Home Bewustzijn Bijzondere transformatie deze zomer: loslaten wat niet meer bij je past

Bijzondere transformatie deze zomer: loslaten wat niet meer bij je past

Door Ronald de Waal
zomer

In de zomer hebben we soms wat meer tijd om ons leven te overdenken. Deze zomer staat extra in het teken van een bijzondere transformatie die de komende jaren ook zal doorzetten. Transformatie betekent niet dat je moet veranderen. Je bent namelijk al goed zoals je bent. Ook betekent het niet dat je heel nieuwe dingen moet gaan doen. Het gaat vooral om definitief te stoppen met de dingen die niet meer bij je passen. Hieronder lees je waar je beter mee zou kunnen stoppen.

Stop met het idee van macht

De oude wereld gaat over macht. Dat werkt inmiddels niet meer. Het werkt vaak al bijna lachwekkend nu we onze angsten aan het oplossen zijn. Macht heb je alleen over jezelf. Niemand anders heeft macht over jou. Beslis vanuit je verlangen in plaats van vanuit ‘moeten’. De nieuwe wereld gaat over de kracht van zacht en de kracht van de kwetsbaarheid. Communiceer vanuit behoeften in plaats van dat je bij anderen iets wilt afdwingen.

Stop met het idee van controle

Leef niet vanuit doelen en planning, maar vanuit vertrouwen dat je gevoel een perfecte timing aangeeft. Het is als een waterstroom. Een waterstroom kun je niet controleren. Je kunt alleen de intentie hebben dat het blijft stromen. We denken dat we iets in de hand kunnen hebben, maar in werkelijkheid stroomt het als water door onze vingers en spettert het alle kanten op als we het proberen te beheersen. Het vraagt om loslaten, geduld en vertrouwen op onze intentie die we zelf hoog kunnen houden.

Stop met uitstellen

We hebben de neiging om de oplossing buiten onszelf te zoeken en te wachten op het missende puzzelstukje. Maar het gaat er niet om dat je eerst de puzzel compleet maakt, of dat je eerst je missie helder hebt. Het leven groeit met je mee en speelt zich, zeker in deze tijd, op een heel ander niveau af. Er is geen grote ingewikkelde verandering nodig in je leven, maar alleen een andere manier van denken en voelen. Stop met zoeken buiten jezelf en ga naar binnen en voel het in en vanuit jezelf. Waar wil je een stap in maken? Zoek niet naar nog meer kennis van buiten jou, maar oefen in het vertrouwen op de wijsheid in jezelf. Wacht niet af of ‘iets wel de bedoeling is’ maar sta voor jouw intenties.

Stop met helpen

Het is niet nodig om je op te offeren voor anderen, ook niet voor je gezin. De ander wordt het meest geholpen als jij eerst het goede voorbeeld geeft en ieder de gelegenheid geeft om daarvan te leren. Het gaat er in deze tijd dus niet meer om dat je er voor anderen bent, maar dat je er eerst voor jezelf bent zodat je daarna op een krachtige, onafhankelijke en liefdevolle manier echt met de ander gaat verbinden.

Bewust stoppen lukt alleen als je je eerst verbindt met jezelf, met het verlangen in je ziel. Maak contact met je kern, met je diepere gevoel. Van daaruit kun je loslaten door het ‘te laten’. Je mag krachtig worden en landen op jouw eigen plek op aarde door de dingen op je eigen liefdevolle manier te gaan doen. Bedenk deze zomer waar jij mee gaat stoppen zodat je geïnspireerd weer verder kunt!

Boekentip: De drie vragen

De drie vragenWil jij echt aan de slag met jezelf en is het tijd om de diepte in te gaan? De drie vragen ‘Wie ben ik? Wat is echt? Wat is Liefde?’ bieden je een prachtige kans om je spirituele pad verder te verdiepen. In iedere levensfase is het belangrijk om jezelf deze ogenschijnlijk simpele vragen te stellen. De antwoorden openen de deur naar de volgende stap in je ontwikkeling, en leiden je uiteindelijk naar de ontdekking van je ware Zelf.

Wil jij het lezen? Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 15,99

Leave a Comment