de thee wordt verpakt. Dat maakt het kiezen dan net weer wat lastiger. De thee van Mr. Jones zou naar eigen zeggen ‘echt lekkere thee te zijn met aandacht voor mens en milieu.’ Het is ontstaan uit de gedachte dat thee niet alleen kwalitatief heel goed moet zijn, maar daarbij ook op verantwoorde wijze geproduceerd. Wat dat dan precies inhoudt: Mr. Jones zet zich in om een eerlijke verdeling van inkomsten in de theeketen en een verantwoorde productiewijze te bereiken. Op hun website zijn ze transparant over hun handelswijze en dat maakt genieten van deze thee extra prettig. Mijn favoriet: Mr. Jones Jasmine Dragon Pearls. Een zachte, bloemige groen theesoort met jasmijnblaadjes.

Yogi Tea

nl-productShot-BRIM-267x400Een goede tweede plaats is voor Yogi Tea. Een bedrijf dat al meer dan 40 jaar staat YOGI TEA® voor overheerlijke kruiden- en specerijentheeën, die gebaseerd zijn op unieke ayurvedische theerecepturen en het welbevinden van de mensen bevorderen. Ik kies voor de Yogi Tea Bright Mood, een ayurvedische kruidenthee met kaneel, hop en sinaasappelschil.

Chocola van Chocolatemakers

gorrila barsRodney en Enver zijn de chocolademakers om wie het hier draait. Hun motivatie voor het besluit om chocola te gaan maken kan eigenlijk niet simpeler: het is nou eenmaal het leukste en lekkerste wat er bestaat. Laat ik het daar nou helemaal mee eens zijn. Uiteraard wordt hun chocola op eerlijke wijze geproduceerd. Dit gebeurt volgens de principes van fairtrade. De biologische cacaobonen die voor de chocola worden gebruikt, kopen Rodney en Enver in kleine hoeveelheden direct bij de boer in tegen een eerlijke prijs. Vervolgens kan het chocolade maken beginnen. Van het handmatig selecteren, het roosteren van de bonen, het maken van de nibs (kleine stukjes cacao boon) tot het malen en walsen. Een proces dat tot wel 48 uur kan duren, maar dze mannen zeggen geen haast te hebben. Gelukkig maar, want daarom kunnen wij extra genieten van de repen die  met veel plezier en aandacht voor het ambacht en kwaliteit worden gemaakt. Welke reep ik niet kan laten liggen als hij eenmaal aangebroken is: De ‘Gorilla bar’ puur. Deze bevat 68% cacaobonen, 30% suiker en 2% cacaoboter. Kijk voor meer informatie op: Chocolatemakers.

Lovechock

Lovechock-raw-chocolateDe tweede plaats  is voor Lovechock. Onweerstaanbare organic raw chocolate met een goed verhaal. Op de website van Lovechock worden hun waarden als volgt samengevat: liefde voor jezelf, liefde voor moeder aarde en liefde voor elkaar. En op hun repen wordt nog eens verduidelijkt waar de chocola voor staat: happiness inside. Op nummer 1 van dit merk staat bij mij: de Almond/fig bar, een rijke, volle chocolade met noten en zoete vruchten.

Leave a Comment