Home Geen categorie Bezin je op het leven én de dood

Bezin je op het leven én de dood

Door redacteur

November is een maand van bezinning, zowel op het leven als op de dood. Rond Allerzielen en Allerheiligen kun je naar verschillende evenementen rond het thema ‘Leven met de dood’. Op elke bijeenkomst zijn landelijk bekende rouwdeskundigen te gast, met wie je in gesprek kunt. Ook zijn daar bekende KRO/RKK-gezichten als Hella van der Wijst en Leo Fijen aanwezig. Je kunt luisteren naar muziek, poëzie en verhalen en natuurlijk is er de gelegenheid om met elkaar in gesprek te raken. Bijvoorbeeld:

Allerzielen in het klooster

2 november 2011 – 14.00 tot 21.00 uur Een middag en avond met inleidingen, muziek, uitwisseling, concert en een speciale viering in het klooster op Allerzielen. Inleidingen door Leo Fijen, dr. Thomas Quartier en dominicaan Henk Jongerius. Je kunt je inschrijven voor het middagprogramma tot 17.00 uur, maar je kunt ook deelnemen aan de warme maaltijd en het allerzielenconcert om 19.00 uur in de kloosterkapel. Locatie: Dominicanenklooster Huissen Toegang : € 17,50 voor middagprogramma, € 29,50 voor middag én avondprogramma Voor meer informatie en inschrijven klik hier

Troostende teksten

Voor wie niet aan een allerzielenbijeenkomst kan deelnemen, is er een nieuw boek van Leo Fijen, Leven met de dood, met tientallen troostende gedichten en teksten, elk met een persoonlijke toelichting door bekende rouwdeskundigen.

Leave a Comment